2005. május 6., péntek

Temple of Takhisis - DL D&D

Eszter X. szintű Dragonlance mesébe kezdett, melyhez természetesen nem volt senkinek sem karaktere, így generáltunk. K.Gábor törpét (Ékkőszemű Gutter, harcos-pap-lakatos) Zsolt embert (Feketeszemű Gabriel, mágus) magam pedig kagonesti elfet (Nem mutatkozott be senkinek, cserkész) - róla tettem képet a galériába.

A mese két nagyobb meglepetéssel is bírt:1. Eszter kiválóan játszotta ki az NPC-ket, különösen a velünk tartó surranót (Dalosajkú Timolas pap-bárd) és a csapatától megfosztott hobgoblin haramiafőnököt.2. Az ogre mágus temetője mellett álló várrom szimulálásához, frankón előkapott egy várromot, amit letett az asztal közepérre. Így miniatűrjeinkkel remekül szemléltethettük, hogy karaktereink miképp használják ki a terepviszonyok adta előnyöket.

Szerintem a D&D egyik legérdekesebb aspektusa a jellem kijátszása. Ennek a mesének az esetében is egy-két párbeszéd vagy reakció után felsejlett, hogy ki mivel piszmogott a karakterlap jellemrovatának kitöltésekor. A kíváncsi surranó, a kelletlen törpe, a hitetlen ember és a szűkszavú kagonesti sztereotípiái mind egyéniséget kaptak.Kíváncsian várom egy negyedik karakter belépését a csapatba.

Nincsenek megjegyzések: