2007. január 21., vasárnap

All the Scum of the Galaxy - STAR WARS

Ezt a folyamot tavaly áprilisban kentük utoljára. A sztorik kronológiailag valamikor az Új Remény elé datálhatók, szereplői pedig kisstílű szélhámosok, kegyetlen gyilkosok, lelkiismeretlen söpredékek.

Az eddig a Tatooine-on tartózkodó, első szintű, teljes egészében inhumán parti így fest:

Meruk - toydarian scoundrel (Zsolt) - sajnos ő nem volt jelen
Gahcso - baragwin enforcer (Dávid)
(nem mutatkozott be) - ubese hunter (Máté)
Brussah - dashade killer (Gábor)

Az előző mese szubplotjának szánt szálát ezúttal egészüléses kalanddá dagasztottam. A rancorszarból előásott ősrégi adatrúd vélhetően értékes adatokat tartalmazhat, ám elolvasáshoz egy hasonlóan régi konverter beszerzése tűnt szükségesnek.Jabba éppen üzleti ügyei miatt távol volt a palotától, ahol ilyenkor egy természetes kiválasztódásnak is nevezhető öntisztulási folyamat szokott kezdődni: a riválisok kinyírják egymást. Brussah (Gábor) ágya alatt egy besült bomba ketyegett, melynek fényében előző este elszenvedett ronda gyomorrontása is más színezetet kapott. Egy időre meghamisították a halálát, így váratlan előbukkanásával sikerült is a meglepődéstől poharát elejtett Ree Yees-t, mint lehetséges gyanúsítottat azonosítaniuk.

Mielőtt kezelésbe vehették volna, a kecskefejű gran eltűnt, így inkább egy jawával folytattak konzultációt. Kiderült, hogy egy jawa kirakodóvásáron nagy eséllyel szert tehetnek egy konverterre - a probléma annyi, hogy a Dűne-tengeren heves viharok tombolnak, így egy hajóval lenne a legbiztonságosabb átszelni a sivatagot. Egy Han Solo nevű koréliai csempésszel ki is alkudták az utat, és mivel a zsibvásár helyét csak a jawa ismeri, magukkal vitték őt is.Nem sokkal érkezésük előtt, az Ezeréves Sólyom egyik rekeszében rábukkantak egy másik Han Solóra, akiről kiderült, hogy az igazi. Az imposztor egy clawdite volt, aki nőalakban elcsábította a koréliait, majd elaltatta. Célja az volt, hogy felmarkolja helyette Solo korábbi szállítmányáért járó fizetséget, majd az Abregado-rendszerben a csempész fejére tűzött vérdíjat is bezsebelje. A játékosok segítségével azonban Solo kiszabadult és együttes erővel elfogták a szélhámost.

A jawa piacon minden simán ment volna, ha egy nyelvi fordítási malőr és egy ismeretlen származási helyű sarlacc lárva nem kavar közbe. Az előbbi végzetesen elnyújtotta az alkudozást, az utóbbi pedig odacsalogatott egy igen ritka óriás-kraytot, mely sarlacc-ekkel táplálkozik. Persze sikerült kimenekülniük és a konverter segítségével előcsalták az információkat az adatrúdról. Egy ősrégi, még a Tatooine első telepeseinek idejéből származó naplót találtak rajta, mely szerint valaki krysztallitokat rejtett el, az akkor már a buckalakók által ostromolt Tusken erődben.A nem túlságosan jóhírű hely felkeresésén nem sokat gondolkodtak, a mohóság amúgy sem enged teret ilyesféle agymunkának. Solonak is részt ajánlottak, aki hasonló vérmérsékletének engedve velük tartott. A látszólag kihalt erőd kutatásuk során egyre elevenebb lett: a buckalakók a semmiből tűntek fel és több hullámban, masstifjaikkal elterelő cseleket alkalmazva támadtak.

A gazfickók hajszál híján tudtak kimenekülni a zsákmánnyal, a dolgot nehezítette, hogy ha bármelyikük is elájul, a másik kettő a nagyobb részesedés fejében minden kétséget kizáróan hátrahagyja. Solo is megkapta a részét, majd visszadobta őket Jabba palotájához. A hutt közben visszatért és igencsak rosszkedvében találtatott, mivel az ünnepi vacsorájának desszertjét képező sarlaccpuding, - a fő komponens hiányában - nem készült el.

Elküldte martalócainkat Meruk (Zsolt) után Nar Shaddaba, vélhetően azért, hogy hajtsanak be neki egy tartozást. "...és sarlacc lárva nélkül vissza se gyertek!" - böffent utánuk.

Mivel ügyesen kimagyarázták magukat távollétüket illetően és a sarlacc-lárva eltűnéséhez is megfelelő bűnbakkal szolgáltak, Ephant Mon (Jabba biztonsági orgyilkosfőnöke) ajándékba elküldte velük Ree Yees-t Nar Shaddaba...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szeretném SW mesélők figyelmébe ajánlani a www.starwarsknights.com oldalt, onnan is a KotOR item listáit, ott is a weapon, armor és lightsaber upgrade-eket. Nekem játék közben nagyon bejött az, hogy a game felénél már nem volt két egyforma fegyver vagy páncél a partyban, nem is beszélve a fénykardokról. Mielőtt valaki nagyon meglepődne az übertápnak látszódó modifierektől, jelezném, hogy alkalmasint igen kemény skill check-ek is járnak hozzájuk, van DC 48 is...