2011. május 21., szombat

Enter the Mysteryman - ESOTERRORIST

A küldetésben résztvevő ügynökök:

- Agent 001 Jane Bond (Mihály)
- Agent 008 Chen Xuanduo 玄道 (Andris) - bal alsó kép
- Agent 051 Todd Bott (Dávid)

Ezúttal ügynökeink a Metropolitan Police Közlekedés Felügyelőinek szerepét játszva egy autóbaleset vétkeséről kellett információkat megtudniuk. A vétlen autó sofőrjének leírása alapján a másik sofőr akár egy BloodCorpse is lehetett. Egy ilyen egyszerű dolog eldöntésére nem kellett volna három ügynök. De a dolgot tetézte, hogy az Ordo Veritas már a baleset után röviddel kiküldte ügynökét, akinek nyoma veszett. A feladat kideríteni, hogy a sofőr BloodeCorps-e vagy valami hasonló teremtmény, illetve megtudni, hogy Brad Taylorral,a 013-as ügynökkel mi történt.

A baleset az A40-es főúton történt Holton és Wheatley között este kilenc órakor. A helyszínelők adatai szerint az ismeretlen sofőr (mongoloid, feltehetőleg kínai) áttért a szembejövő sávba, ahol karambolozott Mrs. Annabell Stuarttal, aki kislányát vitte hazafelé az esti úszóedzésről. Az ismeretlen sofőr a gépjárművet a balesett előtt pár perccel tulajdonította el a közeli Mercy Hill nevű településről. A gépjármű Mr. Peter Ferguson tulajdonát képezi, akitől Churchill Pub parkolójából rabolták el pár perccel kilenc előtt, amikor is a kocsmába tartott az aznapi meccset nézni. A kínai férfi fellökte és elrobogott az autójával.

Ügynökeink útja elsőként az oxfordi St. Mary kórházba vezetett. A kínai férfi az intenzív osztályon eszméletlenül feküdt. Feltehetőleg valamilyen bőrbetegsége volt, de nem BloodCorpse, ezt a legutóbbi ügyön dolgozó Jane és Todd is egyértelműen megállapította. A férfi életveszélyes állapotban volt, de jelenleg stabil. A labor eredményei alapján előrehaladott Mellin kórban, egyfajta sorvadással járó halálos kórban szenvedett. Pár év alatt emészti fel a testet. Ez okozza a furcsa külsejét. A kórház biztonsági felvételein, amit Jane szerzett meg, jól látható a 013-as ügynök, amint profi módon bejut az intenzívre, majd ki is jön onnan.

A baleset helyszínén könnyedén rekonstruálható volt, amit már a jegyzőkönyvből is tudtak. Jane már korábban kiszúrta a baleseti helyszín fotóin, hogy egy szövet darab hever az árokban, és valószínűleg a helyszínelők figyelmét elkerülte. Ez feltehetőleg a kínai férfi zakójának egy megmaradt darabja. A zakó belső zsebe egy tucatnyi névjegykártyát tartalmazott Mr. Josh Lee névre, aki a Huweei Electronics kereskedelmi képviselője. Egy alaposabb kutatás fel is tárta, hogy a kórházban lévő férfi és a névjegykártya összetartoznak. Mr. Lee-nek tegnap késő délután több találkozója is volt Oxfordban, ahol minden meg is jelent, és az utolsóról elindult feltehetőleg haza Londonba.

Következő állomás Mercy Hill. A településnek utána nézve kiderül, hogy alig pár utcából és kb 100 lakosból áll. Így is számos érdekesség található a településen, mint a Churchill Pub, Ferguson autójavító, Sanderson Boarding House, ami egyébként a méltatlanul feledett bűvész, The Great Nowak lakóhelye.

Sem a Churchill Pub csaposa, sem Mr. Ferguson nem tudott sokat hozzátenni a már eddig megismert tényekhez. A pub biztonsági kamerájának felvételén jól látszik az eset, hogy a fickó már tántorogva a parkoló túl feléről érkezik, fellöki Mr. Fergusont, majd elhajt. A városkában jártukban az egyik utcában megpillantják Mr. Lee defektes autóját. Esetleg Mr. Lee defektet kapott, ettől úgy felhúzta magát, hogy valami fura kór jelei kezdtek rajta mutatkozni. Megbokrosodva ellopta Mr. Ferguson autóját. Ez így kicsit hiányos vajon mi történhetett Mr. Lee-vel a defekt és a kocsi lopás közt. Amúgy is a kocsi menetlevele alapján Oxfordból kb du. 3-kor indult el, idáig az út max 30-40 perc. Este kilencig így volt több mint 5 órája.

Egy másik mellékutcában, üvegszilánkokra bukkantak ügynökeink, amely jó eséllyel a Sanderson Boarding House egyik emeleti ablakának törött üvegei.

A ház udvarán egy tízéves bringás kisfiúval futottak össze Peter Sandersonnal. Érdeklődött az ügynököktől, hogy miért vannak itt, aztán eltekert a bringájával. Chen utána ment, ki a vaskapun túlra, a bringa eldobva a kőkerítés mellett hevert. A kerék még körbe körbe forgott, mintha csak akkor pattant volna le róla a kis Peter. A küllők pergő hangot hallattak, amint azok hozzá ütődtek a felerősített kártyalaphoz.

Eddig Jane és Todd az épületben beszédbe elegyedtek Samantha Sandersonnal, aki férje 6 évvel ezelőtti halála után átvette a ház vezetését. Később hozzáment Adam Nowakhoz aka, The Great Nowak néven elhíresült bűvészhez (posztere a lobbyban látható is), de sajnos ő is már 2 éve meghalt.

Később Peter is megjelent egy horzsolással a térdén, elesett a biciklijével. Jane elment ellátni a gyerek sebeit. Jane több érdekességre is figyelmes lett. A gyermek szobája inkább egy felnőttére emlékeztetett mind a berendezés, mind az olvasott könyvek szempontjából. Az anya szerint 3 éves korábban egyszer napokra eltűnt, majd az erdőből keveredett elő. Azóta sokszor furcsán felnőttesen viselkedik.

Addig Todd és Chen elsőként a vendégkönyvet vizsgálták meg. Jól láthatóan többször meghamisították. Majd később az emeleti szobát vették szemügyre, ahonnan az üvegszilánkok származhattak. A szoba tiszta, frissen takarították, az üveget mg frissen gittelték. Az asszony nem tudott rá magyarázatott adni, ezért lement telefonálni, hogy az alkalmazottak közül valaki tud-e valamit. Eközben Chen felfedezte, hogy a szekrény hátlapja mozdítható és egy raktár szobába vezet. A szobában egy íróasztal volt kialakítva, rajta egy kis példányszámú könyv több példánya porosodott. Great Nowak könyve volt, amiben természetes gyógymódot kínál számos kórra és betegségre. Chen szép lassan belemerült ennek olvasásába.

Ekkor előállt a tökéletes helyzet, a három ügynök három különböző helyen tartózkodott, egymástól szeparáltan. Innen az események szinte azonnal felpörögtek.

Samantha felajánlotta Jane-nek, hogy mutat valamit a pincében. Leérve Jane hallotta, hogy valaki utánuk jön, és a vasajtó bezáródik. Hamarosan a sötétből a kis Peter bukkant elő fenyegetően közeledve Janehez. A gyermek körül ekkor hirtelen felszakadt a valóság szövete és a feneketlen űr kezdet átszüremleni a mi valóságunkba. Ezzel együtt az űr vékony nyúlványai kivágottak Jane felé, aki néhány lövést is megeresztett. A lövések hangjára Todd elindult lefelé az emeletről, de a kis Peter az útját állta. A valóság szövete megremegett, de Todd még időben elkerülte és lerohant a lépcsőn. Chen nem volt ilyen szerencsés. A lövés hangjára felpillantva a könyvből Petert látta meg, amint őt nézi. Majd hirtelen a gyermek szétrepedt és a végtelen űrből vékony csápok vágódtak felé. Bármennyire is megpróbált kimenekülni a titkos ajtón a sötét űr nyúlványai a lábára tekeredtek. Közben Todd leért a pincelejáróhoz. A vasajtón lévő zárt lakatot egyetlen lövéssel leszedte és rohant is tovább. Odalent azonban csak az üres pincét találta. Fent Chennek is sikerült a csápok fogságából kikeverednie, és rohant le. A vasajtó számára is zárva volt. Pár lövéssel ő is végzett a lakattal. Közben Jane még mindig küzdött a saját ellenfelével, néhány további sikeres lövés után hirtelen visszatért a pince. Todd hátrafordulva megpillantott Janet, és Chen is leért a lépcsőn. Peternek és anyjának nyoma sem volt. Jane a mellkasán, Chen a lábain szenvedett súlyos paralízisre és sorvadásra emlékeztető sérüléseket.

Amint magukhoz tértek értesítették az OV központot és evakuálást kértek. A történtek leírása után Mr. Verity csak ennyit mondott: „Önök szerencsések, hogy többé-kevésbé épségben megúszták a találkozást a Mysterymannel.”. Ekkor mindenkinek beugrott, amit anno a kiképzésen tanultak. Ha egy ilyen teremtménnyel hozza össze őket a sors, azonnal meneküljenek a territóriumából és hívjanak erősítést. A Mysterymanről sokat nem tudni, nem áll az Esoterroristák hatalma alatt, nem tudni miért vagy miként jön át a Külső Sötétségből. Önálló entitás és képes a valóságot kedve szerint alakítani.

Távozva a Sanderson Boarding House épületéből fura változásokra lettek figyelmesek. Ez a változás valószínűleg rajtuk kívül senkinek nem szúrt volna szemet, de a történtek fényében (árnyékában?) más megvilágításba helyezte a látottakat. Az épület belsejét mindenhol por borította. A nagy Nowak posztere eltűnt. Az udvaron, amit befelé menet gondozottnak és takarosnak láttak, az most elhanyagolt és lepusztult arcát mutatta. A vaskorlát, a kapu erősen rozsdásodott, a vakolat és a kőlépcső hatalmas darabokban mállott. Mintha évek óta nem használta volna senki sem a házat. Egyedül egy valami nem tűnt réginek a kis Peter kerékpárja, aminek a kereke még mindig egyre lassulva forgott körbe-körbe, mintha csak most ugrott volna le róla a kisfiú. A küllők neki-neki vágódva a ráragasztott kártyalapnak.

Később rápillantva Jane iPadjére, ami még mindig Mercy Hill nevezetességei látszódnak. A Sanderson ház már 6 éve üresen áll, amióta William Sanderson, akit gyógyíthatatlan betegsége az őrületbe kergetett és lemészárolta a ház lakóit és feleségét. A kis Petert a HighGate-i bentlakásos fiúiskola vette gondozásába.

Üdvözöljük a Mysteryman világában.

Nincsenek megjegyzések: