2021. november 20., szombat

Spirit Fingers - Chapter Two: The Rival (HäXaИ)

The Cast:

Amelia Song (Blue) - Ferenc
Edna Morgan (Grey) - András
Eva Torres (Green) - Viola
Karen Hill (Red) - Krisztián
Tara Richardson (Black) - Mihály
Maisie Williams - Dávid

November 1 – Csütörtök folytatása:

Karen elszántan beront a Forgetful Cakes üzletébe, miután Tara lekapja róla a parókáját és egy lelkesítő “Kapd el a ribancot!” beszéddel útjára engedi. Amy nem akarja, hogy barátnője ismét lángba boruljon, így ő egy pajzsvarázzsal támogatja, Eva pedig hasonló elgondolásból áldást helyez kopasz társára.

A helyiségben a két fekete nő – Maisie és nagynénje, Lanelle Wood, higgadtan fogadják. Az idősebb nő pedig megkéri a felpaprikázott Karent, hogy higgadjon le és beszéljék meg a nézeteltérést.

Miután mindenki helyet foglalt a kicsiny cukrászdában, Maisie besötétít és bezárja az ajtót kulcsra. Elmondják a lányoknak, hogy egy hosszasan előkészített akciót húzott azzal keresztbe Karen, hogy elhappolta az állást Maisie elől. Beavatják a lányokat abba, milyen korrupt és előítéletes fickó is a General Motors jelenlegi managere, Donald Bailey. A feketéket jó formán éhbérért dolgoztatja a gyárakban és szemrebbenés nélkül vesz el tőlük bármit. Azt is elmesélik, hogy ők afféle igazságosztó szervezetként működnek, az elnyomott kisebbségiek megsegítésére használják a hatalmukat.

Karen még mindig füstölög kissé, hogy ettől még nem kellett volna megátkozni, mert ha megkeresik őt, bizonyára segített volna az ügyben. Ismét kéri, hogy vegyék le róla az átkot, mire Maisie azt mondja, az átkot Erzulie istennő rakta rá és akkor fogja levenni, ha jónak látja. Azonban szólhat az érdekében, ha valóban tudnak segíteni Donald Bailey mielőbbi visszavonulásában és abban, hogy egy igazságosabb vezető kerüljön a helyére. Ekkor Evának eszébe jut, hogy eredetileg az öreg Gerald Davist szerették volna még Bailey mellett manageri székben látni és csupán néhány szavazaton múlt, hogy nem ő lett a főnök. Mr. Davisnek pedig nincsenek előítéletei és nincsenek elégedetlenkedő beosztottjai. Ezt meg is osztja a többiekkel, Maisie pedig azt javasolja, hogy igyekezzenek akkor az öreget pozícióba helyezni minden tudásukat bevetve és akár kérjenek tanácsot Edna Morgentől, hiszen ő sok varázslat birtokában lehet, ami segítheti a küldetésüket. Többeknek szöget üt a fejében, hogy Edna néni híre milyen messzire eljut.

Végül megállapodnak benne, hogy segítenek, a voodoos bandának és távoznak a boltból.

Eközben Edna nénit egy régi barátja keresi telefonon. Néhány percet csevegnek a semmiről, majd a telefonáló bontja a vonalat. Edna elgondolkodik rajta, vajon mi lehetett a csevej valódi értelme, de sokat nem rágódik rajta.

A lányok hazafelé menet észreveszik, hogy egy cirkusz érkezett a városba és éppen pakolnak ki. Eva és Tara kipattannak a kocsiból és körbenéznek majd összetalálkoznak egy cigány nővel, akiről Tara egyből megérzi, hogy hozzájuk hasonló. Ekkor már Karen is melléjük lép, csak szegény Amyt hagyják hátra a kocsiban.

Tara azonnal elkezd érdeklődni nála a bemutatkozások után, hogy mihez ért. A nő annyit felel, hogy jósolni szokott. A varrónő tovább faggatja, hogy átkok leszedésében mennyire van otthon, mire Rosario Amaya azt válaszolja, ahhoz nem ért, de ha a jóslás érdekli őket, akkor másnap este jöjjenek vissza és megmutatja, mit tud.

A kocsiban aztán megállapodnak benne, hogy erről nem szólnak Edna néninek, hiszen ő is tud jósolni, nehogy zokon vegye, hogy nem őt kérik.

Persze Eva mégis elkottyantja a dolgot, de Edna nem sértődik meg. Kicsit beszélgetnek a voodoosokkal való találkozásról, ám egyelőre nem sok ötlettel rukkolnak elő, így mindenki hazamegy és nyugovóra tér.

November 2 – Péntek

Amy reggel Aaron mellett kel fel, mivel a fiú még mindig sokszor álmodik rosszat és a lelkiállapota instabil. Anyja is maga alatt van, mert Mr. Song válni akar. Amy jogosan érzi magát egy süllyedő hajón, így az ő kedve se túl rózsás.

Tara éppen az üzlete kölzözését szervezi, mikor az utca túloldaláról meghallja Lucy Jackson rikácsolását. A fiatal nő egy kislányt és egy apró nőt hord épp le, miszerint veszélyeztetik az üzletét és a többi vendéget, állatokat tilos bevinni, micsoda hibbant bagázzsal van dolga!

A 10 éves forma kislány sír, hogy így bánnak vele, de amikor hallja, hogy a “dadáját” tovább pocskondiázza Lucy, valami váratlan dolog történik – a Pink Dreams tulajdonosnője az üzletébe visszatérvén csúnyán odacsípi az ujjait az ajtóba, mikor bevágja maga mögött azt. Tarának világos, mi tötrénhetett éppen, mivel érezte a kislány körül elszabaduló esszenciát. Ekkor oda is lép a pároshoz és beinvitálja őket az üzletébe. A kislány, Tess Trayer elmeséli Tarának – aki felé azonnal rokonszenvet érez – hogy Lucy “Spagetti úr” miatt dobta ki őket, majd meg is mutatja a tenyérnyi gabonasiklót.

Tara biztosítja, hogy itt nem történik velük semmi ilyesmi és nyugodtan válogassanak a ruhái között. (Közben arra is rájön, hogy a kislány nem igazán van még tisztában a képességeivel.) Hálából Tess Tess meghívja őt az esti előadásra, ahol életében először ő is fellép majd a szüleivel, akik légtáncosok.

Colin szelleme Evával van nap közben és rossz híreket suttog a lány fülébe – az Alhambra Apartmanok körül újra gyülekezik a sötét energia, erősebben, mint valaha. A lány kéri, hogy értesítse erről a többieket is, amit a fiú szelleme meg is tesz.

Karen délután a Karl’s Caféban múlatja az időt és rájön, Karlra miért nem hat az átok, ami őt sújtja.

Este aztán Edna néni kivételével mind elmennek a cirkuszba, ahol Tara ráébred, hogy Tess pontosan úgy néz ki szigorú kontyba fogott hajával és komoly, a feladatra koncentráló ábrázatával, ahogyan ő nézett ki 10 évesen.

Ez idő alatt Enát váratlan vendég keresi fel Maisie Sinclair személyében. A fekete nő elmeséli neki, Charles Luther Rollins történetét, aki a GM gyártósorán dolgozott és Donald Bailey mindent elvett tőle, mire ő ámokfutásba kezdett és a házához kivezényelt 200 rendőr végül agyonlőtte a szerencsétlen férfit. Egy özvegyet és egy kislányt hagyott magára, akiket azóta is ők, a Nap Ösvénye védelmeznek.

Finoman utal a nőnek arra, hogy akarva-akaratlanul milyen szerep jutott neki a négy boszorkánnyal a szárnyai alatt és kéri, hogy eképp is járjon el velük. Ezen kívül a segítségét kéri egy másik ügyben – az Alhambra Apartmanok kapcsán, ugyanis két emberük – köztük Donald Bailey kislánya is eltűnt. Edna beleegyezik, hogy segít neki, mivel az apartamok ügye őt is zavarja. Viszont ismét kéri, hogy vegyék le Karenről az átkot, amit a voodoo boszorkány megígér neki.

Az előadás után Tara találkozik Tessel és megismerkedik a lány anyjával, akiről kiderül, hogy szintén boszorkány. A nő elmeséli, hogy a Maryland-beli Gorman család leszármazottai és megjegyzi, hogy Tara igencsak hasonlít szeretett édesanyjára, Saloméra. Mivel a család egy részével az évek alatt megszakadt a kapcsolatuk, nem lehetetlen, hogy rokonok. Felvetik, hogy látogassa meg Salomét a Maryland-beli North East városkában, ahol lakik. Tess azonnal kap az ötleten és megkérdezi, Tarával tarthat-e, ha megy, mert hiányzik neki a nagymamája. A varrónő beleegyezik és megbeszélik, hogy hétfőn indulnak is.

Eközben a többiek Karennel az élen benyomulnak Rosario Amaya kocsijába és a cigány nő jósolni kezd neki. Jóslásai meggyőzik Karent arról, hogy nem szemfényvesztővel van dolga és arra is rávilágítanak, hogy az ügye megoldandóban van.

Este Amy ismét a depresszív othoni légkörbe ér haza, Aaron nyugtalanul alszik és esze ágában sincs kitenni a lábát a házból – amit a lány egyáltalán nem bán az apartmanokkal kapcsolatos híreket figyelembe véve.

Evának feltűnik, hogy Colin nincs mellette, ami rossz érzéssel tölti el.

Miután mindenki kiszórakozta magát a cirkuszban, elmennek vacsorázni közösen Edna nénivel, aki elmeséli, hogy kénytelenek lesznek megoldani az apartmanok ügyét, mivel az egyre erősebb és az elmúlt bő 24 órában többen is eltűntek a környékről. Tara riadóztatja a lányokat és megbeszélik, hogy másnap reggel első dolguk lesz elmenni az apartmanokhoz. Eva ugyan azonnal menne, mert fél, hogy Colin is ott van csapdába esve, de Edna és Amy lehűtik, hogy este erősebb a ház, az idővel babrálást talán nem tudja már kivitelezni, ha reggel mennek be.

Hazaérve Tara elmeséli Ednának, mi történt vele, Edna pedig Salome Gorman említésére azt mondja, valóban rokonok, távoli unokatestvérek lehetnek. Támogatja Tarát, hogy keresse fel az idős nőt, azonban ő maga vonakodik unokahúgával tartani, amit a boszorkány kissé furcsáll.

November 3 – szombat

Másnap reggel egy telefon kelti fel Tarát az álmából, mégpedig Marion Wright a Nightshadow coven vezetője, aki elmeséli, hogy szintén észlelték az apartmanokból áradó sötét energiákat és felderítésük során egyik társuk, Sue eltűnt, feltehetően a ház “nyelte el”.

Taráék segítségét kéri, a boszorkány pedig megadja az időpontot, mikor érnek majd az Alhambrához.

A szalonban már várja őt Edna és a vele kedélyesen teázó Maisie Sinclair. Közben a lányok is befutnak és később együtt mennek a házhoz. Maisiet külön autóval viszi el Sidone, az unokatestvére.

A Nightshadow és a Nap Ösvénye két tagjának társaságában belépnek a házba, ahol minden igyekezetük ellenére két csapatra oszlanak. Néhányan súlyosabban is megsebesülnek a csata folyamán, mivel a pincét most még több zombi patkány lepte el és keményebb ellenfélnek bizonyul a ház is, ami szó szerint igyekszik őket összeroppantani.

Végül elérnek az áldozatokig és Edna néni elűzi a két szellemet, ám tudják, ez csupán ideiglenes megoldás ellenük. Egy nagyerejű tisztítás kellene hozzá, hogy ne tudja újra birtokba venni a házat a két szellem. Az egyikük ráadásul búcsújával nem sok jót ígér Ednának.

Maisie magába idézi Ningalt, a voodoo tradíció hold istennőjét, aki segíti a boszorkányok rituális varázslatát. A házat ilyen módon sikerül megtisztítani az ártó szellemek hatalmától és akik részt vettek a varázslásban, érzik, hogy az istennő megáldotta őket.

Miután ezzel megvoltak, Colin szelleme szól a lányokhoz, hogy ez volt a fenyegetés, amitől meg kellett védje őket, ami itt tartotta, mert most látja a fényt és szeretne elmenni. Mielőtt azonban távozik, elmondja Evának, hogy azért csapódott hozzá szellemként, mert még életében beleszeretett, csak sosem tudta elmondani ezt neki. Most azonban erre is késznek érzi magát. Eva letörten és meghatottan hallgatja végig a szerelmi vallomást, barátai pedig diszkréten arrébb vonulnak, hogy ne zavarják meg őket.

Mikor mindenki pihent kissé és regenerálódott, a Spirit Fingers Club tagjai Karl kávézójában ünnepelik meg a győzelmüket, valamint szövögetik a terveiket a jövőre vonatkozóan.

Nincsenek megjegyzések: