2012. február 25., szombat

Serenity Cortex - S01 E01 A Hard Steel Moon Part 1


The Cast:

Yankee Fox (Mihály)
 - volt Barnakabátos mesterlövésznő, a Precious 47%-os arányú résztulajdonosa, a Függetlenségi Háború után egészen jó hírnévnek örvendő szabadúszó csemp... szállítási vállalkozó

William Harrow (Thirlen) - Persephone egyik rangosabb családjának kékvérű tagja, aki egyelőre nem tisztázott okok (amiknek vagy köze van vagy nincs korábbi duhaj életmódjához és kiemelkedő kardvívó tudásához) miatt hagyta el otthonát, hogy a saját lábára álljon, a Precious 47%-os résztulajdonosa

Wayne Rainey (Dávid) - mocskosszájú, nagypofájú, kultúrálatlan zsoldos féreg, aki a sors különös fintora folytán 6%-os részesedéssel rendelkezik a Precious tulajdonjogában


A Precious legénysége a peremvilágok ipari központja, a Highgate orbitális pályáján keringő Caravan űrállomásra igyekezett egy egyszerű szállítási meló miatt, amit Yankee a Cortex feed-ről vadászott le. A rakomány nem tűnt szokványosnak: öt konténernyi hibernált állapotban lévő mérgeskígyó, amelynek a mérgét a Felix Laboratories gyógyszerként fogja hasznosítani. Gyors adatvadászat után kiderült, hogy a Felix Labs egy nemrég feltűnt, agresszívan terjeszkedő gyógyszeripari cég, mely a Highgate-en őshonos kígyókat használja, míg a jelenleg piacvezető Lemont Technologies őssejtekből klónozza a kígyókat, ami sokkal drágább eljárás. A Dr. Cindy Schultz-al megbeszélt találkozó helyszíne az Omega Red Bar and Lounge volt standard idő szerint hat órakor, de a dokkolásnál egy Sammi Wu Chan nevű ázsiai nő fogadta őket, Dr. Scultz asszisztense, aki tájékoztatta őket arról, hogy a doktronő sajnos késni fog legalább egy órát.

Mivel a megbeszéltnél egyébként is jóval korábban érkeztek, a legénység úgy döntött, hogy benéznek az Omega Redbe, ám arra nem készültek fel, hogy ez nem csak népszerű, de exkluzív hely is, így Wayne-t már a bejáratnál megállították a biztonsági őrök a nem megfelelő öltözete miatt. Míg a többiek bementek a bárba, őt egy Suzy nevű hostess elkísérte a ruhatárig, ahol egy meglehetősen drága, Chevalier márkájú öltönyt kölcsönöztek neki. Yankee annyira meglepődött a gyökeres változáson, ami az általában szakadt zsoldos küllemében bekövetkezett, hogy rögtön felajánlotta neki, hogy segít neki kamatoztatni a hirtelen jött lehetőségeket: sikerült is két nő figyelmét felkelteni, az egyikük, a barna hajú Tess Yankee, a japán származású, szerényebb külsejű Sophie Wayne társaságát választotta. Utóbbiról kiderült, hogy a kikötőfelügyelőségnél dolgozik adminisztrátorként, a zsoldos gyorsan el is kérte a telefonszámát. Yankee tánc közben észrevett a pultnál egy párt, akik kilógtak a vendégek közül, valamint egy sötét sarokba húzódott alakot, aki egy aranyszínű öngyújtóval gyújtott szivarra az egyébként nem dohányzó helyiségben. A mozdulat ismerős volt, de a lány egyelőre nem tudta hová tenni.


Ezalatt William kiszúrta, hogy Dr. Schultz két férfi társaságában bemegy egy VIP tárgyalóba a harmadik emeleten, megpróbálta értesíteni Yankee-t, de a táncoló lány nem hallotta a dübörgő zenétől, így a kapitány egyedül volt, amikor belebotlott a doktornő asszisztensébe, aki teketóriázás nélkül nekitámadott. Két gyors torokra kapott ütés után William belátta, hogy nem bírna az ázsiai nővel, ezért inkább a menekülést választotta. Ezt már a társai is észrevették, de az utána eredő alakokat is, ám a ruhatár felé a folyosók labirintusában sikerült őket lerázni. Itt találkoztak össze a pultnál már látott párral, akik tekintve, hogy "van egy közös problémánk", meginvitálták őket egy beszélgetésre egy közeli bárban. A Sparkling Vacuum nevű bárban már ismerősként üdvözölték vendéglátóikat, akik azonnal a tárgyra tértek: ők éppen az üzletfelükre vártak, aki nem érkezett meg, ám ugyanazok az alakok, akik Williamék kezéről csapták le az üzletet, kissé erőszakosan felajánlották a szolgálataikat, ami valószínűsíti, hogy az állomáson nagy befolyással rendelkező Szindikátus keze van a dologban. Mivel ebből Miss Slavik és Mr Tiros (lásd fenti kép) nem kértek, most egy csapással mindkettejük problémáját megoldhatnák: nekik sürgős fuvarra van szükségük a Carmin nevű holdra, ahol fel kellene hat bányászrobotot, majd elszállítani Beaumonde-ra. Az ügy természetéből adódóan olyan összeget ajánlottak fel, ami meggyőzte a Precious legénységét.

A hajóhoz való visszatéréskor Wayne-nek feltűnt, hogy már egy ideje nem láttak egy technikust vagy rakodót sem, így nem érte meglepetésként a társaságot, hogy három fegyveres férfi várta őket a Precious előtti konténerek mögé bújva. A támadók tüzet nyitottak, de Wayne egy öszvér fedezékéből három lövéssel elintézte az egyiket, majd a másikat is, Yankee pedig lefegyverezte a harmadikat. A fickót kifaggatva kiderült, hogy valóban a Szindikátus kifutófiúja, a főnökének a főnöke pedig egy csak "Mészáros" néven ismert alak. Yankeenek azonnal beugrott, hogy ezért volt ismerős az arany öngyújtós férfi: Szergej Borukov háborús bűnös volt, aki a Szövetség egyik tábornokaként híresült el a Barnakabátos foglyokkal szembeni kegyetlenkedéseiért. A Szövetség torkán sem csúszott le, amit a jelentésekből láttak és eltüntették Borukovot, de más esetben ezért  hadbíróság és kivégzés járt volna. William végül azt javasolta, hogy üssék le a merénylőt és hagyják a kikötőben.


A Carmin hold (lásd fenti képet) a Gear Helix vállalat tulajdonában van, a bányászat mellett robotokat gyártanak az üzemeiben, elsősorban katonai célokra. Az épületeket pajzs védi, amit az ismétlődő időközönként a felszínen végigsöprő mágneses vihar ellen állítottak fel. Az utazás alatt Yankee-nek sikerült egy kicsit elbeszélgetni Miss Floriana Slavikkal, amíg a testőre Mr Tiros nem volt a közelben. Sikerült kipuhatolnia, hogy Miss Slavikot nem olyan régen nevezték ki a Cas-Ro Mining Company-nél és valójában ez az első komoly feladata, egyáltalán nem olyan magabiztos, amennyire mutatja. A nőnek nagyon tetszett Yankee ruhakollekciója, aki felajánlott neki egyet közülük, amit Slavik egy kissé pironkodva, de fel is próbált, megemlítve, hogy tulajdonképp ő résztulajdonosa egy kisebb ruhagyártó cégnek.


A Carminon a berakodás ideje alatt a legénység benézett a bányászok kantinjába, ahol Yankee nem kis feltűnést keltett, amíg le nem tisztázták, hogy Wayne csaja, akinek ezek után gratuláltak és meghívták egy italra. A torokkaparó alkohol mennyiségi rekordját Rolf Macmilmurry tartotta, amíg William meg nem próbálta és nem is állt meg tizennégy felesig, a bányászok legnagyobb döbbenetére. Ezalatt Yankee éppen Rolftól vásárolt meg egy használt robotot, egy Nagykutyát, ami alapvetően egy négylábú géphordár (lásd lenti kép).


Az indulás után pár órával William azt vette észre, hogy két hajó követi őket, amikről kiderült, hogy bányászkompok, az egyiket pedig éppen Rolf (lásd lenti kép) vezeti, aki azt követelte, hogy engedjék fel a fedélzetre, mert az egyik hat napja robbanásban meghalt bányász adását vette, miszerint fogva tartják. Kiderült, hogy a hat fémkonténer egyikének ablakát valaki átlőtte és a benne lévő robot valóban adást sugároz: "Tom Scavo bányász vagyok, elraboltak és akaratom ellenére fogva tartanak! Kérem segítsetek!" Rolf eddigre már elvesztette a türelmét és megfenyegette a legénységet, hogy ha tíz percen belül nem engedik őket a fedélzetre, tüzet nyitnak a sziklavágó bányászlézerrel. Ekkor jelentkezett Mr Tiros, aki túszul ejtette Miss Slavikot és azt követelte, hogy azonnal gyorsítsanak és rázzák le a két bányászkompot, ezzel egyidőben pedig az adást sugárzó robot megpróbált kitörni a konténeréből. Míg William megnyugtató üzenetet küldött a robotnak a hídról, addig Wayne Tiros kabinjához lopakodott, aki pajzsként maga előtt tartotta Slavikot, a másik kezében pedig egy gránátot szorongatott. Mielőtt a testőr felocsúdott volna, a zsoldos már keresztül is lőtte mindkét kezét, majd amikor a túsza kiszabadult a szorításából, a fejét is. Egy átlagos ember ezekbe a sérülésekbe belehalt volna, de a sebekből kicsillanó fém arra utalt, hogy Tiros igen komoly kiberbeültetésekkel rendelkezik. A testőr nekirohant Wayne-nek és félrelökte, de az éppen akkor érkező Yankee mellbelőtte a mesterlövész puskájával, a megtántorodó férfit pedig Slavik végezte ki, aki felkapta a padlón heverő pisztolyt.


A krízishelyzet elhárítása után a fedélzetre engedték Rolfot, valamint annak unokaöccsét, Willardot és együtt megvizsgálták a furcsán viselkedő bányászrobotot, Miss Slavik pedig megdöbbentő felfedezésre jutott: a robot memóriaegységének diagnosztikai programja felerészben pszichológiai profilt tartalmazott, amiből arra következtetett, hogy a gép egy élő személy tudatmásolatát vagy tudatát tartalmazza. Az ilyen típusú kutatások pedig szigorúan tiltottak a Szövetség által ellenőrzött területeken...

Nincsenek megjegyzések: