2007. augusztus 3., péntek

Maryām Complex part I. - 3OHA

Péntek

Elkövető: Zsolt
Tettestárs: Dávid, Máté és jómagam

Zsolt bepottyant a táborba és mindjárt tesztelte is rajtunk az All Flesh Must Be Eaten UNISYSTEMére épített, de némileg módosított ZÓNA szerepjátékot. A Sztrugackij fivérek Piknik az árokparton című novellájára, a nemrég kiadott S.T.A.L.K.E.R. számítógépjátékra valamint a hasonló című Tarkovszkij filmre épülő kalandban amnéziával ébredő helikopterbaleset túlélőit alakítottuk. Zsolt előre generálta a karakterek vázát, magunk kisebb-nagyobb módosításokat eszközölhettünk rajtuk. Így történt, hogy ismét női karakterrel játszottam, mivel megfigyelésem szerint a Stalker különféle inkarnációi rendre hanyagolják a gyengébbik nemet. A női lét fundamentumát megcélozva mindjárt terhesnek is találtam ki, aki hallucinációktól és sajátosan értelmezett HIV immunitásától vezérelve a Zónában bolyong, hogy majd itt hozza világra azt a gyermeket, akin keresztül a Zóna megszólítja az emberiséget és elvezeti egy szebb jövőbe. Ahogy karaktereink lassan összerakták emlékeiket, úgy vált nyilvánvalóvá, hogy különböznek a céljaik. A játékülés ott ért véget, hogy elindulunk kifelé a Zónából.

Innentől Zsolt összefoglalója következik:

A helikoptert érő elektromágneses sokk csak három túlélőt hagyott. Az eredeti felállás szerint az alábbi 4 arc játszott volna a történetben, csak hát Krisztiánnak, ellenállhatatlan D&D versenyezhetnékje volt.

Mihály - Zalkovszki Réka - Holtág
Dávid - Vladimir D
avjenko - Lexer
Máté - Petar Sztecskin – Hekker, én adtam később neki ezt a nevet, nem Máté…
Krisz - Borisz Iljasenko - Hentes, a zuhanást nem éli túl.

A történet során összeáll a valóság egy formája. Vagyis miként kerültek a Zónába. Mindannyian az Ukrán Hadsereg különleges bevetési csoportjának tagjai. kb 2 éve dolgoznak együtt. Rékát 2 hónappal korábban egy speciális kiképzésre vitték. Miután egy hónapja nem ad életjelet magáról a többiek nyomozásba kezdenek. Kiderül, hogy a 12-es körzet katonai kórházában tartják fogva, ápolás címén. Ekkor még nem tudják, hogy a 12-es körzet valójában a Zóna. Az információk egy Darius nevű alvilági figurától származnak, aki ad kölcsön pénzt is, hogy segítse az akciót. Cserébe Hekkernek a behatoláskor le kell töltenie az egyik adattároló tartalmát. Elkötnek egy helikoptert a bázisukról és berepülnek a Zónába. Kimentik a lányt, akin orvosok tucatja végez vizsgálatokat. Letöltik az adatokat. Aztán spuri. A helikopter, menekülés közben, feladja a szolgálatot, amikor egy elektromágnese löket éri utol. Így találták magukat a Zóna közepén…

A zuhanásban Hentes belehal, a többiek emlékezet kihagyással térnek magukhoz. Hamarosan a helyi fauna pár példánya ösztökéli őket mozgásra, és hamarosan Dárius emberei veszik üldözőbe őket. Egy Borov nevű stalker, segít megszökni üldözőik elől, jól védhető házába menekítve a társaságot. A ház egy kis dombtetőn álló dácsa, ami kellemes is lenne, ha nem anomáliákkal körbevett terület közepén helyezkedne el. Darius emberei, Wolf nevű stalker vezetőjükkel, ostrom alá veszik a rejtekhelyüket. A házból kitörnek, és a harcban sikerül Dárius embereiből megölniük többet. Wolf elmenekül, ám LeXeR többször is érzékeli, hogy folyamatosan a nyomukban van.

Hekker és LeXeR a zóna elhagyásán gondolkodnak, így Borov javaslatára a Kordonhoz indulnak Rostok érintésével. Rostok irányába haladva Borov elviszi őket, és az emlékezés házánál magukra hagyja őket. A tó közepén egy magányos ház áll, segítségével az emlékeik lassan összeállnak, ami még hiányzik azt a fekete doboz tartalma kiegészíti később. LeXeR találkozik halott apjával, és gyermekkori önmagával és pár fájó emlékkel. Eredetileg úgy terveztem, hogy Borov itt végleg eltűnik, és mintegy a „Zóna szelleme” segíti az első lépéseiket. Sajnos később Rostok után beraktam újra, hogy vezesse picit a történetet, de feleslegesnek bizonyult.

Rostokban Wolfot kiszúrják, és Holtág halálosan megfenyegeti, de ez nem sokat ér, Wolf kullancsként lóg továbbra is rajtuk. Megismerkednek Szeverinnel, aki kifosztotta a lezuhant helikopterüket. Olyan cuccok vannak nála, amit a helikopterből zsákmányolt. Megnézik a helikopter fekete dobozát és összeállnak az események teljesen.

A játékülés azzal ér véget, hogy elindulnak a Kordonhoz, hogy elhagyják a Zónát. Bár csak Hekker fogja elhagyni. LeXeR úgy dönt, marad, mert Holtág marad, és ő túlságosan is szereti ahhoz, hogy itt hagyja egy ilyen veszélyes területen.

A Zóna szerintem jól debütált. A világ elég flexibilis, látok további lehetőségeket benne. A szabályokat menetközben picit alakítottuk. Az UNISYSTEM elég egyszerű és célorientált egy túlélő típusú játékra. Vannak még kisebb ki- és átdolgozandó szabályok, de alapjaiban ok.

Nincsenek megjegyzések: