2009. január 24., szombat

Age of Worms - EBERRON D&D

Krónikásunk ismét Dávid, a zord thráni pszionista játékosa:

Ismét a már jól megszokott épület tetején töltöttük az éjszakát (tanulva a korábban elkövetett hibákból, most már együtt). Hajnalban Abu Nanzo kiszúrta a visszatérő Deltát, aki (ugyan drámaian megváltozott külsővel, de felismerhetően (lásd képen, balra) az épület körül szaglászott. Maloranna kövek közé hasalt, Abu és Zodear meg teljes harckészültségben várta rég nem látott csapattársukat, aki rá jellemző módon láthatatlanul érkezett. Rövid üdvözlés után már egy biztonságos, nem anyagi síkon, varázslattal létrehozott gömbben folytattuk a beszélgetést, ahol mindkét fél tájékoztatást nyújtott a másiknak. Deltától megtudtuk, hogy Zoshiel jogarának kivétele miatt határozott úgy, hogy megrövidíti az utazását és visszatér Sharnba, gondolta valami nagy előrelépés történt az ügyben és valami fontos dologra szántuk el magunkat. Hamar felvilágosítottuk téves (és egyúttal túlzottan optimista) elképzeléséről és átnyújtottuk neki a gaz Gorin levelét. Egyébként és szerencsénkre Delta sikeresen letette a mágusvizsgáját, így ismét teljes valójában a csapattal tudott maradni (más kérdés, hogy akkor miért nem jött már előbb, illetve mi volt az amit meg kellett szakítania Aundairban az idelátogatásával?).
>
Röviddel a megbeszélés után megjelent Prosperó (teljes vértezetben) a segédjével egy faláda társaságában. Kisebb nézeteltérések és azok letisztázása után csapatunk a raktárépületek felé vette az irányt, hogy kipucoljuk az alakváltók búvóhelyét és központját és kiszabadítsuk Anatát és Yngvaar-t. A Kráken címerrel ellátott raktárépületet (képen, jobbra) Delta gázformában teljesen feltérképezte, de amikor fizikai formát öltött, hogy belülrõl segédkezzen nekünk a bejutásban, rátámadt egy Invisible Stalker. A csapat, eléggé kaotikus módon, de végül rendezte sorait egy korábban felfedezett helyiségben, ahol egy 10 láb átmérőjû kút vezetett lefelé, titkos módon állítható vízszinttel. Sajnálatos módon Prosperót a behatolás közben szem elől tévesztettük, így helyén már egy alakváltót fogadhattunk, akit kisebb kézitusa után Zodear Ovion egy második energialökettel a kútba taszított, ahol az a nehézpáncélzatának köszönhetően nyomban elsüllyedt. A titkos kő elmozdításával leeresztettük a vízszintet, majd kötélen leengedtük Abut, aki a út alatti kiterjedt helyiségben, egy vízből kinyúló csápos valami elkapott és lerántott a mélybe. Miközben Abu folyamatosan próbálkozott kiszabadulni, Zodear Zoshiel gyűrűjével lelebegett a vízszint közelébe, és agyloccsantó technikákat próbált alkalmazni a nagytestű szörny ellen. Csak a harmadik löket járt sikerrel, amikor Abu már nem volt eszméleténél, de a Prosperó által szétosztott varázsitalok segítségével szempillanás alatt rendbetettük a döglött szöny szétfröccsent bensőségei között. Mivel Zodear és Abu igen le voltak gyengülve (egyikük metálisan, másikuk fizikálisan) a csapat a Prosperó alakját felvevő alakváltó gyors kifosztása után egy kiadós pihenés mellett döntött, így a csapat ismét betelepedett a Delta által létrehozott biztonságos menedékbe. Zodearnak viszont még maradt annyi ereje, hogy egy pszionikus dimenziókapuval felmenjen a fogvatartottak celláihoz és elhozza Yngvaart. Éppen időben érkezett, a szoknyapecér fél-elfet már javában vitték (kihallgatásra?), így egy rövid mentális támadás és helyváltoztatás után tudott csak a megmentett fogollyal visszatérni a csapathoz.

A pihenés során kikérdeztük Yngvaart, aki nem sok új információval tudott szolgálni; gyakorlatilag semmivel. Delta és Zodear úgy határoztak, hogy félbehagyják a rejtekhely kitakarítását és Prosperó hiányában újrakötik az alkut a csapat és a Fekete Köpenyesek között. Kifelé menet megtisztítottuk az utat az Invisible Stalkerektől (szintén Prosperó által szállított csillámpor segítségével), ezután megnéztük mi a helyzet a celláknál, ahol már csak egyetlen fiatal, nemesnek látszó hölgyet találtuk (Ilya d'Sivis). Miután Delta meggyőzte arról, hogy mi nem a kínzói, hanem a megmentői vagyunk, magunkkal vittük és egyenesen meglátogattuk a befolyásos családját, a beszivárgott alakváltó azonnali kiiktatásának szándékával. A családfői pozícióban (apa) tevékenykedő alakváltót éppen egy megbeszélésen értük tetten. A partnere a rég nem látott, ám annál gyanúsabb kedvencünk, a mocskos gyémánttavi törpe bányatulajdonos, Keserűkő Ragnolin (portré balra) volt. A rövid csatában az alakváltó menekülőre fogta a dolgot, miközben a bányatulajdonos a lelkének patyolattisztaságáról próbálta meggyőzni a csapatot, természetesen sikertelenül. Végül a törpét az alakváltó nyírta ki valami erős pszionikus fagyasztó-erővel, mielőtt elkaptuk volna. Az imposztort a városi őrök előtt (velük megbeszélve) volt lehetőségünk kihallgani, de sajnos nem tudtunk meg semmi olyat, amit már ne tudtunk ill. sejtettünk volna korábban.

A rövid intermezzó után Yngvaarral együtt felkerestük Prosperó bizalmasát, Kendrát. A második bordélyban Delta verbális szorongatása után (ugyanis kiderült hogy a kislány egy büdös kettősügynök) a két, pontosabban most már három fél megállapodott a feltételekben: csapatunk befejezi a raktárépület kipucolását és megöljük a mögöttük álló agyszívót, megszűntetve ezzel a Fekete Köpenyesek közé beszivárgott alakváltókat. Cserébe az egyik oldalról Yurev hollétét, a másikról pedig minden információt megkapunk, ami kapcsolatba hozható a Férgek Korával, Hakim Szahatostúl, Fekete Kompániástúl és minden egyebestül...

Nincsenek megjegyzések: