2010. április 3., szombat

Piece of Mind - ToC

Történetünk fordulóponthoz érkezett, így a játékosok a lehető legnagyobb koncentrációban jelentek meg, egyedül Armand Ronsard (Gábor) hiányzott.

Mary Stampthon - csupaszív titkárnő (Eszter)
Benny Bartolo - alvilági nehézfiúból lett magándetektív (Dávid)
Vincenzo Pinotti - tényfeltáró újságíró (Gergő)
Maurice Chevalier - kedvtelésből nyomozósdit játszó milliomospalánta (Tomi)
Charles Loong - bölcs kínai orvos (Zsolt)
Ceasar Klémensky - spiritiszta, médium és profi hipnotizőr (Krisztián)
Isaac Auerbach - arrogáns ügyvéd és jogi szakértő (D.Gábor)

Több mint három hónappal a Bagoly-hegyi események után hőseink némiképp egyenesbe jöttek magukkal. Erica Gordon eltűnéséről semmilyen cikk nem jelent meg, úgy fest a család egy "váratlan európai utazás" meséjével elaltatta az érdeklődőket. Egy májusi estén Darius Grady (fenti kép) utasítására különböző meghívotti minőségben jelentek meg a Bostoni Segélyegylet jótékonysági hangversenyén, majd az azt követő állófogadáson a Halliwell Hallban. A terv az volt, hogy minél több fényképet készítsenek a város elitjéről, hogy aztán az előhívási procedúra során leleplezzék kik nem azok akiknek látszanak.

A rutinművelet során azonban több más váratlan fordulat is beköszöntött:

Maurice Chevaliernek drámai módon bemutatkozott Petra Olenska Gordon, Erica nővére (A húgom sokat mesélt már Önről...már ami megmaradt belőle." - bal oldali kép) aki viszont bemutatott egy másik személyt az elit társaságnak. A hölgy neve ekkoriban Amerikában még nem csengett ismerősen, ám a játékosok történelmi tájékozottsága már sikerrel pozícionálta a német író-rendező-színésznőt, Helene 'Leni' Riefenstahlt. A germán dáma megragadta az alkalmat, hogy meghívja a kedves egybegyűlteket legújabb filmjének a Kék fénynek a két nappal később esedékes premiergálájára.

Ceasar Klémensky túlvilági testvére egy bizarr és nyugtalanító jelenés formájában az estély közepén megjelent a spiritisztának és megpróbálta felhívni hősünk figyelmét valami olyan veszélyre, mely magukat a szellemeket is fenyegetik. Küldetését azonban nem tudta bevégezni, mert a két rémarc - ezúttal a házigazda két csemetéjének formájában - elragadta Ceasar testetlen öccsét, aki láthatólag kínok között vált semmivé, alapjaiban rendítve meg a médiumot.

Isaac Auerbachot az est egy pontján kihívták az épület elé, ahol néhány ápoló és egy bizonyos Dr. Frazier megpróbált rásegíteni egy kényszerzubbonyt, amitől csak Benny baljós fellépése mentette meg a jogi szakértőt. A doktor azt állította, hogy Auerbach néhány nappal ezelőtt szökött meg a Hamilton elmegyógyintézetből. Az állítás képtelenségnek tűnt, ám Dr. Frazier felajánlotta, hogy másnap szívesen ad magyarázatot ha felkeresik őt az intézetben.

Még az este előhívták a képeket és ekkor Auerbach arrogáns kiegyensúlyozottsága ismét erősen megbillent: mentoráról és főnökéről, Dr. Salamon Steinről (jobb oldali kép) kiderült hogy rémarc. A zaklatott ügyvéd másnap társaival felkereste az évek óta befejezetlenül álló Hamilton szanatóriumot, ahol Dr. Frazier készségesen fogadta őket. Megtudták, hogy néhány nappal ezelőtt a rendőrök behoztak a szanatóriumba egy félmeztelen zavarodott férfit, aki nem tudott kielégítő magyarázatot adni a karambolra amit okozott, sem pedig a testén lévő vérre ami láthatólag nem az övé volt. A férfi megszólálásig úgy nézett ki mint Auerbach, ám mindössze alig 10 órát tartózkodott az intézet falai között, mert máig megmagyarázhatatlan módon egyszerűen eltűnt a szobájából, ahová estére bezárták. A vizsgálatát maga az intézet főorvosa, Belknap professzor végezte, aki a férfi eltűnését követően szabadságra ment és minden anyagot magával vitt. Dr. Frazier azt javasolta, hogy ha többet szeretnének tudni keressék fel a professzort.
Az intézetből távoztukban egy ismerős kislánnyal találkoztak a parkolóban: Lola James-szel (fenti képen középen), az Angyalőr Árvaház kis betegével. Mindössze egy kis csokoládéért cserébe odaadott egy tépett párnahuzatra vérrel rajzolt térképet Marynek. A lányka azt mondta hogy ezt a térképet attól a bácsitól kapta (itt rámutatott Auerbachra) aki azt mondta hogy ezt a térképet majd adja vissza neki vagy Marynek ha legközelebb találkoznak.

