2007. január 28., vasárnap

Age of Worms - EBERRON D&D

Sajnos Gábor nem tudott jelen lenni, így Krisztián egy huszárvágással visszamesélte Malorannát Zoshiel kriptájához, ahol annak őrzését végezte, míg mi megpróbáltuk előkeríteni Alastor Land és családja földi maradványait.

A tanyaháznál talált leharapott karon lévő tetoválás nyomán visszatértünk Gyémánt-tóba, ahol Zodear Ovion (Dávid) ismeretségeit kihasználva megpróbálta felkutatni a lehetséges gazfickót, akit Kullen, az albinó ork személyében azonosított. Ez a rosszarcú opportunista kocsmatöltelék vélhetően valaki megbízásából dolgozott, így ennek kiverése Abura (Vili), Gorinra (Zsolt) és Ovionra (Dávid) hárult, míg én egy szerzetest követtem, aki a közeli Alkonykolostorból jöhetett és Zodeart invitálta egy látogatásra.

Mire visszértem a követésből, a többiek szétverték a kocsmát és az úriközönséget, ám megtudták Kullentől az illető tartózkodási helyét. Rögvest útnak is indultunk, nekem már alig volt használható varázslatom, ám mint kiderült, ezek pont azok voltak, amelyek megkönnyítették a dolgunkat. Először egy Riasztás varázslattal átitatott madárijesztő figyelmeztetett bennünket arra, hogy a titokzatos megbízó vélhetően mágiahasználatban járatos személy.

Az épület maga egy rég elhagyott obszervatórium volt, melybe Zodear felderítését követően a tetőt találtuk a legalkalmasabbnak a behatolásra. Felröppentem a kötéllel és a csáklyával, rögzítettem, a többiek pedig felmásztak. Gyorsan lezúdultunk Filge (képen) dolgozószobájába, ahol különféle tartályokban különböző stádiumú élőholtak fürdőztek, melyek közeledtünkre fel is éledtek. Ovion olyan villámgyorsan "összebarátkozott" a baljós külsejű halottidézővel, hogy azt öröm volt nézni, magam egy Web varázslattal helyhezkötöttem a közeledő élőholtakat.

Bár Filge elfogása nem sikerült úgy ahogy szerettük volna, ám végül sarokbaszorítottuk és énekelni kezdett: tudomást szereztünk az egyik helyi bányamágnás, Keserűkő Ragnolin bányájában található Fekete Katedrálisról, az ott lakó Ében Triádról melynek, szándéka elhozni a Férgek Korát. Ez utóbbi céljuk megvalósításának fontos eszköze, az a zöld kis kukac, mely az élő testbe kerülve meglepően rövid idő alatt élőhalottá változtatja azt. Természetesen Gyémánt-tó főmágnása, Balabar Smenk is érintett a dologban, aki ellátásról szóló egyezséget kötött az Ében Triáddal.

Filgét életbenhagytuk, majd a Land család csontjaival vissztértünk a tanyához,a fiatal fiú szellemének óhaja szerint végső nyugalomra helyeztük őket. Varázslattal gyorsított léptekkel visszasiettünk a kriptához, ahol annak ajtaja a szellemfiúval kötött az egyezségnek megfelelően, már tárva-nyitva várt bennünket. Két páncélba bújtatott levegő-elem szélharcos ugyan még őrizte a kriptát, ám ezeket Gorin (Zsolt) hamar összehorpasztotta.

A Szél Herceg sírja számos mágikus kincset rejtett, többek között azt a jogardarabot is, melyért cserébe visszakaphatnám az elrabolt Anatát. A játékülést a kincsek számbavételével fejeztük be, a túszcsere részleteit a következő ülés elején beszéljük meg, hogy Maloranna (Gábor) ötletei is belekerüljenek az üstbe.

MÁS:
Beraktam a linkek közé "Még egy RPG Antikvárium"-ot, mely némely ósdi RPG könyvhöz igen kedvező árat kínál.

Az [Unrivalled]-[Unparalelled] című Transhuman Space kampányom fórumába eddig hárman jelentkeztek karakterválasztással. Aki még preferálja az on-line foglalás ilyetén formáját csatlakozzon bátran, ha nem akkor majd személyesen értekezünk.

Nincsenek megjegyzések: