2007. május 13., vasárnap

Age of Worms - EBERRON D&D

A 10-dik Eberron kalandunk a vártnak megfelelően zajlott, több NPC-vel felvértezve kipucoltuk a Fekete Katedrálisból az Őrző szektájának részlegét. Sajnos Gábor nem tudott jelen lenni, így Malo Rannát - a megosztott figyelem miatt csökkentett hatékonysággal - Krisztián irányította. Szerencsére beugrott Máté, aki felvállalta a három kalandozót (Kellek, Tirria és Auric), akiket kiváló csapatszellemben vezetett végig.

A bejárat után először karrni csontvázakat majd a hozzájuk tartozó őrséget aprítottuk fel, ezt követően egy hatalmasra nőtt vaddisznó következett, akit a kultisták vélhetően mindenevő konyhamalacnak tartottak. Az első két csatában elvesztettük az Alkony Kolostor szerzeteseinek legjavát, majd pihenés nélkül bevetettük magunkat a templom halljába. Itt karrni zombik és harcosok vártak bennünket, élükön vezetőjükkel, az amúgy karizmatikusnak mondható Theldric-kel (a képen). Két oldalra szakadt csapatunk ugyan nem aratott elsöprő győzelmet, de természetesen sikerrel zárta a harcot - ironikus módon itt kevesebb veszteséggel, mint az elején. Néhány zsákmányolt varázstárgy - köztük két gyűrű - azonosításra vár, ráadásul erőforrásaink is kimerültek, így a szekta biztonságosnak ítélt helységeiben pihenőre tértünk.

Az Őrző szektájának felszámolása egyáltalán nem volt nehéz, ha következetesebb a stratégiánk még kifejezetten könnyű is lett volna. Kíváncsian várjuk, hogy a Gunyor és az Árnyék szektája mekkora kihívást támaszt majd - az előbbi félelmetes erejű szerzeteseket, az utóbbi a vaksötét templomot benépesítő dolgauntokat állítja majd csatasorba.

1 megjegyzés:

Santito írta...

Hmm, nekem úgy rémlik már egészen rákészültetek a megfutamodásra, és ha nem szakad ketté a parti, kereket is oldotok...
csak a kihívás nehézségére kívántam reflektálni... :D