2005. augusztus 20., szombat

Star*Drive - ALTERNITY

At last!
Több mint 10 éve vártam már valami sci-fi szerepjátékot. Máté Buck Rogerse óta csak Cyberpunkhoz (ami nem sci-fi hanem cy-fi) és Star Warshoz (ami space fantasy) volt közöm, így nagyon megörültem a mai debütáló Alternity - Star*Drive meséjének. Műfaja mellett, a történet a kedvenc sci-fi szubzsáneremet, a felderítést érintette, és ezáltal azt az őselemi éhemet csillapította, melynek gyökerei a Star Trek klasszikusokban, az Orion űrhajóban és Clarke regényeiben gyökereznek.

Természetesen egy felderítő űrhajó csapatát alkottuk, NPC-k nélkül - ami mesélői oldalról egy első játék esetében különösen kockázatos lépés, de végül kiválóan alakultak dolgok. Gábor alakította a hajónk parancsnokát, Ivanova hadnagynőt, Eszter Mira McCormickot, a skót pilótanőt, Gergő és Dávid pedig egy-egy non-human karakterrel játszottak: az első egy biztonsági megbízott, amolyan ogre-Csubakka keverék, a másik pedig egy hiperaktív hüllő azaz a hajóorvos. Jómagam egy rosszhírű felderítővel léptem működésbe, aki persze szintén ember nő volt. Kiváló mesélői húzásnak bizonyult, hogy a csapatból mindössze a parancsnok és a pilóta álltak a Concorde Társaság alkalmazásában, a többiek mind szerződéses alapon dolgoztak. Ez több-kisebb szerepjátékos lehetőségre adott alkalmat, de még nagyobb hatású szituációk ígéretét is magában hordozza.

Nem tudom a többiek élvezték-e annyira a kalandot mint én, hisz gyakorlatilag adrenalin pörgető események nem történtek, harcra sem került sor, és a gyakori cigiszünetek meglehetősen fragmentálták a mesét. Ha nem számítjuk ide Dávid régi-új Dark Sun-ját, akkor, elmondhatom, hogy új szerepjáték bevezetését ennyire utoljára akkor élveztem, amikor Csíra bedobott egy még kiforratlanul előadott, de akkor teljesen új világot nyitó kalandot, a Cyberpunk 2020-at.

A mai nappal kinyírtam a régi Webnaplót, mától csak ide fogok postolni. Balra a 'Recent Posts' alatt ott van az összes előző bejegyzés, illetve az alatt az 'Archives'-ban minden más májusig visszamenőleg.

Jah, és itt alul tudtok kommentálni.

Nincsenek megjegyzések: