2006. március 30., csütörtök

"A szerepjáték nem hobbi, hanem életforma"

Régen írtam már olyan bekezdést, mely nem az aktuális játékról szól, de most ez megint egy ilyen.

Az első dolog a hat játékos problematikája, mely néhány játékban sajnos nekem kezd gondot jelenteni. Megfigyelésem szerint ennek legnagyobb vesztesége a karakterek közti interakció elmélyítésének korlátozódása, illetve a lehetősége annak, hogy a mesélő ezeket figyelemmel kísérhesse. A nem kifejezetten a mese haladását elősegítő érintkezések gazdagíthatnák a játékélményt, de ez általában a figyelemmegosztás miatt legfeljebb egyszerre 2-3 résztvevő számára nyújt örömet. Jelenleg szinte az összes folyamatban lévő RPG-ben a karakterek közti párbeszédek a feladatmegoldásra és a mese részleteinek információs cseréjére korlátozódnak - érthető okokból, teszem hozzá. Dávid felvetett egy alternatívát, mely a hatalmas amőba osztódását irányozná elő, vélhetően ezt jövő hét szombaton megtárgyaljuk.

Ha már Dávidnál tartunk: átküldte nekem az új Warhammer Fantasy Roleplay 2nd Edition: Core Rules (pfu, ez hosszú volt) szabályaira épülő - szintén 2nd Edition - Hyborian Adventure szabálykivonat borítóját. A máig használt első kiadást még ollóval, tollal és fénymásolóval készítette, láthatóan a lehetőségei némiképp javultak azóta. A borítót mellékelem, de tudni kell, hogy ez még csak egy 0.1 béta változat.

Persze Zsolt sem ült tétlenül a babérjain: digitálisan feldolgozta a Beyond The Mountains of Madness-ben alakított karakterének a naplóját, olyan szkennekkel és információs crosslinkekkel, hogy attól még a könyv írói is meghatódnának. FIGYELEM! Az oldal olyan tartalommal is bír, mely tönkreteheti aktuális vagy jövőbeli játékélményedet!

És mit produkál az élet: egy fickó megveszi 1000 forintért a szépen hőkötött, máig megkímélt állapotban lévő Cyberpunk 2020 kiegészítőmet, a Protect and Serve-t! Az eladás oka az, hogy egy két-három évvel ezelőtti einstandra visszavezethetően már a birtokomban van egy eredeti.

Nincsenek megjegyzések: