2009. december 13., vasárnap

Age of Worms 29. felvonás - EBERRON D&D

A nemeshölgy, Lady Alison Madeleine York, mint azt az aukción már megtudták, rövid úton rengeteg új információt osztott meg hőseinkkel: ő a Smaragd Karom és egyúttal a Láthatatlan Kollégium ügynöke, aki szorosan együttműködik a Thuranni sárkányjeles Házzal, amelynek kiterjedt kémhálózata nyílt titok a társadalom megfelelő szintjei számára. Felfedte, hogy a Kollégium tagjai nem csupán azért szálltak szembe az Arkán Tanács rendelkezéseivel, mert önállóságukat féltették, hanem mert az Álmodó Sötétség beférkőzött a Tanács soraiba. Manzorian egyik tanítványa és állítólagos szeretője, Valerika d'Phiarlan pénzügyi tranzakciókkal köthető Gyémánt-tó egyik bányájához, ami Holdfény Ellival nevére van írva, és akinek a szerepét Eligos Yurev játszotta el időről-időre. A Keserűkő Ragnolin bányája alatti Fekete Katedrális Arctalan mágusa, aki Kyuss Első Apostolának eljövetelét készítette elő, valójában Valerika szimulákruma volt. Lady Alison végezetül megígérte, hogy megszervez egy találkozót a megbízójával és átnyújtott egy tekercset azzal, hogy az Arany és Ezüst ivóban hagyott üzenettel tudnak kapcsolatba lépni vele. A pergamen öt próféciatöredéket tartalmazott, melyek közül három új volt a társaság számára:

A Korona Ékköve öt szilánkra hasad,
És az Ég Vöröse tükröződik majd a Földön,
ahogy Arbogast Pörölye egy nemzet egységét zúzza szét és
Az így csiholt szikrák kigyújtják az elfeledett Kígyó lámpásait.

A Kapuk Őre, a Mágia Árnya és az Árulás Atyja Tanácsot tartanak
És a Fénytelen Tóból előemelkedik
A Fekete Katedrális kupolája alatt Kyuss Első Apostola,
Ő, Aki Mindent Lát.

A Hadak Urának helytartója által felkent Bajnok szíve
És tizenkét tucatszor száz lélek lángjának kihunyta
Fekete Esővel és Kyuss Áldásával jutalmazza az Igazhitűt,
Akkoron pedig a Második Apostol seregei visszahozzák Kuluth-Mar dicsőségét.

Mikor két nép reményei és két sárkányfészek álmai
Egyszerre töretnek össze félúton a Vén és az Újvilág között
Az Ében Hadúr szigete újra felmerül a habokból.

A Remény Lángja újra felszítja a szívek parazsát
Melyben egy számkivetett edz majd új acélt
És szélesre hasítja az Obszidián Kaput,
Hogy a Harmadik Apostol öt feje elnyelje a Napot.


A Kakas és Órába érkezve a fogadós azzal fogadta Deltát, hogy levele érkezett az arcanixi hatóságoktól (a biztosrévi építkezése során gyanús baleset ért egy királyi biztost, ezért leállították a munkálatokat és őrizetbe vették az azokat felügyelő szolgálóját, Anatát) és a riedrai nagykövetség az összeesküvéssel vádolt Zodeár kiadatását követeli a brel koronától, ezért elfogatóparancs van érvényben ellene, a Citadella gárdistái már át is kutatták a szobáját. Delta a szobára állított kémlelőmágiát ügyesen átirányította a szomszéd helyiségre, majd jelzett Malorannának és Zodeárnak, hogy kijöhetnek a Kötéltrükk rejtekéből. Amikor láthatatlanul leértek a fogadó ivórészébe, meglepetésükre Szürke Agyart találták ott üldögélni. Az öreg utánuk ballagott és rábeszélte Gorint, hogy tartson vele, mert a Démonpusztákon van rá szükség: a Fekete Ököl csatlakozott Kroga'art haditanácsához és most folynak a tárgyalások az Esküszegőkkel. A hamis próféta egy lépéssel közelebb került a Labirintus ostromához , így Maloranna is úgy döntött elkíséri a kelashva'art. A többiek Amont keresték fel, akinek ugyancsak komoly gondjai akadtak: feleségére elméjére őrületet hozó ártó mágia borul minden éjjel. A szörnyű átok négy napja kezdődött és úgy tűnik, hogy az asszony a megerőszakolásának kínját éli át minden alkalommal újra és újra. Ezalatt egy Aundairban a királynő elleni sikertelen merénylet borzolta a kedélyeket, de szerencsére Hagro ir'Ashkian kapitány elfogta az orgyilkost és a kihallgatás során az ir'Durshan család keveredett összeesküvés gyanújába, az információ pedig a család egyik bizalmi emberétől származott, Amon feleségének, Akatianak az egyik tanítványától.

Delta láthatatlanul meglátogatta Hakim Szahat lakhelyét és meglepetésére Yngvaart találta ott enyelegni Esliada d'Phiarlannal, a fél-elffel folytatott rövid beszélgetés során kiderült, hogy a szoknyapecér bajvívó éppen akkor találkozott Hakim Szahattal a Bársonylámpás előtt, amikor ők éppen az egyetemi dolgozószobájában tárgyaltak az elf mágussal. Delta azonnal riasztotta a társait és amikor elfogták az ir'Durshan család ellen hamisan valló Eslianat, rajtuk ütött egy hashalaq quori vezette csapat. Miután rövid úton végeztek a négy arkán mágiahasználóval, a megmaradt csatagólem és a quori menekülőre fogta, de Delta láthatatlanul követte őket és megtalálta a Bársonylámpás pincehelységében fogva tartott személyeket, köztük Szahatot is. Az elf mágust sikerült kiszabadítani és biztonságba juttatnia, de mire társaival visszatért a cellákhoz, a többi fogoly felismerhetetlenségig megcsonkított teste fogadta őket.

1 megjegyzés:

Santito írta...

A főleg új információkban gazdag játékalkalom alatt a következő xp szitálódott a karakterekre:

általános szerepjáték bónusz: mindenkinek +450 xp
a Zodeár szobájára bocsátott kémlelőmágia kijátszásáért: Mihálynak +100 xp
az Auric ajánlatára rögtönzött szerepjátékért: Andrásnak +200 xp
a hashalaq quori vezette rajtaütés kvázi elemi megsemmisítéséért: +1500 xp minden 11. és +2100 xp minden 10. szintű karakternek
Zodeár sikeres elmeolvasásáért: +100 xp Dávidnak
Hakim Szahat megmentéséért:+500 xp mindenkinek, ezen felül +100 xp Mihálynak
a többi fogoly elvesztéséért: -500 xp

Szokás szerint a távol lévő játékosok a mindenki által megkapott xp felét (igen, a negatív előjelűét is) zsebelhetik be.