2006. április 1., szombat

Looming Shadows - STAR WARS

A nagyjából három évvel ezelőtt elkezdett kampányom záróepizódja sötétebbre sikerült mint azt gondoltam. Elképzeléseim szerint a történet a Klón-háborúk kezdetével ért volna véget, mint egy utolsó személyes győzelemként a háború közelgő szörnyűségei előtt. Sajnos az egyéni tragédiák minden várhatónál súlyosabbnak bizonyultak. A csapatot négyen alkották:


Eilee Go'shonni - twi'lek female jedi consular (padawan) (Máté)
Mork Yub Lieg - ember male jedi guardian (padawan) (Zsolt)
Berro Berry - ortolan male fringer (most pilóta) (Gábor)
Zerus Pantale - twilek male scout (most pilóta) (Dávid)

Nagyon sok mindent le kellene írnom visszamenőleg, hogy az események teljes mélységükben érthetőek legyenek, ám a kampány közben tartott szünetek hosszúságának és gyakoriságának az ismeretében ettől eltekintenék. Mindenesetre röviden összefoglalom a finálét anélkül, hogy minden részletet kibontanék.

Eilee elvesztette harmadik tanítóját, és azáltal, hogy megszegte mestere parancsát még Mork Yub Lieg is a Sötét Erők áldozatává vált. A veszteség felett érzett elkeseredésében meghasonlott és minden magyarázat vagy üzenet nélkül elhagyta másik két társát és az egész jedi rendet. Mork Yub Lieg szelleme egyesült az Erővel, teste azonban mostantól a Sötét Erők egy beköltöző szellemének ad otthont. A jedi karakterek tragédiája ilyeténképp némileg előre vetítette az egész lovagrend sorsát is, mely a háború vége felé kulminál majd.

Berro és Zerus azonban hősökké váltak, megmentették a Mynock 7-es állomás személyzetét, zsarolásos-túszcserés alkun keresztül a korábban elszállított férfiakat is visszahozatták az elvetemült yinchorriaktól. Bátor cselekedetük jutalmaként felajánlották nekik az idő előtti leszerelést, amivel éltek is. Tekintélyes végkielégítést kaptak és a háborúba rohanó galaxissal nem törődve útra keltek, hogy megtalálják az önkéntes száműzetésbe vonult Eileet.

Talán nem a legfelemelőbb finálé ez egy heroikus űroperához, de az utolsó részben olyan mértékben függött minden a játékosok egymás közti reakcióitól, hogy majdnem teljesen interaktív lett a dolog. Példa: magam azt szkripteltem, hogy Eilee mestere egyedül száll szembe a két Sötét Erőhasználóval, mert gyanítja, hogy az egyik a beköltöző szellemnek ad otthont. Magában biztos volt, de a padawanokat meg akarta óvni attól, hogy ha legyőzi a szellem irányította testet, az kiszabadulva megpróbálja megszállni egyiküket. A terv az volt, hogy a mester off-screen legyőzi a gonoszokat, s bár maga is halálos sebet szerez, de a szellem visszakerül az ereklyébe. Eilee döntése nyomán azonban minden kiszámíthatatlanná vált, Morkkal beszálltak a harcba, és majdnem sikerült úgy intézniük a dolgot, hogy a mester mégis életben maradjon. Tehát a játékosokkal folytatott előzetes beszélgetések után számos eshetőségre felkészültem, de még így is több helyütt kellett improvizálni.

Bolondok napja alkalmából pillanatnyi cameo erejére bemeséltem volna az éppen Yarash piramisának labirintusában tévelygő Pool of Radiance partit, de mivel elfelejtettem beleírni a mesébe, így frankón ki is hagytam. Mindenesetre a közeljövőben a Pool of Radiance befejezése következik majd.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Parancsszegés:a megállapodás az volt, hogy én kiszaabdítom Morkot és Zerust, a mester pedig foglalkozik az erő használókkal. Mivel Mork és Zerus már szabadom mászkáltak, a feladat értelmét vesztette, ezért elindultam a mesteremet megsegíteni. Az, hogy a távolságtartásuk arra utalt, hogy lepaktáltak az ellenséggel, csak megerősítésként szolgált.

Batboy írta...

1. Meneküljetek! - első felszólítás a helyszínen.

2. Run, you fools! - második felszólítás a helyszínen.

Ezek frankón parancsoknak tűnnek :)

Névtelen írta...

Akkor tújdzsedizték? :PP

Névtelen írta...

az elsőnél még nem voltam ott (Gábor rá is kérdezett)
a második
- a következő körben lefejezte az egyik ellenfelét.
- Mivel semmit nem tudtam meg a háttérben folyó dolgokról, számomra egyértelmű volt, hogy a mester nélkül semmi esélyem a túszok kiszabadítására (mert Mork és Zerus állása érkezésemkor még erősen kétséges volt)
- nem akartam a harmadik mesteremet is elveszteni (Mihály, a háttér nem szívatásra van! CP-ben is eleget panaszkodtam emiatt)
- Mork is maradt, akit megmenteni jöttünk, és a harc végére már a mesternek segített
- pl. "jedis are like akin to each other" semmi nem indokolta, hogy magára hagyjam. Nem tudom miből gondolta, hogy nem érteném meg, mit akar tenni (még a Dávid mesélt volna akkor...) :)

Névtelen írta...

Zerus "állásán" pontosan mit értesz? Remelem nem gondoltad, hogy tökös Dark Jédik egy szánalmas (3rd lvl) fegyvertelen köztársasági alkalmazott pilótával fognak foglalkozni amikor ott van nekik Mork puhitani?
Hátterünk felének ismeretében én pozitivumként ertekeltem volna felbukkanasomat, de hat en is ketelkedtem sokmindenben (foleg Mork sajna) es nem volt meg a hide skill (d20-szoras, faxxom), de az is lehet hogy enbasz*rintottam el mindent :))))

Zárójeles reszt a vegen meg nem_értem :PPP