A hevenyészett térkép egy pontra mutatott a Boston és Providence között húzódó kiterjedt erdőségben, a Ghostwoodban. A helynek amúgy sincs túlságosan jó híre, így ennek szellemében óvatosan közelítették meg a helyet. A térképen jelölt öt sycamore fa gyűrűjében aztán megtalálták két felborult öltözőtükör között fekvő és a fizika törvényeinek ellentmondó módon megcsonkított nő holttestét. A láthatólag napok óta itt heverő test megszólalásig hasonlított Mary-re. A rémület és a kábulat első hullámaiból magukhoz térve megvizsgálták a kis tisztást, felszedtek egy kódolt héber írásjelekkel tarkított lapot és végül arra a konszenzusra jutottak, hogy itt valamiféle rituálét hajthattak végre.

Összeszedték a nő holttestét és elindultak az autóikkal vissza a városba amikor is egy hatalmas, nekroid rovarra emlékeztető szárnyas lény cibálta szét azt a járművet amiben Dr. Loong utazott. Heves lövöldözés vette kezdetét, ám az idegennek még Benny jól irányzott utolsó lövése előtt sikerült egy körülbelül tenyérnyi követ becsúsztatnia a súlyosan sérült doktor zsebébe, aki láthatólag elsődleges célpontja volt.

Miután rendezték soraikat felkeresték Belknap professzort aki meglátva Auerbachot először enyhe lefolyású sokkot kapott majd készségesen megosztotta velük a fényképeket amiket Simon L. Goldmsithről készített, aki ekkor már egyáltalán nem meglepő módon pontosan úgy nézett ki mint Isaac L. Auerbach. A kezét elmaszatolódott héber felfestések (fenti kép) díszítették és a szemén látszott hogy nincs ki mind a négy kereke. Belknap lejátszotta nekik azt a hét viaszhengert amikre hangfelvételt készített a férfival. Ezek átiratát itt találjátok. Auerbachot annyira megrázták az események, hogy csak Klémensky hipnózisa tudta, úgy ahogy helyrehozni. A hallottak után rögvest próbát is tettek Belknap professzoron néhány náluk lévő fényképpel és az eredmény bevált: az orvos semmi különöset nem látott azokon a képeken amiken hőseink hátborzongató rémarcokat.

A fináléban úgy döntöttek nyomozóink, hogy felkeresik a Kék fény premiergáláját, ahová Chevaliér és Klémensky vállalta, hogy elkíséri a két dámát, Petra Olenska Gordont és Helena Riefensthalt (lenti kép). A három autóból álló konvoj haladásában azonban hamarosan folytonossági szünetek jelentkeztek. Ahogy kezdték megközelíteni a mozit az összes nyomozó éles fejfájást érzett, melynek intenzitása egyre erősödött ahogy közelítettek a fényárban úszó filmszínház előtt tolongó tömeg felé. A bemutató dekorációjaként kihelyezett, belülről megvilágított embermagas plasztik kristályok kék fénye különösen bántó volt. Amikor némelyiküknek elkezdett vérezni a füle vagy az orra inkább lehúzódtak. Az első kocsiban utazó dilettáns és spiritiszta kriptikus megállapítás tanúja lett, melyet Leni tett és melyre Petra beleegyezően helyeselt: "Mi-go ügynökök."

A két nő biztosította hőseinket, hogy nem ők az igazi ellenségeik, hanem azok akik bábokká változtatták őket - a mi-gók. Ha nem hisznek nekik hát vizsgálják meg a fejüket. Ott lesz a válasz. Azonban azt tanácsolták, hogy tartsák magukat távol a kínai orvostól, mert őt már megjelölték. Gordon polgármester legidősebb lánya, Veronica olyan bosszút fog állni rajta Erica meggyilkolásáért, mely még a pokolban is legendás lesz. Ha Veronica visszaér az Alpha Tauriról szanaszét szaggatja még azok lelkét is akiket a doktor mellett talál - és nem fogja őt érdekelni, hogy a bűnösök szabadakaratukból vagy elmebefolyás alatt cselekedtek. Megtorló alkat.

A fentiek mellett nyomozóink két ismerettel is gazdagodtak:

1. Úgy fest sem Ms. Gordon Olenska, sem pedig frau Riefenstahl nem tudnak a szellemvilág éterén át betolakodó rémarcok inváziójáról, akik láthatólag lassan átveszik az emberek helyét.

2. Alaposan átvizsgálták magukat és mindnyájuk koponyájának hátsó felén, pontosan ugyanazon a helyen, a fejbőrön, a haj alatt találtak egy körülbelül tíz centiméteres csíkot. Ha az a csík egy korábbi agysebészeti beavatkozás helye, akkor a hegesedés hiánya arra enged következtetni, hogy akik ezt elvégezték, azok szakértelme messze meghaladja az emberiség jelenlegi orvostudományát.

Nincsenek megjegyzések: