2008. február 9., szombat

s01.e06.The.Burning.Giant - STAR TREK

Dávid ismét folytatta az Star Trek: Innerspace kampányt, ezúttal két résztvevőnek:

Krisztián - Mr. Gavin (tiburon pilóta)
Jómagam - Dr. Lydia Van Dyke (újonc fél-vulkán rohamorvos)

Csillagidő 67678.52. Randall admirális a szektor főtisztje azt a parancsot adta Blackwell kapitánynak, hogy a USS Shackleton változtasson irányt és induljon az 1945-ös vörös óriáshoz. A Vendaar 4-en található föderációs kutatóbázis ugyanis ismétlődő sugárzási frekvenciákat fogott egy stabilnak látszó napfoltból, és ez a különös kozmikus jelenség pedig mihamarabbi kivizsgálás után kiáltott.

Mint kiderült, helyettünk célszerűbb lett volna a USS Reedet küldeni, ám >Randall admirális és Blackwell kapitány közös akadémiai éveikre visszamenően ápolgatnak valami kölcsönös ellentétet, így a kitolás látszata több mint igazoltnak tűnt.

A korábbi asztrometriai mérések szerint a nap körül 7 bolygónak kellene keringenie, és elsőre mi csak hatot találtunk. Alaposabb vizsgálódásunk azonban felderítette, hogy a stabil napfolt környékén a hetedik bolygó is meglapul, mélyen bent a vörös óriás napkoronájában. Méréseink mesterséges objektumot véltek felfedezni a nyilvánvalóan már élettelen felszínről, amikor is egy nagyerejű impulzust lövelt ki felénk abból az irányból. A hajtóműveket működtető dilithiummal megegyező frekvenciájú lövedék amellett, hogy elpárologtatta a teljes hajtóanyagkészletünket, hatalmas károkat tett a hajó rendszereiben és a legénységben. A baleset követően némiképp rendeztük sorainkat, ám üzemanyag híján képtelenek voltunk még az impulzus hajtóműveket is üzembeállítani, a Shackleton pedig lassan zuhanópályára állt a nap körül.Miután Blackwell súlyosan megsérült, Natima Evek parancsnok vette át a helyét, aki az egyetlen épen maradt lopakodó komppal elküldött kettőnket a planétára, ahonnan Taban életjeleket észlelt a felszín alól. Mélyen a bolygó kérge alatt egy térhajtómű előtti technológiai szinten vegetáló civilizációra bukkantunk. Az itt lakók évtizedekkel ezelőtt kénytelenek voltak elhagyni az Acrimis felforrósodott felszínét, ám a megváltozott életkörülmények visszavetették a fejlődésüket. Képtelenné váltak olyan technológiák építésére, mely lehetővé tette volna számukra a távozást, így lassan de biztosan halálra voltak ítélve. Mr. Gavinnel nyers dilithium gyűjtögetésbe kezdtünk, és az acrimisiak a segítségünkre voltak ebben.

Sajnos egy csoportjuk úgy gondolta, hogy inkább túszul ejt bennünket és a Shackletont megkaparintva fog távozni. Gavint és engem fogdába vettek, ahonnan a kormányosunk leleményességének köszönhetően hamar megszöktünk. Két helybéli segítségével visszaszereztük a szükséges dilithiumot és mielőtt észrevettek volna távoztunk a komppal. Gavin napkitörést provokált néhány torpedóval, majd ennek takarásában biztonságosan visszatértünk a Shackletonra két utasunkkal, akik közül az egyik kifejezetten vonzónak tartja a doktornőmet.

Egy fontos dolog azonban a levegőben maradt: még a balesetet követően a konzolomról vizsgálgattam a hídon tartózkodók biometrikus értékeit, amikor is felfedeztem, hogy tanácsadónk, Venton szerzetes ezen adatai titkosítva vannak, méghozzá a kapitány által. Érdeklődtem Kawahara doktornőnél, a hajó főorvosánál, aki maga is meglepődött. Első dolgom lesz majd rákérdezni erre a kapitánynál.

Nincsenek megjegyzések: