2009. november 8., vasárnap

The Swamp of Skulls part I. - Conan RPG

Első Conan RPG (d20-as) tesztjátékunk alkalmával Aquilónia nyugati területén, a fenyegető pikt dzsungelt határoló Mennydörgő-folyónál épült Thandara erődben gyülekeztek a Warhammeres időhöz viszonyítva kissé nagyobb hősiességgel megáldott karakterek. (Hiába, egy szerepjáték rendszere sokmindenre hatással van.) Az eddigi Hyborian Adventures játékokhoz viszonyítva igencsak népes felállás a következő volt:

Croton, (Máté) - aquilón harcos-tolvaj
Rhiannon (Mihály) - kimmériai barbár
Zogar Sham (Krisztián) - száműzött (mocskos alávaló tolvaj féreg) pikt
Clarissa (Zsolt) - zingarai csábító

A történet, a próbajátékok követelményeinek megfelelően minden bonyolultságot nélkülözve az erőd központjában kezdődött, ahol Wildo parancsnok utasításokkal látta el az egybegyűlteket egy veszélyes, ugyanakkor hatékonynak ígérkező terv végrehajtására. Az elképzelés lényege az volt, hogy a legközelebbi aligátor pikt csoportosulást, akik rendszeresen felégetik a közeli telepesek falvait, el kell pusztítani. Ehhez, béketötést színlelve el kell juttatni Clarissát és a renegát piktet a kérdéses Zukaba törzshöz és átadni nekik, közben a helyzetet kihasználva levágni mindenkit aki csak él és mozog. Wildo parancsnok levágott fejenként húsz, a vezetőkéért pedig további 70 ezüstöt fizetne. Ekkor Zogar Sham saját népe leendő halottjain történő alkudozását megszakította egy félig nyitott ajtó mögött elsuhanó csuklyás árnyalak. A csapat azonnal vizsgálódni kezdett, de nagyfokú alaposságuk sem hozott eredményt, így a csapat elkönyvelte az esetet káprázatnak, vagy megtartották egyéb elképzeléseiket. A megbeszélés folytatódott, ahol kiderült, hogy a küldetés egyik lényeges sarokköve (!) egy már elindított másik erdőjáró csapat lenne, Hagabard alparancsnok különleges martalócaiból álló bandája.

Röviddel a megbeszélés után elindult a négyes, átkeltek a Mennydörgő-folyón és még hajnal előtt, a legnyugatibb emberlakta sávban friss pikt fosztogatás nyomaival szembesültek. Az erdőjáró csapat beállt oltani a még lángoló házakat, Zogar Sham meg nyomokat olvasott. A telepeseknek több halottjuk is volt, de sikerült elfogniuk élve egy piktet is. A lekötözött pikt folyékonyan hazudott, de azért kiverték belőle, hogy egy Zukaba törzsnél nyugatibb csapatból való és hogy alapértelmezett fosztogatást műveltek a környéken. Zogar Sham mindenesetre látható lelkesedéssel vágta el a pikt torkát. A telepesek elmesélték, hogy Hagabard 7-fős csapata röviddel a támadás előtt haladt el házaik mellett, észak-nyugati irányban.

A csapat folytatta útját a fekete dzsungelbe, ahol ravasz pikt csapdákat elhárítva, kikerülve közelítettek céljuk felé. Hajnalban egy kisebb pikt csoportosulás lepte meg őket, de a thadaraiak jól vizsgáztak, két pikt tudott csak elmenekülni a halálos csapásaik elől. Nyugtalanító módon a csapat a párduc nemzetségből való volt, ráadásul volt még velük egy sámán is, ami Zogar Sham magyarázata szerint igencsak ritka dolognak számított. A csatában résztvevő két, hatalmas fekete párduc nyom nélküli eltűnése is aggasztó jele volt a sötét pikt boszorkányságnak. Kis helyváltoztatás és pihenés után folytatták útjukat az egyre jobban elmocsarasodó dzsungelben és az eseménytelen nappalt követő éjszakára elérték a Zukaba törzs táborhelyét, ami egy mocsárral körülvett tisztáson található hatalmas szika alatti barlangrendszer volt. Néhány pikt bekísérte a már fogolyszállító álcában működő csapatot egy nagy, központi terembe. A fogadóbizottság meglepően népes volt: lustán mozgolódó aligátorok, egy sámán, és több tucat pikt. A meglepetést két, látásból ismerős thandarai katona szolgáltatta, akik verbálisan közölték, hogy sajnálatos módon, de tálcán kell felszolgálniuk Wildo parancsnoknak a kitépett szívüket. Ezután rövid, ám annál véresebb mészárlás kezdődött. A sámánt hamar levágták, a csatában viszont feltűnt egy félig aligátor félig ember harcos, akin nem fogtak a fegyverek. Ekkor Zogar Sham valamiféle pikt boszorkánysághoz folyamodott, majd az utasítására tűzre dobták és csontig égették a szörnyszülöttet. A csatazaj elhalásával ért véget az első rész.

Nincsenek megjegyzések: