2006. december 9., szombat

Age of Worms - Expedíciós levél

Kedves Gabriard,

Remélem megbocsátod nekem, hogy a mágikus pennámmal írattatom meg ezt a levelet, és így nem tűnik annyira személyesnek, de a köszvény már hetek óta kínozza az ujjaimat, és elmondhatatlan fájdalmakat élek át, csupán Telaris főzetei enyhítik kissé a pokoli kínokat.

Tisztában vagyok vele, hogy megszállottságnak tartod azt a soha nem lankadó érdeklődést, melyet a kalashtarok történelme és eredete iránt táplálok, ám amióta a birtokomba került a kristály, a vele kapcsolatos titkok nem hagynak nyugodni. Álmaim egyre intenzívebbek és valószerűbbek, olyan dolgokat látok előre, melyek mind valóra válnak, és ez egyszerre megrémít és megrészegít.

Az eredetére vonatkozó kutatásaim során sikerült kifaggatnom egy kalashtar zarándokot, aki a messzi Sarlonán található Ertunith kolostorából származik. Szerencsére óvatos voltam, és nem fedtem fel, hogy az én birtokomban van a kristály, csupán azt említettem meg, hogy az Egyetem egyik katalógusában találtam rá egy feljegyzésre ezzel kapcsolatban. A zarándok rendkívül izgatott, sőt egyenesen erőszakos lett, kénytelen voltam bűbájjal rávenni, hogy ossza meg velem a tudását.

Tudom mi erről a véleményed, azelőtt én is így éreztem, azonban amióta csatlakoztam Barrakas Csillagaihoz, kinyílt a szemem: amennyiben a tudás megszerzése nem konvencionális módszerek bevetésén múlik, most már egy pillanatig sem habozok. Ha tudnád miféle titkokra derült így fény és ezek milyen kapukat nyitottak meg előttünk… de nem, ezekről majd csak akkor, ha már átestél a beavatási szertartáson.

Kissé elkalandoztam, tehát vissza is térek a kristály történetéhez, mely szorosan kötődik a kalashtar nép születéséhez. Mint tudod, népük tagjai hatvanhét lázadó quori lélekhez kapcsolódnak, melyek amolyan kollektív tudatalattiként bújnak meg bennük. Egy-egy quori több-kevesebb kalashtarban születhet újjá, minél több személyben lakozik, annál kisebb az ereje, hogy emlékek, emocionális villanások által segítse „sarját”, ám így kisebb az esélye, hogy végleg elenyésszen, már amennyiben ilyen lények esetében erről beszélni lehet. Namármost, állítólag az utolsó ilyen lélek, név szerint Zor, lepaktált az Álmodó Sötétséggel, hogy társai nyomára vezesse ellenségeiket, ám még idejében észrevették, és megakadályozták a cselszövését.

Mivel megölni nem akarták, vagy nem tudták, ezért minden kalashtart, akiben újjászületett, szigorú megfigyelés alá vontak élete végéig. Zor azonban egy számukra ismeretlen módszerrel valahogy képes volt kristályokba áthelyezni a tudatszilánkját, hogy ezzel nyomát veszítsék rabságban tartói.

A zarándok, akivel találkoztam, pontosan ilyen szilánkok után kutatott, én pedig azóta rábukkantam egy újabb kristály hollétére. Tulajdonképpen pontosan a rendünk adta el egy sarlonai műtárgyakkal és ereklyékkel foglalkozó gyűjtőnek Sharnban, hogy más expedíciók költségeit, mint például ez a mostani, fedezze. Azért írok hát neked, hogy ezt a szilánkot vásárold vissza, ha pedig nem megy, fordulj egy üzleti partneremhez segítségért. A gyűjtő neve Arul Tugi, forrásaim szerint az Aurum tagja, ha pedig nehézségekbe ütköznél, Khevash Tagalt keresd az Ezüstbölény tavernában, Olladra Konyhájában.

Alig várom, hogy végre visszatérjek Sharnba, és folytathassam a kutatásaimat. Vajon hogyan reagálna egymásra a két kristály? Mi történne, ha egy pszionikusan érzékeny személy birtokába jutna? Vajon egy vadtehetségre lenne veszélyesebb, vagy egy formális képzést kapott pszionra? Veszélyes lenne-e egyáltalán vagy az elme eladdig rejtett erőit nyitná meg? Milyen hatása lenne egy kalashtarra vagy még inkább egy olyanra, aki Zor személyiségét hordozza magában? És egy olyanra, aki egy rivális quori lelkéhez kötődik? Ki lehetne-e aknázni azt a hihetetlen tudást, melyet egy quori elméje és emlékei rejthetnek?

Megannyi izgalmas kérdés, melynek válaszai talán áttörést jelentenének az Álmodó Sötétség körüli vitához, eszközt a megértéséhez, fegyvert az ellene való harchoz…

Zsong a fejem a határtalan lehetőségektől, ám mégis be kell fejeznem, tábort bontunk, és amúgy is sikerült már szavakba öntenem a leglényegesebb gondolataimat.

Barrakas világítsa utad, bízom benne, hogy sikerrel jársz, mire visszatérek,


Barátod,

Terak


Ui.: mellékeltem a quori nyelvű szöveget, mely a quorik eredetét és evilágra jövetelét írja le egy kalashtar tudós férfiú, Lanharath tollából, kérlek mélyedj el benne, hogy készen állj, amikor hozzálátunk a kísérletekhez

Nincsenek megjegyzések: