2005. augusztus 21., vasárnap

Halruaa Campaign - FR D&D

Az áruló árnyszövetmágus, Ékkőszemű Xintar irányába folytattuk a nyomozást. Egy kis divinációval megtudtuk, hogy jelenleg a viszonylag közeli Kholtar eliparosodott városában tartózkodik. Mivel ott még egyikünk sem járt, a teleport kizárt, így egy léghajóval vitettük magunkat a Shaar-fennsík legközelebbi településéhez, Rethmarhoz. Szerencsére csapatom vándora, Wahid innen származik, így hamar szereztünk lovat, melyekkel elindulhattunk kelet felé, Földemelte irányába. Az egyik éjszaka megmentettünk egy wemic törzsfőnököt Berent, Krethor fiát az őt üldöző tucatnyi gnolltól. Szépen megköszönte, de már másnap reggel visszatért, hogy a segítségünket kérje az északról fenyegető gnoll hordák ellen. Mivel kérése komoly kitérőt igényelt volna fontos ügyünktől, ráadásul valami nagyon nem stimmelt a meséjével, így visszautasítottuk. Kholtar kéményektől sűrű, hamulepte utcáin a legjobb fogadóban szálltunk meg. Mivel tudjuk, hogy Xintart valószínűleg dambrathi ügynökök is keresik, hamar kiszúrtuk Loviatar papnőit a fogadóban. Közös elhatározással rájuk törtünk, hogy kiszedjük belőlük mit tudnak a rosszéletű mágusról, de sajnos a kikérdezés gyorsan fizikai szintre süllyedt. A rendkívül szűk fogadószobában komoly harci taktika vagy nagyerejű varázslat bevetésére nincs lehetőség, de legalább egy kifordított Csend varázslattal nem verjük fel az egész épületet. Sajnos az öt Loviatar papnő keményebb ellenfélnek bizonyult mint hittük, csapatom egyik tagjáról, Khaliqról az összes szintet leszívták, így meghalt, Helilát pedig a szent fegyverük küldte a másvilágra.

Borzasztó rossz harc közben végetvetni a játéknak, de ez most így történt. A lehetőségek szerint lejegyeztük az aktív varázslatokat, az eltelt körök számát, illetve a taktikai elhelyezkedést.

Egyre inkább úgy fest, hogy csapatom tagjai nem bírnak a növekvő kihívásokkal, ami játékterminusokban annyit jelent, hogy egyre érződik a köztük és a játékosok karakterei között tátongó szintkülönbség.

D.Gábor beindította az Elder Brain oldalt, ahonnan a csapata által készített angol nyelvű d20-as meséket lehet letölteni - a kiválóan kidolgozott City of Webs már fel is került. Van itt fórum is, sőt szívesen vesznek minden vállalkozót, aki a főoldalon vázolt tematika szerint böffentene mesét magából - nem baj ha nem angolul, mert Tomi simán lefordítja.

Nincsenek megjegyzések: