2006. október 21., szombat

Let's Kickin' a Civil War! - STAR WARS

Gábor ismét Star Wars-ot mesélt, az én legnagyobb örömömre.

A szerte a Galaxisban több, egymástól független ügynök jelezte, hogy valami készül. Számos ellenállási sejt összeolvadt és egyre nyíltabban vállalják szembenállásukat a Birodalommal. Elszigetelt kis csoportunk amiben tudja, támogatja ezeket a sejteket. Tudományos tisztünk, C’adon N’cka minket talált alkalmasnak egy nem hivatalos, ultra-titkos küldetés végrehajtására. Jaganar (Dávid) a klatoon-i anti-hutt, és a csinos űrhajótolvaj, Lomina Pace (jómagam) feladata gyógyszerek, bacta-tartályok és különféle vérazonosítók eljuttatása volt a Kwymar-szektorba, az aqualish faj szülőbolygójára, az Andóra.
A szállítmány nagy részét Nar-Shaddaban kellett átvennünk, egy felkelő összekötőtől, Fam Hasertől. A Nal Hutta holdjánál található vertikális város mélyén meg is találtuk az üldözői elől inkognitóba vonult "üzletembert". Óvatosnak kellett lennünk, mert C’adon N’cka elárulta, hogy az Andón egy beépített ügynök dolgozik, akit csak egy, a birtokunkban lévő spaarti-tankban növekedő kutyával tudunk majd azonosítani.

Fam Haserrel és a szállítmánnyal meg is érkeztünk az Andóra, ahol Soltra Vollen (bal oldali kép), a helyi ellenállás vezetője fogadott bennünket. A hadászati eszközökkel alaposan ellátott sejt nevében felajánlotta együttműködését a mi elszigetelt csoportunkkal. Mielőtt a hírrel elindultunk volna, személyesen részt kívántunk venni az ügynök leleplezésében. A tankban szépen felnövekedett kutyát kiengedtük, aki némi rohangálás után azonosította is Fam Hasert. A fickó végtagjai felpattantak, leleplezve az emberi külső alatt rejtőző assassin-droidot (felső kép). A hentelés mindjárt kezdetét is vette, az orgyilkos pedig vélhetően riadóztatta a lesben álló birodalmi erőket, akik szórványosan bombázni kezdték Ando fővárosát, Salis D’aart.


Hajszál híján tudtunk csak elmenekülni, ám az Andó eseményei végleg beírták magukat az egyetemes galaktikus történelembe: bár az ottani ellenállást leverték, de az elnyomó Birodalom elleni első fegyveres fellépés megtörtént. A civil áldozatok száma: 1956 and counting.

Nincsenek megjegyzések: