2010. július 10., szombat

Operation: Antler - ESOTERRORIST

A küldetésben résztvevő ügynökök:

- Agent 001 Jane Bond (Mihály)
- Agent 012 Andrius 'Tex' Pyramidas (Krisztián)
- Agent 051 Todd Bott (Dávid) - jobb oldali kép

Eligazítás:Rituálisan lemészárolt szarvasok Cumbriában. Brunstock közelében a Cold Comfort Manorban. Az ügynökök a DEFRA (Department of Environment, Food and Rural Affairs), azaz a népegészségügyi intézetet munkatársaiként vizsgálódnak az eset kapcsán.

A Carlisle reptérről egyenesen a Hadrianus fal tövében elhelyezkedő manorhoz hajtottak. A fal környéke amúgy is gyakori helyszíne rituális, vagy okkult cselekményeknek. A helyszínre érve már a BBC híradós kocsija és jó pár riporter is a helyszínen volt. Szerencsére a rendőrök egy hatalmas fehér sátrat vontak a helyszín köré, fölé, hogy a kíváncsi tekintettek elől elrejtsék a helyszínt.

Így ügynökeink gondtalanul tudtak a sátor védelmében dolgozni. Mark Pepper őrmestertől megtudták, hogy hajnali 4 órakor kapták a hívást a gazdától, Burt Hawsertől, hogy furcsa zajokat és fényeket hal a völgyből. A helyszínre érve a szarvasok tetemére bukkantak. Nem volt itt a tulajon kívül senki, a sátrat ők állították, a helyszínelést elvégezték és már csak a DEFRA-ra vártak az eltakarítással.

A jelentés és a helyszíni bizonyítékgyűjtés a következőket tárta fel:

-24 szarvast mészároltak le, a tetemek háromszög alakban elrendezve, 9-9-9 élenként, 2 méterenként egy-egy tetem, a háromszög talpával a fal felé néz, szarvasok fejei levágva, és gúlába elrendezve a háromszögszög közepén. Vadászpuskával lőtték le őket, itt a helyszínen, majd valami bárddal távolították el a fejüket.

- A falon primitív rajzolatok a szarvasok vérével, geometria formákkal, illetve kelta csomójelekkel, egyértelmű Esoterrorizmusra utaló nyomok.

- A sáros föld teli van pata nyomokkal, de látszik, hogy nagy teherautóval hozzák ide őket, három különböző csizma nyom található.

A tulajt a hegygerincen lévő házában sikerült kihallgatni.Nem túl szívéjes a DEFRA-val, a kergemarhakór miatt pár éve az egész állományát levágatták. Burt Hawser a farm tulajdonosa hajnali négy körül hívta a rendőröket. Valami zaj miatt.Mivel nem tudott aludni úgy fél négy felé kiment friss levegőt szívni. A manorja aljában a völgy felöli részén autó reflektorait pillantotta meg, amire azt hitte, hogy megint az a hibbant UFO rajongó ügyködik valamin. Mióta tavaly nyáron gabonaköröket talált a szántóföldjén, a srácot,azóta nem lehet távol tartani. Rendszeresen rajta kapta ő is és a környékbeli farmok tulajdonosai, hogy bejár a manorjába. Jelentett a rendőrségnek, azok tudnak mindent a félnótásról. Szóval fényeket látott és bepattant a Land Roverjébe, hogy oda hajtson, de mire odaért nem talált ott senkit, csak a szarvas tetemeket. Hívta a rendőrséget. Nem élnek szarvasok a földjén, sőt a környező manorokban sem tud róla, hogy bárki tartana.

A helyi UFO rajongó Lance Baron, háza a városban található. Kisebb erődítményre hasonlít, és az utcát is teli aggatta térfigyelő kamerákkal. Jómaga egy a kertben elrejtett bunkerben rajtőzik számos high-tech kütyü közt. Az ügynökökről azonnal levágja, hogy ügynökök, ezt el is árulja nekik. Sőt tudatja velük, hogy szívesen együtt működik bármilyen információért cserébe, és persze megköszönné, ha nem mosnák ki az agyát valami villanófénnyel a végén. Szerinte a rendőrség nem veszi észre az egyértelmű jeleket, hogy Hadrianus fal környékén valami nincs rendben. Túl sok a „jelenség”, számos fura esemény történt az elmúlt években. Például a Cold Comfort Manor 3 ley vonal találkozásánál fekszik, és hát az UFO-k, mint az köztudott a ley vonalakat követik. Lance, mint minden éjjel múlt éjjel is az égboltot szemlélte, de a Hadrianus Fal közelében sem volt. Hazafelé jövet háromnegyed háromkor egy kék marhaszállító szorította le az útról.

Jane figyelmes lett, hogy a bunker egyik fala légi felvételekkel van teletűzdelve. Mire Lance örömmel mutatta meg nekik a saját fejlesztésű Galaxy View névre keresztelt ultrakönnyű automata repülőjét, amivel nyári napokon, főleg ilyentájt, légi felvételeket készít, hogy könnyebben megtalálja a gabonaköröket. A tegnap délutáni képeken hamar rá is bukkantak a csűr előtt parkoló kék teherautóra. Lance be is azonosítja, mint a hajnali incidens lehetséges járművét. Illetve felismeri a képen az elhagyott Danton Mill farmot. A kép nagyításán látható válik két markos fickó, amint a teherautóból másznak ki, egyikük vállán egy vadászpuskával.

Lance mindent bevetett, hogymagukkal vigyék, de eredménytelenül. A Danton Mill farmra érkezve a csűr előtt meg is pillantják a kiégett teherautót. A helyszínen a következő nyomokkal lesznek gazdagabb ügynökeink:

A teherautó még meleg, alig pár órája aludhatott ki, a plató nem gyulladt meg, és ott valami vadállat által széttépett szarvasok gyomorforgató maradványait találtak. Gyorsan összerakva a képet, a falnál használt rituálé valószínűleg egy szörnyeteg, egy szarvas démon (Horned Man ld kép) megidézésére lehetett alkalmas. És látszólag sikerült is. Erre utal a teherautó platóján található több hatalmas méretű patanyom.


A teherautó rendszáma egy a múlthéten Newcastleban ellopott sárga Mini rendszáma.

A helyszínen talált 3 ember lábnyoma megegyezik a falnál találtakéval.

A sárban még két jármű nyomát találják, az egyik feltehetőleg egy Land Rover utánfutóval, a másik egy személyautó. A terepjáróba egy a másikba két ember szállt. A környéken rengeteg szarvas nyom található.

Maga a csűr lerobbant és használaton kívülinek tűnik. Az összes bejárat nyitva, belül rengeteg szarvas ürülék található, nincs nyoma vérnek. Az egyik karámban üres olajoshordó, még meleg. Látható, hogy az akcióhoz használt ruhák illetve egyéb könnyen eltüntethető bizonyítékokat itt égették el.

Sasszemű ügynökeinknek a hordó perem alól egy égett papír cetli sikerült kibányászniuk, illetve ezen felbuzdulva a csűr gerendái közt tovább keresve, a hőtől felszálló további cetlikre bukkantak. A cetliken a „…vetsége tüntetés…”, „…dőzítés ponto…” és egy telefonszám volt látható (ld kép).
A telefonszám Darren Maesterson névére van bejegyezve, Newcastleben. Ügynökeink a lehető legrövidebb idő alatt már Mr. Maesterson házában voltak. Nem zavarta őket a tulaj távolléte sem. A ház átkutatása alatt a megcsörrenő telefon és az üzenetrögzítő hangja szolgálta a következő nyomot: „Hello, jelenleg a Vidéki Termelők Szövetségének tűntetésén vagyok Londonban. Ha csatlakozni akarsz hozzánk, akkor este gyülekezzünk a South Mimms teherparkolóban, hajnali hatkor pedig elindulunk a Westminster felé. Ha a Westminsterhez is velünk tartasz, a lószállító utánfutót se felejtsd el felcsatolni!”

Kezdett összeállni a kép. Az Esoterroristák megidéztek a Külső Sötétség egy rettenetét, és azt London belvárosban,a demonstráció során szeretnék kiereszteni ország világ szeme láttára. Idejében közbe kell lépni.

Ez nem is tűnt olyan egyszerűnek a rogyásig zsúfolt South Mimms-i teherparkolóban. Hatalmas piknik eszem-iszom, dinomdánom vette kezdetét. Az tuti volt, hogy egy lószállítót kell keresni, de abból volt ott elég. Végül Todd találta meg a gyanús sofőrt. Mindenki más élvezte a fesztivál hangulatot. Míg a mi emberünk inkább ijedt tekintettel ült a kormány mögött. Tudatában volt, hogy mit szállít. Bár elég kis esély volt rá, de sikerült az okkultistát úgy elkapni, hogy nem tudott kárt tenni az ügynökökben, magában és még a Horned Mant sem sikerült kieresztenie. A gyanús lószállítót pedig az OV egy odarendelt tűzoltó darus kocsijával emelték ki. Természetesen erre azért volt szűkség, mert a kocsiban egy fertőző körömfájástól megbokrosodott ló volt.

Ügynökeink még a jelentésükben javasolták Lance Baron beszervezését az OV sorai közé, mint helyi megfigyelőt.

Nincsenek megjegyzések: