2011. május 28., szombat

Operation: Nessie - ESOTERRORIST

Az akcióban résztvevő ügynökök:

- Agent 001 Jane Bond (Mihály)
- Agent 008 Chen Xuanduo 玄道 (Andris)
- Agent 017 Dr. Daniel Malchett (Gábor)
- Agent 004 Rashid Ruby (Vili)
- Agent 021 Camilla O'Brian (Gábor...megint)

Skóciában, a B622-es út mellett a helyi nemzeti park őrét turisták találták meg szétmarcangolva. Az előzetes jelentések alapján az Ordo Veritas adatelemzői arra a következetésre jutottak, hogy a harapások nem a Föld faunájába tartozó lénytől származnak. Így ügynökeink repülővel Invernessbe, onnan autóval át Fort Augustussba jutottak, miközben gyönyörködhettek a Loch-Ness tó és a fölé magasodó Urquhart romvárának látványában.

A Lock Innben Chen csatlakozott hozzájuk, aki már napok óta a környéken tartózkodott és Albert MacIntosh után nyomozott.

Albert MacIntosh ismert milliomos és feltételezett Esoterrorista ügynök. A MacIntosh Enterprises jól jövedelmező építési és kivitelezéssel foglalkozó vállalkozás. Albert ellen számos, de később mindig visszavont, bírósági kereset volt folyamatban. Legtöbbször késedelmes teljesítés vagy fizetés elmaradás miatt. Emiatt az utóbbi években jól észrevehetően csökkentek a cég bevételei. Ő a kurátora a James MacIntosh Alapítványnak. Az alapítvány fiatal orvosokat, mikrobiológiával, biokémiával foglalkozó kutatókat, vagy ilyen kutatással foglalkozó vállalkozásokat támogat igen jelentős pénzekkel. Ő az Urquhart kastély örököse, tulajdonosa és jelenleg annak felújításával foglalatoskodik. Ami állítólag a világháború alatt tömegmészárlás helyszíne volt. 1944 májusában egy náci alakulat tengeralattjáró segítségével bejutott a Loch-Ness-i tóba. Partra szálltak a vár közelében és szinte mindegy szálig kiirtották a MacIntosh klánt illetve a személyzetet. Az állítólagos ok, hogy James MacIntosh jelentős szerepet játszott a Szövetségesek partraszállási tervének kidolgozásában, és ez afféle megelőző akció volt. Bár James MacIntosh-sal is végeztek, de ez a partraszállást akkor már nem befolyásolta. Bizonyos okkultizmus felé hajló források szerint, a mészárlásnak semmi köze nem volt a partraszálláshoz. A mészárlást valójában egy náci orvosokból álló, magukat a Gyakorlóknak nevező, csoport hajtotta végre közvetlenül Hitler utasításra. A Gyakorlók egy ősi szervezet, feltehetőleg az egyiptomi fáraók idején abból a papi rétegből alakult ki, akik a mumifikálásokat végezték. A történetek szerint nagyobb hatalmat akartak és démonokkal paktáltak le. Az OV adatbázisai alapján a Gyakorlók szektája a történelem során többször felbukkanó szervezet. Minden nagyobb civilizáció (görögök, rómaiak, arabok, sőt még a középkorból is) idejéből vannak feljegyzések róluk. Általában, nagyobb betegségek, járványok elterjedésének az idején bukkantak fel. Az nem derült ki, hogy ők az okozói, vagy esetleg küzdenek ellene. Az OV elemzői szerint azonban a szerepük ennél összetettebb, és vannak, akik a következtetéseikben odáig jutnak, hogy a Gyakorlók nem is egy szervezet, hanem maguk a kórokozók, a járvány egy vírus. Érdekes adalék, hogy James MacIntosh és fia Jim (Albert bátyja) az első hivatalosan feljegyzett Nessie szemtanúk 1933-ban.

Ügynökeink első jelentős útja, nem említve a vegyes bolt felvásárlását, a hullaházba vezetett. A tetemet megvizsgálva nyilvánvalóvá vált, hogy a lény álkapcsa kb. 30-35 cm lehet és sok apró foggal rendelkezik. Tehát inkább egy krokodil, mint medve lehetett, vagy esetleg maga a tó szörnye jött ki lakmározni egy kicsit.

Mielőtt másnap reggel kimehettek volna a helyszínre le kellett koptatniuk Jane egy korábbi ismerősét William Ronald tabloid újságírót, aki nehezményezte, hogy Jane (azaz az Op: Ressurrectionben használt álneve szerint Faith Leon), nem osztotta meg vele akkor az információit. Na de majd itt, majd együtt felmennek a helyszínre, igaz? Hát nem; Chen, az amúgy is ittas riportert a szobájában egy bivaly erős kábító injekcióval is megsegítette, amitől az tuti átalussza a napot.

A fogadóban még megtudták, hogy két német turista (Dieter Bons és Rose Weiss) is eltűnték kb. egy hónapja, illetve birkákat mészárolt le valaki a közeli Branery farmon. A Port Cair-i templom pedig tavaly nyáron leégett.

A támadás helyszínére érve a nyomokból egyértelművé vált, hogy nem volt dulakodás, a parkőrnek még ideje sem volt a fegyverét elővenni. A lény nem hagyott nyomott a földön, valószínűleg repült. Erre utalnak a fákon talált hús és ruhafoszlányok. Illetve a támadás helyszíne is egy tisztás volt. Dr. Malchett felmászott egy magasabb douglass fenyőre, ilyenek nőnek, amúgy Twin Peaks környékén is, hogy jobban rálásson merre repülhetett a lény. A kilátás pont a túlparton elhelyezkedő Urquhart romvárra nyílt.

Ekkor a dokira lecsapott egy hatalmas lófejű, hüllő testű szörnyeteg. A lény egyetlen harapással félig lenyelte a szegény tudóst, és még két karmos lábát is belé mélyesztette. Bár a többiek próbálták lelőni a lényt, de annak vastag páncéljáról szinte minden lepattant. A doktor egy elkeseredett, utolsó mozdulattal a nála lévő jelzőrakétával a szájon át, gyomron lőtte az őshüllőt. Elég volt ez az egyetlen lövés, hogy végezzen a támadóval. Így az lefordult a fáról. Sajnos Dr. Malchett életveszélyes sérüléseket szenvedett, így a helyszínre kirendelt OV különítmény elvitte magával, és erősítésül itt hagyták a SWAT-os Camilla O’Briant (jobb oldali kép).

Az így megerősített csapat egy éjjeli rajtaütést tervezett az Urquhart kastélyon. A helyszín elhagyatott volt, mivel a munkálatokat kb. egy hónapja leállították. Az újabb, már felújított kastély épületben találtak egy lakhatóvá alakított területet. Itt bukkantak Albert, illetve a két korábban eltűnt német turista nyomaira. Valami térképen dolgoztak, amin különböző, főleg kelta romok voltak bejelölve. Ezek a jelölések egy spirális mentén voltak elhelyezve, mellette időpontokkal. Az időpontok időbeli távolsága és a spirálison lemérhető távolság ugyan olyan léptékben növekedtek. A pontok meghosszabbítása pont egy teljes Föld kört tett volna ki 2012 december 22-re.

Tovább kutatva a régi romoknál egy beszakadt krátert találtak, belefordulva egy markolóval. A repedésbe leereszkedve egy hatalmas tárnába jutottak. Az üregben horogkeresztes jelöléssel több szétmarcangolt egyenruhást és még több lemészárolt holtestet találtak. Mind több évtizede lehetett itt. Az üreg közepét egy hatalmas szerkezet foglalta el. A fémszerkezet közepébe pedig egy kő korongot illesztettek, úgy, hogy a fémszerkezet láthatólag alkalmas legyen a korong térbeli forgatására..A korong egész felületét ősi kelta rúnák borították. A szerkezetre egy horogkeresztes festésű generátor volt csatolva. Három friss holttestre is rábukkantak. A két német turistáé és Alberté. Roze Weiss testének csak a felső része maradt meg az alsó eltűnt a korongban. A nő körmei mély nyomot szántott a padlóba és a korongba. Mintha valami megpróbálta volna behúzni.

Az ügynököknek innen már sok dolga nem akadt a történet összeállt az összes szereplő meghalt. Már csak az értékes leletet kellett az OV-nak eltávolítania.

Nincsenek megjegyzések: