2010. január 9., szombat

One Way Ticket on the Skynet Express - T-CORTEX

Az egy szál férfiasságában magához tért Connor (Zsolt) egy pillanat alatt felmérte, hogy nagyon messzire került a Mexikói-öböltől. A végeláthatatlan havas hegyvidék egyetlen figyelemreméltó jellemzője egy közeli domb mögül felszálló sötét, fekete füstoszlop volt. Jobb híján fenyőágakba öltözve igyekezett a meleg ígérete felé, tudva, hogy megfelelő ruházat nélkül talán még egy óráig sem maradna életben.

Waitman (Krisztián) és Dash (Dávid) a ledarált város feketéllő maradványai közül a környéket fürkészték, hogy a továbbvonult gépeknek még véletlenül se kerüljenek ismét az útjába, amikor egy közeli domb mögül emelkedő kormos füstoszlopra lettek figyelmesek. Maguk is elindultak abba az irányba.

A trió végül a Connor nyomába szegődött három veszett és kiéhezett farkas legyilkolásával illetve elijesztésével kovácsolódott össze. Futó ismerkedés és az álneveken való bemutatkozás után a tűz eredetét kezdték vizsgálni, melyről Dash hamar kiderítette, hogy valószínűleg csapda. Connor felfedezte, hogy valaki lesben áll a környező fák között és őket figyeli, így tanácsosabbnak látták ha elvonulnak. A tapasztalt túlélő, Waitman tartalék készleteiből felöltöztette Connort, majd egy biztonságosnak mondható helyen tüzet gyújtottak.

Némi bizalmatlanságról tanúskodó beszélgetés után egyszer csak megjelent egy magányos, láthatóan katonaviselt férfi aki Connor megfigyelése szerint korábban őket tartotta szemmel a fák közül. Az illető Serge Ruben néven mutatkozott be és miután némileg enyhítették a kölcsönös gyanakvást, elárulta hogy az Európa Ellenállás egy leszakadt sejtjének, a Léman gerilláknak a tagja. Négyesben indultak el a szállásuk felé, ám Ruben kutyaszánját húzó ebek meglehetősen nyugtalanok voltak Dash és Waitman közelében, mely nyugtalanság aztán gazdájukra is átragadt. Serge azonban óvatosságból kerülte a konfrontációt, inkább úgy döntött nem figyelmezteti őket a táborukba vezető kanyonban elhelyezett mágneses aknákra melyek a gépek közelségére aktiválódnak. Így történt, hogy nemsokára Dash lábán ketyegett egy ilyen műszer amit Waitman villámgyorsan elkezdett deaktiválni. Ezalatt megjelent Serge fegyveres csapata (alsó kép) akiknek Dash fém protézisről kezdett hantázni, ám a kézi fémdetektor hamar elárulta hogy hazudik. Némi diplomáciai egyeztetést követően végül beengedték őket a táborba.
A mindössze ötfős ellenállósejt vezetője, Jean Filipe Lafonte elmesélte, hogy két évvel ezelőtt egy hosszútávú felderítés során lőtték le a gépüket és azóta nem tudnak kapcsolatba lépni az Európa Ellenállás vezetőjével, Erica Escobar tábornokkal. Meghúzták magukat egy stratégiailag rendkívül jól védhető és a föld alatt is jelentős kiterjedésű komplexumban. Miután felderítették a környéket és megbizonyosodtak arról hogy vélhetően hosszú időre itt ragadtak, offenzívát kezdtek tervezni. Legalkalmasabb célpontnak a Skynet régi gépvonata tűnt, mely a közelben halad el és vélhetően a Földközi-tengeren át Afrikából áthozott urániumot szállítja a Skynet genfi központjába. Lafonte közel egy éve dolgozik a rajtaütésen, melyben vitális szerepet játszik egy magas viadukt, valamint az az időintervallum amit a vonat a híd előtti várakozással tölt.

Connor látva ezt a hős kis csapatot végül úgy döntött hogy leleplezi magát és ez meg is tette hatását a moráljukra. Ezután Waitmannal karöltve megtervezett egy biztonságos kommunikációs megoldást, aminek segítségével Lafonte kapcsolatba léphet Escobar tábornokkal. Ezalatt Dash ismét érzékcsalódást tapaszalt magán, a korábbi képekkel és hangokkal ellentétben már intenzívebbet, olyannyira hogy ezúttal azonban már lövöldözni is kezdett hozzá. Úgy döntött inkább nem vállal további őrszolgálatot. A költözés előkészületei alatt sikerrel fogtak el egy rádióadást az Ellenállás Serrano Point-i központjából, mely arról számolt be, hogy Connor gépe egy titkos küldetés során a Mexikói-öbölbe zuhant, de a keresését még folytatják.

Hőseink itt hosszas beszélgetést folytattak egymással, melyből kiderült hogy Waitman a Skynet egyik vezető programozója volt és azért van még most is életben, mert a gépek nem támadják meg. Ennek oka prózai: amikor a vezérkar szembesült az öntudatra ébredt Skynettel, azonnal le akarták kapcsolni. Lépésüket a védelemre programozott intelligencia ellenséges aktusként azonosította és rögvest ellenlépéseket tett, melyek ma is folynak. Waitman jelen volt ennél az eseménynél és amikor megpróbálta megakadályozni a fejeseket abban, hogy leállítsák a gépet, az őrség tüzet nyitott rá. A Skynet tanúja volt ennek és Waitmant azóta megkímélik a terminátorok, bárhová is vetődjön a világban. Ezen bizonyíték mentén Waitman hisz abban, hogy tárgyalhat a Skynettel és a siker esélyéről meggyőzte John Connort is, aki úgy vélekedett hogy egy próbát azért biztosan megér. Dash elárulta, hogy ő valójában William Candy főtörzsőrmester, aki az Irak ellen indított offenzívában vett részt. Története egy 16 éven át ívelő lyuktól tátong, ám annyi bizonyos, hogy teljes csontszerkezete fém, biológiai agyát pedig egy mesterséges kortex-szel osztja meg. Ez utóbbi azonban már nem tartalmaz Skynet programokat. Az obszervatóriumnál történt eset óta mindössze egy olyan Skynet azonosító programfüzér fut benne, melynek hatására - Waitmanhez hasonlóan - a terminátorok őt sem azonosítják ellenségként. Egy ilyen programfüzérnek az elkészítése meghaladja Connor legjobb programozóinak, de még Waitman-nek a képességeit is. Eredetéről annyit tudnak hogy egy kínai kommunikációs műholdról származik s az obszervatóriumnál került letöltésre.

Sikerült kapcsolatba lépniük Escobar egységével, aki elküldött egy V-22-est értük, körülbelül egy napi járóföldre a komplexumtól. Erre a távra azért volt szükség, nehogy véletlenül kiadják az értékes rejtekhely pozícióját ha valami balul sülne el. Szerencsére minden simán ment, teljes létszámban érkeztek meg a tábornok Padova közelében található ideiglenes állomáshelyére mely nem volt több egy háború előtti, megerősített konténertelepnél. Connor megdöbbenve tapasztalta milyen kicsi és rosszul ellátott az Európa Ellenállás, ami nem is csoda, hisz az előzetes jelentések szerint az Óhazában a legerősebb a Skynet. A csüggedt és szedett-vedett harcosok kitörő örömmel fogadták Connort, aki a jelenleginél biztonságosabb és jobb körülményeket biztosító helyet ígért nekik Lafonték korábbi bázisának képében, ám az a bejelentése, hogy Dash és Waitman oldalán behatol a genfi Skynet Központba még Escobar tábornokot is meglepte. Ezután ismét sikerült elcsípniük egy rádióadást Serrano Pointból, melyet ezúttal Kate sugárzott, aki tudatta a hallgatókkal hogy Connor túlélte a repülőszerencsétlenséget.
Escobar elindította a transzportokat a Léman bázisra míg Connor, Waitman és Dash jegyet váltottak a Skynet Expresszre, melynek segítségével viszonylag akadálymentesen bejutottak az amúgy erősen őrzött központba. Az egykori Béke fővárosának groteszk gépmása megdöbbentő mementója volt a Gépisten hatalmának és rémisztő hatékonyságának. Valahol, ennek a roppant fémkomplexumnak a mélyén pedig ott található a Nagy Hadron Ütköztető, melynek úgy fest kulcsszerepe van a Skynet terveiben...

1 megjegyzés:

Batboy írta...

Advancement Points:

Connor: 5
Waitman: 5
Candy: 3