2010. június 19., szombat

Tales from Mistledale - FR PATHFINDER

Ködvölgy hősei ezúttal a következő felállásban igyekezték megfejteni egy különleges zárvatermő esetét:

Andris - Holdcsepp (főállású erdőlakó tündelány)
Gábor - Calim Rusale (Tyr pap)
Vili - Bátor Kava (gorillán lovagló félszerzet druida)
Krisztián - Kalpagos Erik (újdonsült szőlészgazda)

Pirkadatra égbevesző magasságú és gigantikus átmérőjű paszuly nőt Ashaben-gázló mellett az egyik gazda farmján. Egy bővebb kifejtésre nem érdemes róka-ügy miatt, épp a városka határában bóklászó hőseink fedezték fel a láthatólag mágikus eredetű babot, aminek hamar egész Ashaben-gázló a csodájára járt. Haresk Malorn főtanácsnok csapatunk segítségét kérte, hogy vizsgálják ki a növény eredetét illetve hárítsák el az esetleges belőle fakadó veszélyeket. A felkérést már csak kíváncsiságuk kielégítése miatt is elfogadták.

Egy éppen menyasszonyra vadászgató völgyvidéki vadász, Rolgó segítségével feltárták a paszuly környéki nyomokat és arra a következtetésre jutottak, hogy hárman már felmásztak előttük még valamivel napkelte előtt. Nosza négyesben mindjárt neki is indultak a felhőbe vesző növény megmászásának ami szerencsére a vártnál könnyebben ment. Felfelé haladtukban megtalálták az előttük járó három személy pihenőjének nyomait, találkoztak madarakkal, átbújtak felhőkön és láttak akkora hüvelyterméseket, melyek ha leszakadnának az egész városkát maguk alá temetnék.

Az első igazán érdekes felfedezés egy kis kövér ezüstsárkányka formájában fogadta őket. A köpcös teremtmény eszméletlenül hevert egy közeli bárányfelhőn, mellkasából fekete tollú sötét tünde nyilak álltak ki. A láthatólag megmérgezett hüllőben még éppen pislákolt az élet, így gyorsan stabilizálták az állapotát és magához térítették. Vasika az alig 3 éves sárkányporonyt elmesélte megmentőinek, hogy sötét tündék támadtak rá mialatt ő...és itt elhallgatott.

Felfedezőink folytatták útjukat és a felhők síkja felett egy láthatólag mágikus eredetű felhőszigeten egy óriáspalotát pillantottak meg. A sárkányka tanácsára barátjának, Dierdre hercegnőnek (bal oldali kép) a hálószobájába lopóztak, akinek - mit tesz Isten - pont az ablaka előtt vezetett el a fuszulyka. Az óriáslány megörült Vasikának és megmentőinek, elmesélte, hogy épp szobafogságon van, mivel meg akart szökni egy nem kívánatos házasság elől. Szökésében kardinális szerep jutott egy mágikus babszemnek, amiből az égigérő paszuly fakadt és amit még anyjától örökölt, valamint Vasikának, aki még éjjel előreröppent felderíteni - vesztére.


Hamar kiismerték magukat a palota lakóinak viszonyrendszerében és úgy általában a felhőóriás dinasztiák viselt dolgaiban. Megismerkedtek Ferenccel a ronda macskával (jobb oldali kép), aki lebuktatta Dierdrét mielőtt megszökhetett volna, a palota két vendégével (akik közül az egyik a nem éppen kedves kérő, Calimar volt), valamint az öreg özvegy uralkodóval Magrullal, és kancellárjával Pogorral. Hőseink figyelmeztették a palota lakóit, hogy vélhetően sötét tündék törtek be a kastélyba, és felajánlották tapasztalataikat illetve szolgálataikat az előkerítésükben. Hasgan őrparancsnok és Pogor kancellár éltek is a lehetőséggel, így némi kutakodás után rá is bukkantak a három tündére, akik Dierdre kérőjének, Calimarnak a szobájában rejtőztek - mint utóbb kiderült annak tudomásával.

Calimar (bal oldali kép) véletlenül botlott bele a három tolvajba, akik a felhőóriások kincstárát vették célba. Ahelyett hogy az őrség kezére adta volna őket, alkut kötött velük: azt visznek el a kincstárból amit akarnak, ha kihozzák neki a családkövet, ami Dierdre hozománya lett volna és amire csak akkor formálhatott volna jogot, ha a két Ház egy frigyben egyesül. Mint kiderült Calimar egyszerű hozományvadász, tehát pont kapóra jött volna neki ha megkaparinthatja a követ házasság nélkül, ráadásul úgy hogy a lopás során még gyanúba sem keveredik.

A három tündét elfogták, s bár Calimar ugyan elmenekült a szembesítés elől, kísérőjét Tobiant elfogták és ez még így is több mint elég ahhoz, hogy kiderüljön az igazság és Calimar ellehetetlenedjen a felhőóriás családok körében. Ferencről kiderült, hogy valójában Örzse, a király anyósa és Dierdre nagyanyja, aki halála után ebben a ronda macskatestben reinkarnálódott. Azért buktatta le a hercegnő szökési kísérletét, hogy az ne jusson néhai édesanyja Lilia sorsára, aki még ifjonti hévből szintén leszökött a liliputiak közé és ott reménytelenül beleszeretett egy emberbe. Sajnos a férfi a természetéből fakadóan korábban meghalt, begyógyíthatatlan sebet ütve az óriásnő szívén, aki ugyan visszatért a felhőóriások közé és megházasodott Magrul királlyal, ám szerelme elvesztését soha nem tudta kiheverni.

A mágikus paszuly 24 órával létrejötte után nyom nélkül eltűnt, négy bátor utazónkat pedig Pogor kancellár megjutalmazta. Óriássasok hátán dicsőséggel térhettek vissza Ashaben-gázlóba, azzal a megnyugtató tudattal, hogy az égben is vannak barátaik.

Nincsenek megjegyzések: