2009. január 9., péntek

Isle of the Feathered God part II. - HYBORIAN ADVENTURES

Félbehagyott kalandunkat egy hétköznapi játékülésen folytattuk:

A két fekete levágása után kihallgatták Millarn emberét, akinek furcsa vágásokat is találtak a hátán. Elmondása szerint röviddel a partraszállásuk után megtámadták és elkapták őket a feketék, a kapitányukat még látta elmenekülni. A barlangban a helyiek vezetője - egy hatalmas tollas ördög - órákig kínozza (megnyúzza) a foglyokat, majd feláldozza őket valami tollas isten oltárán. A puszta szerencsének volt köszönhető, hogy el tudott menekülni és kitalált a barlangból.

A csapat ezután közelebbről felderített egy már korábban messziről is megfigyelt rejtett öböt, ami tele volt hajóroncsokkal. Itt meg is találták a legégett hajójukat, ugyanakkor észrevettek egy primitív szerszámokkal félig elkészített bárkát is. Visszafelé nyilvánvalóvá vált, hogy valaki figyelemmel kíséri mozgásukat, így egy kevésbé támadható helyen, nagy kerülővel tértek vissza a barlanghoz. Közben Armateo lemaradt és felfedezett egy kis táborhelyet, ami jóval régebbinek tűnt egy naposnál. A barlang felderítése előtt a csapat úgy szavazott, hogy lemészárolják a szintén korábban már megfigyelt falut, ahol csak gyerekeket és öreg férfiakat öltek, majd dobtak máglyára.
Ezután a kalózok behatoltak a barlangba és heves harcok közepette megtisztították a járatokat. Egy mélyebben elhelyezkedő teremben Garasek levágta a hatalmas tollas sámánt, ezután Iskar megölte Rawnart, akivel azután a zingarai végzett (P). Összesen három kalóz maradt életben Millarn legénységéből. A harc végeztével a megtizedelt csapat visszatért a rejtett öbölbe a félkész bárkához és egyesült erővel dolgozni kezdett a sziget elhagyásán. Több nappal később megjelent egy szűkszavú szakállas idegen, aki csatlakozott a hajóépítő csapathoz. Vörös Millarn, Kígyószem és a hybóriai nő nem kerültek elő, bár a barlagban az áldozatokat a magmába lökték...

Nincsenek megjegyzések: