2010. február 14., vasárnap

Age of Worms 31. felvonás - EBERRON D&D

Zodeárnak még időben sikerült utat találnia az Álomtisztásra, miközben ellenfeleik négykézláb rohamoztak feléjük a kúria udvarán. Az Álomtisztáson felfedezték, hogy Abu is velük van, illetve mintha a tisztás nagyobb lenne, a rengetegbe vezető ösvények nyíltak meg, amik azelőtt nem léteztek. A jurtában Kroga'art várt rájuk, láthatóan semmitől sem tartva és miután megjegyezte, hogy Szürke Agyart nem látják többé, egyezséget ajánlott nekik: ha nem gördítenek akadályokat az útjába és hagyják, hogy kinyissa a Labirintusban lévő kriptát a Remény Lángjával, cserébe megkapják a nagyhatalmú ereklyét és olyan információkat, amellyel megakadályozhatják Ilthane terveit. Ügyesen feltett kérdésekkel sikerült kihúzni az orkból számos érdekes részletet: ő Abraxas ügynöke, aki annak "fiát" akarja kiszabadítani börtönéből és ez valamiféle kisebbfajta kataklizmaszerű hatással járna. Nem tud Valerika d'Phiarlan önálló vagy parancsot követő akcióiról, ám ezt gondosan palástolni próbálta. Szerinte démonnagyura nem érdekelt abban, hogy a Zoshiel tanácsadójának kriptájában rejlő Icosiol Pecsétje Ilthane kezébe jusson, hiszen az iránytűként szolgálna Kuluth Mar felé, ahol a pecsét erejével megtörhetnék a város határát őrző obszidiángyűrűt, ezzel kiszabadítva Kyuss tanácsadóját. Makarr Kyuss Második Eljövetelekor segítette elő Sul Khatesh máguskirály apoteózisát, majd a fizikai alakban újjászületett isteni hatalmú lényt bebörtönözte egy obszidián monolitba, azután belekezdett egy újabb szertartásba. Az ekkor érkező Kapuőrzők félbeszakították a rituálét, majd örökre a városba zárták a kezében furcsa kék kristályt hordozó Makarrt.

Ilthane és csatlósai nem csupán Kuluth Mart, de Tilagos szigetét is nagy erőkkel keresik, mivel Kyuss egykori tábornoka, a dracolich Dragotha megfutamodásának előidézője, a sebezhetetlenségét jelentő bebalzsamozott szívének megszerzése után a Kapuőrzők oda rejtették el az élőholt sárkány legféltettebb kincsét. Jelenleg a Gyémánt-tóból elrabolt druida Tarmon akaraterején múlik, hogy megtudják-e a sziget pontos helyét.

Hőseink végül időt kértek a döntés meghozatalára és Kroga'art 24 órát adott nekik. Pihenés és megfelelő felkészülés után frissen és tettrekészen szálltak szembe a meglepett vérsakálokkal és a két hashalaq quorival, majd egy rövid, ámde igen véres összecsapásban lemészárolták őket. A néhány túlélő gnollt kifaggatva kiderítették, hogy egy permanens sámánkörön keresztül érkeztek Fairhavenbe, egy kőépületbe. Szerencsére Zodeár pontos mentális képpel rendelkezett a helyszínről, ahonnan a Rémálomvarázst küldték és Ámon segítségével sikerült odateleportálniuk. Egy mágikus idézések színhelyéül szolgáló teleportterembe érkeztek, ahol még épp időben sikerült ártalmatlanná tenniük az Arkán Tanács egyik tagjának, Severusnak az imp famulusát, aki riasztani próbálta gazdáját. Delta láthatatlanul előrement felderíteni és elhaladva a két húsgólem őr mellett, majdnem belebotlott Severusba és az őt kísérő négy zsoldoskülsejű alakba, akik a famuluskötelék megszakadása miatt aggódó mágussal a teleportterembe tartottak. Pár perccel később Ogreb Zhurak és három fél-troll fél-démon fordult be a sarkon, akiket a varázslónő hirtelen támadt ötlettel egy remekbeszabott illúzióval elcsalt más irányba, hogy társai kisebb ellenállásba ütközzenek egyszerre. Ezalatt az egy szinttel lejjebb kibontakozó csatában kiderült, hogy a zsoldosok valójában papok, egyikük pedig egy óriási tűzelementált is megidézett a segítségükre, míg a csapat a két húsgólemmel birkózott. Severus látva, hogy társai vesztésre állnak, egy láthatatlan erőfallal elzárta a kijáratokat, feláldozva szövetségeseit és a menekülésre készülődött.

1 megjegyzés:

Santito írta...

általános szerepjáték bónusz: +500 xp mindenkinek
Kroga'art rábeszéléséért, hogy adja át a Remény Lángját az egyezség végén: +200 xp Mihálynak
további információk kihúzásáért Abraxas ügynökéből: +200 xp Zsoltnak
a kúria udvarán lezajlott csatáért: +1300 xp
az imp elhallgattatásáért: +150 xp mindenkinek
Ogreb Zhurak elcsalásáért a csata helyszínéről: +200 xp Mihálynak