2009. január 3., szombat

Isle of the Feathered God part I. - HYBORIAN ADVENTURES

Házilag összebarkácsolt második kiadású Hyborian Adventures tesztjáték utáni használatát a Nyugati-óceánon kezdtük meg, most az átlagosnál erősebb szövetségben működő játékosok alkotta kalózcsapattal:

Armateo (Mihály) - homályos múltú argosi halász
Garasek (András) - zingarai alávaló kutya
Iskar (Krisztián) - shemita sasszem
Mehár (Zsolt) - turáni mesteríjász

A szedett-vetett csapatot egy Mélytenger szemének nevezett legendás kincs megkaparintásának lehetősége hozta és tartotta össze, melynek egyik kulcsfigurája, egy tollakkal tetovált kushita volt, aki nemrég átverte őket és meglépett. Az áruló feketét egészen Tortage városáig tudta követni a bosszúra éhes társaság. Kisebb nyomozás után kiderült, hogy a tollas fekete, Ongam a kalóztanya egyik vezetőjével, az argosi Vörös Millarnnal szövetkezett. Millarn hajója, a Vöröscsont mellett viszont (megfelelően gyors kémhálózatról tanúbizonyságot téve), egy másik tortagei vezető, Rawnar birtokolta Árnyék is indulni szándékozott, amire a karakterek kisebb tanácskozás után fel is jutottak.


Éjfél után Millarnék kifutottak az öbölből, röviddel ezután az éjszakai kalózkodásról elhíresült Rawnar irányította Árnyék is útnak indult, de csak miután a rakománnyal együt két kalóz felcipelt egy ájult hybóriai nőt a kapitány kabinjába. A délkeleti irányba tartó hajózás több napig tartott; miközben éjszakák alatt a Vöröscsont legénysége számtalan csellel próbálta lerázni követőit, de sosem jártak sikerrel, mert Rawnarnak volt egy öreg csuklyás stygiai embere, Kígyószem, aki mesteri tanácsokkal látta el kapitányát a koromsötét éjszakákon is.

Több nap után végre feltűnt a láthatáron egy kis vulkanikus, sűrű dzsungel borította sziget, ahol a kikötés után a karakterek és Rawnar legénysége megtudta, hogy Ongam minden bizonnyal csapdába csalta Millart és a legénységét. Mikor a biztonság kedvéért visszatértek az öbölbe, hűlt helyét találták a hajónak, az üldözött Vöröscsontból meg csupán törött darabokat sodortak feléjük a hullámok. Rövid keresgélés után kiderült, hogy a sziget déli részén álló zátonyoknál található Millarn hajójának nagyrésze, darabokban. Másnap a bennszülöttek által kijárt ösvényeket követve a csapat rátalált az egyik vulkán oldalában nyílt hasadékra, ahonnan egy barachai kalóz menekült fejvesztve, nyomában két koromfekete harcossal. Az üldözők gyors levágásával ért véget a kaland első része.

Nincsenek megjegyzések: