2007. február 10., szombat

Age of Worms - EBERRON D&D

A Szél Herceg sírjában talált kincsek számbavétele után úgy döntöttünk itt az ideje szövetségesek után nézni. Zodear (Dávid) és Abu (Vili) ismerték a közelben található Bronzfa Páholy druidakört, akiknek nyugalmas ügymenetét bizonyára zavarná az élőholtak seregének felállításán munkálkodó Ében Triád. Magam úgy éreztem, hogy nem kapnám vissza Anatát (alsó kép), hiába is szolgáltatnánk át elrablóinak a jogart, így számomra is indokoltnak látszott a külső segítség.

Útban a drudiák felé észrevettük, hogy egy szárnyas megfigyelő (vélhetően egy famulus) nagy magasságból követ bennünket, így Zodeár útmutatásai alapján inkább a fák között folytattuk az utunkat. A természetpapokat értesítettük a fejleményekről, ám nekik nem állt hatalmukban megállapítani az elrabolt Anata tartózkodási helyét. Hátrahagytuk hát a varázstárgyainkat azonosításra , majd tovább indultunk az Alkony Kolostorába, ahol a nagyhatalmú Szimmetria Lencséjét őrzik.

Az Alkony Kolostor vezetője, Izenfen apátnő már korábban kapcsolatba akart lépett Zodeár Ovionnal, így szívesen látott vendégként fogadott bennünket. Elárulta, hogy rendjének egyik tagja, Balthazar 30 évvel ezelőtt kőbevésett egy próféciát, melyet a Csillagorom Kolostorban őriztek. Ám ennek egyik felét valaki elrabolta, amikor is Karnath betört és lerombolta a kolostort. A véletlennél valószínűleg több köze van az elrabláshoz annak a ténynek, hogy a Hollók Kompániája akkor ott állomásozott. A prófécia első fele a Férgek Koráról regélt, a másik fele pedig azokról, kik útját állják majd.

A töredék pontosan így hangzik:

Mikoron a Kígyó saját farkába harap,
S elsötétül a Világ,
Kyuss lába újra Eberron földjét tapodja,
Vele pedig beköszönt újra a Férgek Kora.

Az ősi Béklyók lehullanak,
s kik hajdan Urak voltak, felemelkednek ismét.

A Hatok már új utakon járnak,
Ám most elérkezett Sarjaik ideje.
A Miriádok Atyja és az Örökkön Új Utakon Járó,
A Fenevad Vére és a Lepecsételt Kapuk Őre,
A Tűzben Bélyegzett és a Hetek Trónusának Örököse
Csak együtt állhatják útját a Második Eljövetelnek.

Vakon végzetükre, sorsuk fonala találkozik
Hola Herceg aludja örök álmát.
Lépteiket fekete szárnyak suhogása kíséri,
Midőn magasra tartják a Remény Lángját.

Izenfen nem tartja kizártnak, hogy a prófécia ránk vonatkozik, némelyikünket nagy vonalakban sikerült is azonosítani. Mindenesetre amíg ez, vagy ennek ellentéte megerősítést nem nyer, mindenben a segítségünkre lesz. Kezdi ezt azzal, hogy megkeresi Anatát.

A felderítés azonban időt igényelt, így mi addig visszatértünk a druidákhoz, felmarkoltuk a varázstárgyakat, melyeket nem annyira érdem, sokkal inkább hasznosítható funkciók alapján szétosztottunk egymás között. A kolostorban hátrahagyott Abu nemsokára megjött a hírrel és indultunk is az emberrablók barlangjához.

A szokásos túszdrámát elkerülendő magam egyszerűn befutottam-repültem a barlang közepébe és jól fejensármoltam a vezetőjüket. Mire a többiek beértek már tárgyaltunk a jogar és a túszcsere ügyében. Sajnos nem sikerült zöldágra vergődnünk, így kenyértörésre került sor. Gorin (Zsolt) egy kőformálással biztonságba helyezte az öntudatlan szolgálómat, majd együttesen a jelentős túlerő ellen fordultunk. Az egyszerű haramiákról néhány ütésváltás után kiderült, hogy képzett harcosok, akiknek sorait még varázshasználó vezetőjük és egy pszionista is erősíti.

A harc nem ment könnyen, Gorin (felső kép) és Maloranna (Gábor) elájult, majd a csata végeztével egy ravasz védőfogásnak hála Ovion is követte őket. Abu és én maradtunk talpon, idő hiányában itt be is fejeztük a játékot.

Ijesztő volt látni, hogy két ütőemberünk összeesik, félek a parti összetétele nem a legoptimálisabb. Hiányzik a "tank", aki egy, (max. két) körönként egy ellenséget leterít, illetve a pap, aki a sorok között mozogva rázza újra gatyába a már szédelgőket. Az előbbi két foglalkozás egy karakterben történő párosítása sem lenne a legszerencsésebb, mint arról Dorn Dundaron kijátszása közben többször is meggyőződtem.

Az események fényében eddigi fejlődési fámat újra gondoltam, a cél mostantól az, hogy ne forgácsoljam szét a karakter képességeit, egyértelműen a varázshasználó osztályra összpontosítsak. A közelgő szintlépés már ennek jegyében telik majd.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Varázsszó: WAR_FOR_GED

Santito írta...

Van egy sanda gyanum, hogy az elozo elkoveto David volt... >:D

par pontositas: Bronzfa Paholy, az Alkony Kolostora, a Szimmetria Lencseje

Batboy írta...

Gyanúdat osztom :)) és köszi a korrekciót, javítottam.