2018. február 10., szombat

Darkness Visible S01 EP05 – The Moth and the Flame


Noémi - az amnéziás, 30 éves dr. Emma Davies (a 18 éves Waverley Bryce testében, akit most Hope Millernek hívnak)



Mihály - Ray Miller (aka dr. Richard Bryce)



Dávid - Adam Greene



2016. szeptember 25, vasárnap este

Az első sokk után Hope a mosdóba menekült és bezárkózott, Amber pedig utána ment, nehogy valami butaságot csináljon. Miután a lány valamelyest megnyugodott, kognícóhoz folyamodott, hogy megbizonyosodjon a halottakról, ám sajnos a víziója alátámasztotta ezeket a hihetetlen állításokat.

Eközben a két tudós elmesélte, hogy folyamatos kommunikációban állnak a Túloldallal, és a két megszállt, itteni kollégájuk valószínűleg azért nem próbálta eddig megtámadni őket, mert ők tartják nyitva a Hasadékot azzal, hogy pszichikai energiával táplálják a Davies-gömböt. Megbeszélték, hogy visszajuttatják őket Ray házába, ők pedug tovább felügyelik az átjárót: ha és amikor megérkezik a segítség, talán többet tehetnek az itt eszkalálódó helyzetért. Mivel azonban ebben a világban nem rendelkezik a lakosság akkora százaléka nyers vagy továbbfejlesztett pszichikus potenciállal, a pszichofágoknak be kell érniük azzal, hogy felkorbácsolt érzelmekkel táplálkoznak, ezért is csak csak a campus közvetlen környezetében lehetnek jelen és nem özönlötték el az USA-t egy év alatt.

Az éjszaka viszonylag nyugodtan telt, azonban Ray arra ébredt, hogy valami ellenálhatatlan, pulzáló energia vonja magára a figyelmét: az emeleten, Hope szobájában lilás fénymáglya lobbant fel, ami a mennyezeten át is látható volt.



2016. szeptember 26, hétfő

Reggel a társaság megbeszélést tartott, és úgy döntöttek fegyverekre, kábítólövedékekre és egyéb felszerelésre lesz szükségük: Jacky felajánlotta, hogy beszerzi ezeket, de akkor csak estefelé tud visszaérni a beszerzett eszközökkel. A mindig paranoiás Adam vette észre, hogy a ház előtt nagyobb számú egyetemista és egyéb bámészkodó gyűlt össze, akik mozdulatlanul álltak már órák óta, arccal a verandájuk és ablakaik felé. Ray rádöbbent, hogy látja, amint fekete füstszerű fonalak vezetnek ki az össze bámészkodóból, amelyek pókhálóként hálózzák be a campus területét: azt gyanította, hogy ezek valahol valamiféle csomópontban összefuthatnak. Felhívták a campusrendőrséget, akik csak jó fél óra alatt értek ki a helyszínre, és csak hosszas inkompetens szerencsétlenkedés után sikerült szétoszlatniuk a gyülekezetet. A tévében közben a Homecoming aznapi programjairól közvetítettek, melyre nagyszámú, több tízezernyi érdeklődő gyűlt össze, valamint egy Washington DC-ben szétoszlatott, orgiába és garázdálkodásba fulladt egyetemi buliról adtak hírt, melyet összekötöttek a campus területén feltűnt Red Pillnek keresztelt új könnyűdrog elterjedésével.

Homecoming, szeptember 25 - október 1

Szeptember 25:
- Terps against Hunger Homecoming Service Prohect - Xfinity Center
- Womens Soccer vs Northwestern
Szeptember 26:
- Terp Carnival, McKeldin Mall
- Homecoming Juke Joint - Stamp, Grand Ballroom
Szeptember 27:
- Alumni Zone Tailgate, Samuel Riggs IV Alumni Center
- Homecoming Football Game, Maryland Terrapins vs Purdue Boilermakers
Szeptember 28:
- Homecoming Comedy Show (T.J. Miller and Damon Wayans Jr)
- Gift of Giving Gala - College Park, Marriott Hotel


Ray úgy döntött, hogy Adammel elkezdik követni a fekete fonalakat, és azt a felfedezést tették, hogy az egyik köteg füstlánc Geoff Barkerben fut össze, a másik pedig valószínűsíthetően Peter Ferdinandóban, aki éppen Baltimore-ban tartózkodott. Az is kiderült, hogy valószínűleg Barker teríti a vörös pirulákat az egyetemi fiú- és lányszövetségek területén.

A feloszlatott egyetemisták között ott volt Yuriy is, aki most megkérte Rayt, hogy beszélhessen a lányával, aki ezt megengedte, mert azt gondolta, Hope talán valamit megtudhat a megfertőzött fiútól. Hope megpróbálta pszichotronikával megszabadítani a kétségbeesett és fülig szerelmes Yuriyt a sötétségtől, de ennek csak az lett az eredménye, hogy a fiú mohón megcsókolta, majd iszonyatos erővel elkezdte belőle kiszívni a pszichikai energiát. A lány telekinézissel gyorsan ártalmatlanná tette a srácot, aki miután rájött, mit tett, szégyenkezve elmenekült. Ray ismét látta a hatalmas, lila pszichikai energia fellángolását, mely valóságos fároszként ragyogott, amikor a lánya használta a képességét: mostanra már kikövetkeztette, hogy valószínűleg ugyanúgy, ahogy a fertőzöttek, képes látni a paranormális képességek használatát és erősségét.



Amikor Ruth megjelent náluk, hogy kikérje Ray tanácsát az újonnan szerzett pirokinetikus képességeit illetően, Hope úgy döntött meggyógyítja a lányt és visszaadja az uralmat a lábai felett (Ray ekkor vette észre, hogy Hope-nak már nincs szüksége a kerekesszékre). Ez sikerült is, azonban az újabb lila fényvillanásnak köszönhetően apránként újabb tömeg gyűlt össze a házuk előtt, és hiába próbálták ezúttal a baltimore-i rendőrséget elérni, kiderült, hogy annyi incidens zajlott ezzel egyidőben, amely teljesen lekötötte a rendőri egységek kapacitását. Ezúttal a fertőzöttek támadásba is lendültek, az ablakokon próbáltak bejutni, de Ray és Adam egy darabig hősiesen megállították a bemászással próbálkozó, fegyvertelen embereket. A következő pillanatban azonban újra kiszakadt a korábban visszaszerelt és megerősített ajtó: ezúttal Geoff Barker telekinetikus erejétől, aki egyenesen, céltudatosan Hope felé indult. Ray a lánya segítségére sietett, és megpróbálta a tudatát Barker testébe juttatni, miközben Ruth átvette a helyét az ablaknál, és lángszóróként használva képességét távol tartotta a támadókat. Ray egy sötét szobában találta magát, melynek közepén Barkert látta egy székhez kötözve, köztük pedig egy fekete, füstszerű alak állt: akaraterejük egymásnak feszült, és míg a fizikai világban Barker testét próbálták ártalmatlanná tenni, ő a pszichofág akaratát próbálta lebírni. Hosszas küzdelem után ez sikerült is, a lény szétoszlott, Barker visszatért a testébe, a hozzá kötött és általa irányított fertőzöttek pedig apránként szétszéledtek. Hope gyorsan elsősegélyben részesítette az eszméletlen férfit egy esetleges kihallgatás céljából.



Ray felhívta Jackyt, aki még ugyan úton volt, de tudott mondani nekik egy címet a Linthicum Heightson, amelyet búvóhelyként használhattak. Beugrottak a furgonba, Ruth és öccse, Greg kíséretében, amikor telefonhívást kaptak Eddie-től: sürgősen találkozniuk kell, személyesen, mert történt valami. Többek javaslatára néhány óvintézkedést foganatosítottak, de végül Rayt egy dolog győzte meg, hogy elárulják nekik a rejtekhelyüket: a campus egét egy gigászi, fekete füstből álló tornádószerű jelenség terítette be, mely kísértetiesen hasonlított arra a hatalmas, fekete rájára, amelyet a látomásában látott. Eddie és Amber hamarosan meg is érkeztek, ám nem egyedül: egy szkafanderes alakot fogtak közre. Az alak levette a sisakját, és egy rövid hajú nő tűnt elő, aki csak annyit tudott kinyögni, amikor megpillantotta Rayt: "Apa, te vagy az?"



Nincsenek megjegyzések: