2010. április 17., szombat

Serpents of Luxur part III. - Conan RPG

A pokolbéli démon legyőzése után a csapat, az időközben magához tért Thotra vezetésével megvizsgálta a terem falait, rejtett járatok után kutatva. A stygiai - aki láthatóan nagyon otthon érezte magát a földalatti katakombában - hamarosan fel is fedezett egy falba csúsztatható nyílást, amelyből szűk folyosó vezetett tovább a sötétbe. Logan megállapítása szerint Luxur hatalmas falai alatt lehettek és a járat déli irányban, a város álá vezetett. A sziklából kivájt folyosón Thotra rátalált egy régi rubinköves medálra, melyen meglepetésükre Hatep családi címerét fedezték fel, démoni szimbólumokkal körülvéve. A járat egy hasonló rejtekajtóban végződött, azon túl pedig Luxur elhagyatott és befalazott Ibis templomába lépett be a csapat. Rövid felderítés után visszatértek a katakombákba és követték a Hatep ismertette útvonalat. A járat szintén egy használatlan, de kisebb templomba vezetett, mely a szerencsétlenség istenének, Rathnak épült. Kimásztak az épületből, majd Thoth-Amon palotájának árnyékában keresztezték a központi teret és behatoltak az Ishiti templomba, ahol a helyi főpap, Rahemet várta őket, három harcossal, két stygiai krokodillal és egy nomád-féle emberrel együtt. Az egybegyűlteket hamar lerendezték: a harcosokat levágták, a krokodilokat Thotra kibelezte, a főpap és a nomád pedig ezután megadta magát. Rahemetből kieszedték, hogy egy számára ismeretlen, de nagy hatalommal rendelkező ember parancsolta meg, hogy Nakhanam Hatepet a Khemibe tartó karavánján támadák meg és rabolják el. A főpap ennek megvalósítását a már korábban megismert Beqai Neb Temura bízta (Children of Ishiti). Megfélemlítés után még kibökte, hogy a rejtélyes látogatója jelenlétében olyan különleges illatot érzett, amit tudomása szerint csakis Derketo látnokai használnak. Ezután a nomád fenyegetés nélkül elárulta, hogy jelenleg pénzért van itt, mivel egy karaván megtámadásáért járó összeget a megbízójuk, a már említett kutya, Beqai Neb Temu nem fizetett meg. Hegtetolválásai alapján a nomád (vagy barbár) a Fekete Skorpiók törzshöz tartozhatott, akinek az elvégzett munkájáért járó jutalmat végül Logan fizette meg, hideg acéllal. A főpapot mindenesetre visszavitték Hatepnek, aki Sadikinnal együtt igen kegyetlenül kivallatta, de Rahemet csak ugyanazt hajtogatta, amit már korábban is elmondott. Végül a Bakhr-folyó krokodiljai között végezte. A kínzást követően Hatep jó hírekkel szolgált a visszatérő csapatnak. Nem tétlenkedett távollétükben, és kapcsolatba lépett egy régi ismerősével, Sethenethel, aki a Logan kereste jel és az ő ügyében is felajánlotta a segítségét. Még aznap, vagy a következő éjjel várná a csapatot az elhagyatott Ibis templomban. Mivel az éjszakai Luxur kívülállók számára nem a legbiztonságosabb hely, a pihenés és a holnap éjjeli találkozó mellett döntöttek.


Másnap éjjel, az Ibis templomban találkoztak Sethenethel (a képen), aki elárulta Logannak, hogy a jel, amit keres, nem más, mint a Set papok által számontartott tizenkét misztikus tudás közül az egyik, ami Acheron buksával egyidőben veszett el. A stygiai krónikások szerint egy, a hódító barbár hybóriaiaktól délre menekült acheroni pap vitte magával a sírjába tudományát, aki az akkori szóbeszéd szerint Ankhenu, a lezuhant piramisban nyugszik. A piramist máig nem találták meg. Ennek a tudásnak jelenleg hét fokozata ismert. Az acheroniak kilencet, Stygia földjein többezer évvel korábban uralkodó Óriáskirályok papjai pedig tizekettőt birtokoltak. A két egymásba gabalyodott kígyó jelét árnyékmaszknak nevezik, a misztikus tudás birtokosa pedig képes teljes befolyást gyakorolni egy célszemély érzékszervein. Setheneth todomására hozta Logannak és Aiiának, hogy ők is egy-egy ilyen jelet viselnek magukon, megerősítésképpen valamiféle sötét boszorkánysággal felidézett bennük különféle eseményeket (vagy befolyásolta az érzékszerveiket), amiket most már a mágikus jel bűvöletéből kikerülve tudtak újra átélni. Logan, a törzsét megtámadó fekete páncélos harcosok helyett a közeli Fehéragyar törzs tagjait vélte felfedezi a támadókban, Aiia pedig egy ünnepen látta ráncos sámánjukat, ahogy az a törzs többi tagjára is felteszi az elveszett jelet. Setheneth, hogy eltávolítsa róluk a jelet, kis időt kért, de addig is megkérte látogatóit, hogy másnap menjenek el a Derketo templomba és tudják meg, hogy a három látnok közül melyik lehet az, amelyik kapcsolatban van Nakhanam Hatep elmozdításának ügyével. Thotra által megelmített problémát, miszerint a temploma csak helyiek mehetnek be, Setheneth elhesegette és szerinte napfelkeltétől ez már nem lesz akadály többé. Demetrio miatt, holnap estére egy újabb találkozót beszélt meg a csapat Sethenethel, ugyaitt az Ibis templomban.

Másnap reggel a sátorban ébredezve megdöbbenve tapasztalták, hogy magukat ugyan nem, de többi külhöni társukat mind stygiainak látták, és a saját anyanyelvükön hallották beszélni őket, amit a stygiai Thotra, helyi nyelvjárásként hallott. Értelmet nyert, hogy az éjszaka során mindhármuk álmában erőteljesen megjelent Setheneth, és ősi igéket olvasott rájuk. A boszorkányság megdöbbentette Hatepet is, de ezen hamar felülkerekedett a gyakorlatiassága és egész délelőtt inkább a helyi szokásokról mesélt a csapatnak, miközben Sadikin gazdag és díszes ruhákat szerzett be a piacról. Thotra homályos okokból, de nem volt hajladó bemenni a temploma, állítólag Khemiben volt már "szerencséje" Set ágyasaihoz és soha többet nem kér belőlük az életben. Koradélután végült elmentek a Derketo templomba, a testi és lelki györörök házába, de hamar kiderült, a látnokokat csak valamiféle megtisztulási rituálé után lehetett volna meglátognai, így amikor rájöttek, hogy valójában mit is takar ez, az addig is igen hevesen viselkedő Logant és az őt folyamatosan nyugatgató Mitát inkább kivezették a templomból. Aiia a maradás mellett döntött, de amikor néhány órával később két papnő megpróbálta elcsábítani, ő is a gyorsan kiviharzott.

Este a sátorban, mikor Setheneth boszorkánysága eltűnt, Hatep előállt tervével: holnap, Set ünnepén, ahol Luxur minden fontos személye jelen lesz, meggyilkolnák a három Derketo látnokot (jobb lett volna csak egyet, de Hatep ügyéért Thoth-Amon és Ramanhotep hajlandó elintézi mindhármat), ami után elvileg megtudnák, hogy ki az, aki megbízta az Ishiti főpapot Hatep elrablásával. Logan, Mita, Aiia és Thotra feladata lenne megölni azt az embert, aki felfedné magát. Ahhoz, hogy a luxuri hatalmasságok közelében legyenek, feláldozandó rabszolgaként lennének jelen. Biztonságukról és az időzítésről Thoth-Amon gondoskodna. Kisebb zsörtölődés és vonakodás után a csapat végül elvállalta, hogy ebben is segít Hatepnek, akinek állítása szerint ez lenne az utolsó kérése. Röviddel a terv megbeszélése után megjelent Ramanhotep, aki bemutatta nekik, hogy milyen lesz az a könnyedén leoldható kötés, amivel másnap össze lesznek kötözve. Hatep három fehér bokaszalaggal jelölt katonáról is említést tett, akik nem fognak ellenállni, ha lefegyverzik őket. Az éjszaka folyamán még visszatértek az Ibis templomba is, magukkal vittek egy levágott csomót Demetrio rőt sörényéből, amiből Setheneth megállapította, hogy a vanír barbár ugyancsak viselője az árménymaszk jelnek...

Nincsenek megjegyzések: