2010. január 3., vasárnap

Life Planned Out Before My Birth - T-CORTEX

A dél-amerikai kontinens legerősebb ellenálló bázisa az egykori Val Verde-i köztársaság területén található. Parancsnoka Carlos Ymenez négy nappal ezelőtt két gép és két ember élete árán elfogott egy alacsonyan repülő, de erősen őrzött Skynet légitranszportot. A szállítóhajó egyetlen rakománya egy ismeretlen rendeltetésű 1x1 méteres fémkocka volt. Konstrukciója alapján egyértelműen Skynet technológiának tűnt, ám Yemenez technikusai semmit nem tudtak kezdeni vele ezért jobbnak látta értesíteni John Connor (Zsolt) tábornokot, az Emberi Ellenállás vezetőjét. Az előzetesen átküldött paraméterek Connor számára sem bírtak információval, így úgy döntött hogy Blair Williams-szel kettesben egy F-18-assal lerepülnek Val Verdébe hogy ott megvizsgálják a leletet és esetlegesen átszállítsák Serrano Pointra egy alaposabb felmérésre.
Az AWACS támogatással biztosított repülőút minden probléma nélkül lezajlott, Blair sikerrel tette le a gépet az éjszakai dzsungel borította esős hegyoldalban fekvő zsebkendőnyi reptérre. Ymenez örömmel fogadta Connort, akinek eddig csak a hangját hallotta a rádión. Némi hosszútávú stratégiai egyeztetés, egy forró brazil kávé és bő vacsora után hármasban átmentek a hangárba szemrevételezni a leletet. Meggyőződtek róla, hogy semmilyen sugárzást nem bocsát ki magából. Egyes elemei mozgathatónak tűntek, illesztékeinél kékes fény világított, de semmilyen kapcsolót, csatlakozót vagy hasonló interfészt nem találtak rajta.

Connorban körvonalazódott egy gyanú a doboz egyik lehetséges rendeltetését illetően ezért parancsot adott, hogy készítsék fel az elszállításra. Ezt követően a barakkban dicséretben részesítette a támadást vezető Queroac századost és csapatát, majd buzdító beszédet mondott a katonáknak akik közül sokan kezet ráztak vele és megölelték. Kiváló harcimorált hagyva hátra, egy V-22-es Osprey fedélzetén a rakománnyal, elindultak vissza Serrano Pointhoz, míg az F-18-asban Yemenez két pilótája kísérte őket. Az AWACS koordinálásával Panamánál sikeresen újratankoltak a levegőben, ám Mexikó partjainál felbukkant egy H/K elfogó kötelék amit először az F-18-as közreműködésével egy rövid időre leráztak. Miután a gépek számára kiderült hogy rossz repülőt követnek, visszafordultak a V-22-es után, ám mielőtt elfogták volna egyszerűen visszafordultak.

Blairnek ez nagyon nem tetszett és baljós megérzéseit nemsokára különös események kezdték igazolni. Először szakadozni kezdett a kapcsolat az AWACS-szal és az F-18-assal. S bár némi újrahangolás után sikerült helyreállítani, nem sokkal később megint megszakadt. Connor hátrament a raktérbe ellenőrizni a ládát és újra letakarni az alulepedővel, amikor ismeretlen eredetű elektromos kisülések szikrái kezdtek pattogni a gép belső burkolatán. Amikor ezek egyike elérte Blair-t és kis híján az arcába robbantott egy panelt a műszerfalról, jobbnak látták felölteni az ejtőernyőket. Mielőtt azonban elkészülhettek volna az ionizációra emlékeztető kisülések élénkülni kezdtek, elsősorban a doboz körül. Connor még látta amint néhány panel megmozdul rajta, amikor is egy pillanatra elvesztette az eszméletét, vélhetően áramütés következtében.

Mire magához tért egy nagyon messzi helyen találta magát...

1 megjegyzés:

Batboy írta...

Advancement Points: 3