2008. október 18., szombat

S Badeshteto si Ako Igraesh - TS [U]-[U]

Mint az a címbeli jelölésből is látszik, folytatódott az [Unrivalled]-[Unparalelled] történetszál, mely a kampány gerincét képezi. Kiderült, hogy az eddig riválisnak hitt 1-es részleg igazgatója, Henrik Lax váratlanul lemondott és nyugdíjaztatta magát, helyét a korábbi műveleti igazgató, Gaál Kinga vette át. Rouchek elérkezettnek látta az időt, hogy tiszteletét tegye kollégájánál, aki kiköltözött a finnországi Talna-tónál található házikójába. Jó kívánságait egy két lábon járó üzenet - Fenris Svartendal őrnagy (Dávid) - tolmácsolta. Lax elárulta Fenrisnek, hogy Rouchek azért hozta létre az egész 2-es részleg belügyi szervét, hogy leleplezzen egy magas szintekre nyúló, de nem létező összeesküvést, melyet az idősebb Fenris Svartendal halálának körülményei mögött sejt.

A beszélgetést követő néhány nap elteltével Gaál Kinga találkozóra hívta a 2-es részleget a Marseilles partjaitól 10 kilométerre található Anaparnassis lakóparkba (felső kép), melynek építkezése évekkel ezelőtt félbemaradt, és melynek fő beruházója a Berger-Svartendal GmbH volt. A mi csapatunk érkezett elsőként az elhagyott betonszigetre, majd mikor megjelent Gaálék helikoptere, az események felgyorsultak: két rövid hatótávolságú levegő-föld rakéta csapódott be hozzájuk. Az egyik telibe trafálta az ezredes helikopterét, aki csak azért élte túl az eseményt, mert a már éppen leszálláshoz készülő jármű ajtajában állt. A 2-es részleg Osprey-jére irányított rakétát viszont önfeláldozó módon a magukkal vitt Puli-egység kapta le. Némi egyeztetés után kiderült, hogy mindkét igazgatót Rouchek személyi titkára, Cassandra-11 hívta meg ide, aki persze maga is elpusztult a rajtaütés során, mikor Roucheket testével fedezte. A rakéták egy a közelben hadgyakorlatozó francia rombolóról érkeztek, akik a mentést követően szigorú vizsgálatot indítottak az ügyben.

A részlegek megállapodtak, hogy együttműködve kezdenek nyomozni az ügyben és erre hivatalos engedély kértek a SEDÉ-től. Némi kutatás az Anaparnassiss lakópark tulajdoni viszonya után kiderítette, hogy jelenlegi tulajdonosa egy húszas éveiben járó fiatal nő, Mira Lagendijk (alsó képen). Az őrnagy számára ez a név ismerősen csengett így egy rövid látogatást tettek Szófiába, ahol Mira egy művészközösség tagjaként kreatív önkifejezést folytatott és megbecsült kortárs előadóként tevékenykedett. Némi egyeztetés után kiderült, hogy Mira és Svartendal őrnagy apja közös, ám a lány mitsem tudott arról hogy neki egy lakópark áll a tulajdonában. Az Anaparnassiss anyagi ügyleteit egy svájci bank végezte, ahol is Mirának egy 180 millió eurós számlája is akadt. Egy gyors személyes látogatás Genfbe kiderítette, hogy az összeget egy Sarokkő nevű vállalkozás utalta Mira számlájára. Sajnos erről több információt nem szolgáltatott ki a bank. Fenris megkérte újonnan talált hugát, hogy ne használja a pénzt és inkább költözzön vissza Amszterdamba az anyjához, míg ő utánajár annak, hogy mi is áll a háttérben.

Gabriel Devraux, a francia haditengerészet ezredesének jelentése szerint a vizsgálat kiderítette, hogy az egyik robotrepülőgépük meghibásodott és tévesen lőtte ki a rakétákat. Hat darab rakéta található egy podban, ebből kettő bentmaradt a hüvelyében, kettő önmegsemmisült útközben és kettőnek sikerült elérnie a célpontot. A legkülönösebb az egészben, hogy nem az ő beépített biztonsági vészprotokolljaik, hanem egy eddig még nem azonosított belső tényező akadályozta meg mind a hat rakéta kilövését. A vizsgálatot folytatják, a tanácstalanság szinte tapintható.

Nincsenek megjegyzések: