2021. augusztus 5., csütörtök

Spirit Fingers - Chapter One: The Knight (HäXaИ) - Part 2

The Cast:

Amelia Song (Blue) - Ferenc
Edna Morgan (Grey) - András
Eva Torres (Green) - Viola
Karen Hill (Red) - Krisztián
Tara Richardson (Black) - Mihály

Október 31. Szerda

Amy reggele

Amy veszekedésre ébred. Az anyja és az apja szóváltásából azt veszi ki, hogy az apjának eljárt a keze és felképelte valami miatt Aaront. Az anyja pedig emiatt hordja le az apját. Mr. Song dühösen lelép, anyja csak remélni meri, hogy Aaron után megy, bár Amy sejti, hogy nem ez a helyzet. Így aztán riadóztatja a lányokat, hogy segítsenek neki megkeresni Aaront.

Először Tarát hívja fel, aki felajánlja neki, hogy elviszi őt kocsival és Ednát is elhívja a keresésre. Út közben találkoznak Evával is, aki kidumálja magát a melóból. Colint előreküldik Aaront keresni. Karent a Forgetful Cakes üzlete előtt veszik fel. A lány az ajtóra tűzve egy cetlit talál; Halloween miatt zárva. Colin ekkoriban ér vissza és elmondja, hogy Aaront az Alhambra apartmanokba látta bemenni. Edna elmeséli, mit tudott meg az apartmanról és azt mondja, szerinte legalább két szellem kell, hogy ott lakjon.

Az apartmanoknak két bejárata van és a csapat egy kisebb félreértés folytán szétválik. Edna, Karen és Eva a hátsó, míg Amy és Tara az első bejáraton közelítik meg a házat. Amy és Tara az emeletre mennek, de rögtön kisebb akadályba botlanak, mivel a lépcső simává válik a lábuk alatt. Amy pedig le is csúszik és meghúzza a bokáját.

Mikor végre felkapaszkodnak, Tara és Amy két külön szobába megy be körülnézni. Amyt egy zombi patkány támadja meg, Tarát pedig a bútorok. A két lány még idejében hárítja a veszélyt, majd elgondolkodnak rajta, hol maradnak már a többiek. Tara elkezdi Colint szólongatni. A szellem kis késéssel jelenik meg. A fiú szelleme Tara utasítására elmegy megkeresni a másik három lányt.

Eva, Karen és Edna a pince felé veszik az irányt, ahol egy csapat zombi patkány támad rájuk. Pont elintézik őket, mikor Colin rájuk talál.

Tara és Amy lemennek a pincébe, ahogyan azt Colin megadja nekik, de nem látnak lent senkit. Kiderítik, hogy a ház játszhat velük és minden akaraterejükre szükségük van, hogy “meglássák” egymást.

Ekkor a folyosó lesz végtelen hosszúságú, de megint sikerül megacélozni az elméjüket és végre megtalálják Aaront az utolsó pincerészben. Szegény gyerek nagyon rossz bőrben van, de Edna kis vizsgálódás után kijelenti, hogy néhány hét alatt rendbe fog jönni.

Már távozni készülnek, mikor Jeremy szelleme megjelenik és közli, hogy nem mehetnek el. Kisebb szóváltás következik közte és Tara között, mire a szellem bekeményít és újabb patkányokat küld rájuk.

A lányok a legjobb tudásuk szerint igyekeztek elbánni a patkányokkal, míg Edna néni a szellemeket igyekezett elűzni. Nem könnyű a feladat és közben Karennek is visszacsap csúnyán a tűzvarázslata. Mire George szellemét is ideiglenesen kiűzik a házból, Karen életveszélyes állapotba kerül.

Gyorsan hazadobják Amyt, Aaront és Evát majd hazamennek a Morgan-Richardson rezidenciára, ahol stabilizálják Karent. Reggelre pedig egy Greater Healing inkantációval teljesen rendbe hozzák – bár egy darabig szüksége lesz parókára.


November 1. Csütörtök

Aaron éjjel Amy mellett alszik és emésztgeti ami történt vele – Eva segítségével igyekeznek képzelgésnek beállítani a történteket.

Amíg Karen lábadozik, Tara és Edna a temetőben felkeresik Clara Richardson sírját. A famíliából csupán az ő sírja van Detroitban, anyai ágon mindenki mást Washingtonban helyeztek örök nyugalomra, az Oak Hill Temetőben.

Amy és Eva is meglátogatják délután Karent, aki azonnal el szeretne menni a Forgetful Cakes-be, ahogy jobban lesz. Edna nem tart velük, de a többiek rábólintanak.

A 4154 3rd Avenue-n lévő üzletet egy kisebb mozi, meg egy étterem fogja közre. Körülötte kertvárosias a hangulat, az itt a lakók zöme színes bőrű. A kis üzletben szinte émelyitően édes illat terjeng. A kis üzlethelyiség legnagyobb részét elfoglalja a pult és a kassza, két kicsi kerek asztalnál 2-2 vendég tud egyszerre emellett leülni még. A lányok így aztán teltházat csinálnak a jelenlétükkel odabenn.

Karen a mosolygós idős nőnek elmondja, hogy Maisiet keresi, miközben a másik kiszolgáló – egy fiatalabb fekete lány az orra alatt somolyog. Az idős nő kihívja a hátsó üzletrészből – ami vélhetően a konyha – Maisiet. Karen elmondja neki, hogy szerinte félreértés történt és szeretné, ha a fekete lány levenné róla az átkát. Maisie negédes mosollyal rábólint, majd felsorol néhány süteményt, ami kell az átok levételéhez. Karen feljegyzi és meg is rendeli. Eközben a másik fekete lány mr a könnyeit törölgetve nevet. A lányok fizetnek, majd távoznak annak reményében, hogy Karen átkát megoldották.
fc.jpg

A szőke lány azonban furcsállja, hogy a másik pultos kinevette őket és újra átolvassa a megrendelőt. Leesik neki, hogy a bolondját járatták vele és szörnyű haragra gerjed. Azonnal visszafordul az üzlet felé, a kezében pedig egy tűzlabda jelenik meg….


Nincsenek megjegyzések: