2008. április 5., szombat

Age of Worms - EBERRON D&D

Az aranea "hölgy" kihallgatása akadálytalanul zajlott, a varázslattal szorosra kötött kötélben megeredt a nyelve. Több érdekes információ is a birtokunkba került: helyi kísérőnk, az elf Ingwar legalább egyszer, de lehet hogy többször is szexuális kapcsolatot létesített a póknővel, remélhetőleg annak még emberi formájában. Az elf nem nagyon adott magyarázatot a dologra, számomra világossá vált, hogy elcsábították, természetesen nem akarata ellenére.

A póknő Eligos Yurevnek dolgozott, aki ugyebár rútul megelőzőtt bennünket az a Zöld féregért folytatott aukción. Zodeár (Dávid) hathatós (és nem utolsó sorban látványos) információszerzési módszere után megtudtuk, hogyan tudnánk kapcsolatba lépni a disznóval, sajnos ezután a nő egy szökésre tett kísérlete folytán végül életét vesztette. A kapott paraméterek alapján üzenetet küldtünk Yurevnek, aki a találkozó helyét a gyönyörű Perem Palota nevű luxusszállóban jelölte meg.

Nosza egy varázslat segítségével fel is vettem az elhúnyt alakját és elfoglaltam a szobát, míg Abu (Vili) és Zodeár a szomszédben szállásolták el magukat. Yurev végül nem jelent meg, futárt küldött maga helyett egy levéllel, melyben egy újabb, sokkal rejtélyesebb találkát ajánlott fel: a Lángoló Ring illegális viadalainak legközelebbijét. Nos ezen viadalok helyszíne és időpontja finoman szólva sem publikus, így nyomozni kezdtük, hogy kiderítsük, merre tovább. A nyomok a Tűzfény negyedbe, a Gyönyörök Háza nevű bordélyba vezettek, mely jórészt arról is híres, hogy vezetője Alsó Mantis negyed képviselője a sharni Tanácsban.Úgy festett még van időnk a viadalig, így elfogadtuk Kalliopé, a gyno-szfinx meghívását a Morgrave Egyetemre. Az orákulum képességekkel rendelkező lény felajánlotta, hogy ravasz fejtörői megoldásának fejében megosztja velünk a jövő ránk vonatkozó szegmenseit, melyekben úgy látja, hogy később még szerepünk lesz. Több hullámban szórta ránk a rejtvényeket és mi mindet sikerrel vettük. Íme a három prófécia, mely - ahogy az minden próféciához illik - kellően homályos:

I. Egyikőtök nem az akinek kiadja magát és ez hamarosan a Kraken felbukkanásához vezet.
II. Csakis a felszín alá pillantva sikerülhet felfedni a bábjátékost, aki a Szentségtelen Hármas urát szolgálja.
III. Az Égi Féreg hamarosan újra kiteljesül, ám a Macskák és a Feketeköpenyesek mellettetek állnak.

Kalliopét olyannyira lenyűgözte problémamegoldó készségünk, hogy további fakultatív kérdésekkel traktált, melyekért cserébe aztán hasznos varázstárgyakkal jutalmazott bennünket. Térképek, bábuk és három órás ütközetek híján néhány lépéssel közelebb kerültünk a kampány kezdetére jellemző hangulathoz.

Nincsenek megjegyzések: