2005. szeptember 24., szombat

Pool of Radiance - FR D&D

Július elejei bemelegítő mesélésem során világossá vált, hogy Phlan visszafoglalásának következő fázisa az egykori Tyr templom megtisztítása lesz, melyet Bane papjai istenük szentélyévé 
konvertáltak. Ez a stratégia lépés amellett, hogy aláássa majd az ellenség morálját, a Podol Pláza csatáját is "papmentesíti". Az már csak hab a tortán, hogy Tyr katedrálisa több mint 336 év után végre visszakerülhet istenéhez.

A csapat,

Zsolt - Maya Arkenviir (Helm ember lovagja)
Dávid - Khargul of Narfell (ember harcos)
Máté - Dorian (Helm ember papja)
Gábor - Blumbar at Ungart (törpe barbár)
Eszter - Silvara (elf druida) - felső kép
Gergő - Khalied (elf szerzetes) - alsó kép

ezúttal kiegészítést nyert Krisztián - Cassiopea (ember varázsló) személyében, aki volt oly szíves levenni a vállamról az eredetileg NPC-nek készült karakter irányításának terheit. Az operatív csoportot még kiegészítette két Tyr pap, néhány jobban felszerelt városőr, Trollnyűvő Gorin, Pihe valamint Torm lovagja Borem, aki egy Szent Bosszúálló kardot forgat.

A templomban kettéváltak és az NPC-k Borem vezetésével a templom földszintjét, míg a játékosok az emeletet vették kezelésbe. Az itt szolgálatot teljesítő Bane papok és Bane lovagok mind azonos, vagy eggyel magasabb szintűek voltak, mint a játékosok, ennek megfelelően a harc jól el is nyúlt. A szűk hely pontosan ugyanolyan taktikai kötöttséget mutatott, mint D.Gábor legutóbbi Halruaa meséjének fináléjakor egy fogadószobában. A túlerőt így ha nem is könnyedén, de komoly veszteségek nélkül megúszták. Mivel a felső szintet biztosnak ítélték, így elindultak a lentiek segítségére, azonban a templom főpapja, Grubb itt tevékenykedik, így a kihívás szintje emelkedni fog.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Eszter skót vagy ír pilóta?

Batboy írta...

Skót és ír keverék esetleg? :) Már nem emlékszem...így a kettő közül valamelyik az tuti.