2005. május 22., vasárnap

Halruaa Campaign - FR D&D

Ekkora bakit! Halruaa-i karaktereink azt a feladatot kapták, hogy tartóztassanak le egy nagyhatalmú tolvaj-mágust, ám ügyetlen belépőnknek hála az illető elszelelt egy teleportvarázslattal. Mire sikerült isteni jóslatokkal meglesni tartózkodási helyének közvetlen környezetét, már messze túl volt azon a határon, ameddig mi képesek voltunk utánaugrani. Mivel a fickó nem Fejlesztett Teleport varázst alkalmazott, így rájöttünk, hogy valószínűleg több ugrással sikerült ilyen nagy távolságba eljutnia. Nos, gyorsan szereztünk egy Fejlesztett Teleport varázslatot, amely lehetővé tette, hogy egyetlen ugrással ott teremhessünk mellette. Mivel csak egy darab ilyen varázslat állt rendelkezésünkre, kitaláltuk, hogy visszafelé majd több egymást követő ugrást alkalmazunk. Az akciónk majdnem teljes sikerrel járt, csak sajnos a bűnözőt nem sikerült élve elfogni. Az igazi probléma azonban a visszaúton jelentkezett. Olyan messzire kerültünk Halruaától, hogy azt a környéket még egyikünk sem ismerte - a teleport varázslat használatának egyik alapfeltétele, hogy látni kellett legalább egyszer azt a helyet, ahová ugrani szándékozunk. Mivel a varázslat hatóterületén belül egy nyavalyás pontot sem ismertünk, így inkább nem is részletezném a visszaút viszontagságait.

Annyit azonban megjegyzek, hogy teljesen véletlenül elvetődtünk Ashaben-gázló városába, mely éppen egy folyamatban lévő kampányom fokális pontja.

Ma végre sikerült tisztáznom a varázsvessző és varázspálca problematikáját is. A varázsvesszőket minden karakter használhatja és nem rendelkeznek töltetekkel, tehát végtelen számban lehet alkalmazni a őket. Ezzel szemben a varázspálca töltetekkel rendelkezik és varázslatok kisütésére szolgál, így csak azok a karakterek használhatják őket, akiknek a varázslatlistáján megtalálható a pálcában rejlő varázslat. Tehát például egy bárd, egy vándor vagy egy lovag nyugodtan durrogtathat egy gyógyító pálcát, de egy harcos viszont már nem.

Nincsenek megjegyzések: