2018. február 9., péntek

Darkness Visible S01 EP04 – All That Remains UNREDACTED


Zsolt - a 18 éves Waverley Bryce (dr. Emma Davies 30 éves testében)


A Túloldal rövid kronológiája

1996, első kísérlet - prof Noah Davies és Eddie Doran tudata helyet cserél
2010, második kísérlet - dr. Emma Davies és Waverley Bryce tudata helyet cserél (Wave teste 12 éves, Emma teste 24 éves)
Wave érkezése utat nyit a pszichofágoknak
2012, atomháború
2014, harmadik kísérlet, az Aegis tudósai a marylandi campuson
Poppy Knighton <--> Amber Shawn (Telekinesis/Telepathy)
Mikael Persbrandt <--> Eddie Doran (Clairvoyance/Teleportation)
a túloldalon kialakul a két tábor, Wave lesz az egyik vezetője2015, a pszichofágok felfedezik a hasadékot és átjönnek a mi világunkba



2010 - 2016

Amikor 2010-ben Wave magához tért egy idegen testben, addigra már túl késő volt: a pszichofág fertőzés megállíthatatlanul, rákként terjedt szét a glóbuszon. Wave orvosa, dr. Len Mizuno, a pszichotronika specialistája nem engedhette meg, hogy hosszas időt töltsenek a rehabilitációval, és jól tette, mert hamarosan elszabadult a pokol. A két atomcsapás után, ami Washington DC-t és Baltimore-t, a pszichofág fertőzés két kiindulópontját érte, a nemzetközi helyzet villámgyorsan eszkalálódott.



Wave a menekülők egy csoportjával tartott Bostonba, amikor az addigra már teljesen manifesztálódott telekinetikus erejével megmentette Cory Walker húgát, Lizzie-t egy rázuhanó falszakasz gyilkos erejétől. Cory, a volt kormányügynök cserébe elkezdte neki tanítani az önvédelem alapjait és a lőfegyverek használatát, a másfél hónapos út alatt Wave pedig természetesen teljesen belezúgott a jóképű srácba.



Az IPR (International Psychic Research) hálózatának egyik földalatti, megerősített laboratóriumában húzták meg magukat Bostonban és a túlélésre rendezkedtek be. Ezalatt a hálózat többi sejtjével tartva a kapcsolatot, elkezdték kidolgozni az újabb Hasadék nyitását a Membránon. Ezt a próbálkozást két évvel később, 2014-ben siker koronázta, és sikerült két ügynöküket átküldeni Ideátra. Amber Shawn és Eddie Doran (két tudós, Poppy Knighton és Mikael Persbrandt testében) folyamatosan pszichikai energiával táplálták a Davies-gömböt, hogy ezzel nyitva tartsák egy kaput, és ne kelljen újra az időzítéssel küszködniük.

Időközben a túlélők két táborra szakadtak, a győztes felet Waverley Bryce vezette, ekkor már pszichikai potenciáljának szinte teljes birtokában: a céljuk egy éterszkafander letesztelése volt, melyben túlélhető a kvantum vákuum, más néven az éter, míg az utazó el nem jut a Hasadékhoz, amely Ideátra vezet. Ha működik a technológia, akkor el lehet kezdeni dolgozni egy olyan verzióján, amely egyszerre több embert is át lehet juttatni fizikai valójukban.



A Túloldalon, 2016. szeptember 25, vasárnap

Wave nekilátott a szokásos napi rutinjához és benézett a közös étkezőbe, hátha Cory időközben visszatért: őt küldték el hónapokkal ezelőtt, hogy teleportációs képességével jusson el Montréalba és az IPR hálózat egy kanadai sejtjétől szerezzen meg egy alkatrészt, mely az éterszkafander utolsó eleme volt. Thomas Blain, az egyik felderítő, aki jól láthatólag erősen vonzódott Wave-hez, csak néhány kedves tréfával tudott szolgálni, de semmi jó hírrel. A lány bement a laboratóriumba, ahol üdvözölte a két tudóst, akivel együtt az utóbbi hónapokat töltötte: dr. Alex Thorensen és a nagyon tehetséges gépész, Nick Hurran tervezték meg az éterszkafandert, Wave-nek pedig memorizálnia kellett a pontos tervrajzát és az összeállításának a módját.

Hirtelen megszólalt a riadó, és a kamerák fegyveres behatolókat mutattak a folyosókon közelíteni. Ugyan a laboratórium zsilipjét bezárták, de ez sem akadályozta meg, hogy Cory beteleportáljon egy maszkos fegyveressel: a támadó tüzet nyitott, a fiú pedig a mellénye zsebébe nyúlt. A rémült tudós és a gépész esetlenül tüzet nyitott a fiókokból előkapart pisztolyokkal, de az egyikük lehanyatlott a maszkos géppuskájának találataitól. Cory óriási erőfeszítéssel és gyöngyöző homlokkal az éterszkafander hiányzó darabját dobta oda Wave-nek, majd a gépfegyveresre vetette magát, azt ordítva, hogy meneküljön. A lány felidézve az előző hónapok gyakorlatait, villámgyorsan beszerelte a helyére a hiányzó alkatrészt, majd belebújt a szkafanderbe és belépett a Davies-gömb szurokfekete sötétségébe.

Wave a szkafander oltalmában szinte kézzel tapintható, sűrű, szurokfekete sötétségben lebegett, melyben mindössze hét fehér pontocska (netán csillagok?) hunyorgott. Az egyik felfénylett, és ő szinte felfoghatatlan sebességgel kezdett el száguldani felé, majd ahogy a vakító fehérség egyre közelebb ért, hirtelen támadt látomás öntötte el az érzékeit, mielőtt elvesztette volna az eszméletét: a sötétség mélyén egy fekete alak vált ki egy sokkal nagyobb fekete tömbből, eltakarva a fénypontokat, amelyek előtt elhaladt és gomolygó, polipszerű mozgással utána iramodott, majd közvetlenül mögötte átfurakodott a Hasadékon.

Nincsenek megjegyzések: