2021. július 25., vasárnap

Spirit Fingers - Chapter One: The Knight (HäXaИ) - Part 1

The Cast:

Amelia Song (Blue) - Ferenc
Edna Morgan (Grey) - András
Eva Torres (Green) - Viola
Karen Hill (Red) - Krisztián
Tara Richardson (Black) - Mihály

1956 október 26 péntek

Tara és Edna reggele

Edna hazatér a legutóbbi ásatásáról, már 1-2 hónapja Londonban volt, mert kezdett túl nagy lenni a feszültség Egyiptomban.
Tara reggelét egy határozat érkezése teszi tönkre, és nagynénje érkezésének öröme se tudja feloldani.
A határozat arról szól, hogy le fogják a környék butikjait rombolni és irodaházat építeni a helyére. Meglepő mód szomszédja, Lucy Jackson elegáns butikját nem érinti a probléma…

“Tisztelt Bérlő!
Ezúton értesítjük, hogy a Woodward Avenue 1419 szám alatt álló bérelt ingatlant egy hónapon belül felszámoljuk. Kártérítési igényét a 313/554-7312 telefonszámon, illetve a 4515 St Antoine, Detroit, Michigan címen jelezheti.
Üdvözlettel,
John Rockefeller és William Jackson”

Tara korán bezárja a boltot és elmegy a reptérre Edna néniért. Nagynénje azonnal látja, hogy unokahúga hangulata borongós és a lány hamarosan ki is tálal neki. Edna egy vállrándítással közli, hogy van pénzük jobb üzlethelyiséget venni, nem lesz semmi baj. Ez felvidítja Tarát.

Eva és Karen reggele

Evával nem történik semmi különös reggel, Karennek azonban már reggel próbára teszi a türelmét az egyik General Motors alkalmazott, aki a fenekére csap a liftből kiszállva. Eva látja, hogy Karennek nagy akaraterőre van szüksége, hogy ne a férfit bántsa, hanem a lift oldalába boxoljon bele.
A többi titkárnő azonban úgy véli, Karen csak figyelemhajhász. Karen fejében megfordul, hogy az utóbbi időben egyre több ilyen inzultus éri és talán nem véletlenül, hanem mágikus oka lehet.

Amy reggele

Amyt az édesanyja nyaggatja folyton, hogy mit vegyen fel, hogyan viselkedjen. A lányával kapcsolatban mindig csak elvárásai vannak és gyakorta hangoztatja, hogy az a szerencséje, hogy szép így biztos gyorsan talál magának férjet, ha a balettben nem a legügyesebb – ugyanis megtalálja Amy legújabb értékelő levelét – melyet a lány igyekezett eldugni előle-, amiben átlagos teljesítményéről számolnak be az oktatói. Amy egykedvűen hallgatja anyja szóáradatát, mely csak akkor szűnik meg, mikor Aaron, Amy öccse hasonlóan lelkes ábrázattal belép a konyhába és csendben tűri édesanyja tutujgatását.

Délután a csapat összegyűlik a Karls’s-ban, Karl Brooks kávézójában, ahol a Spirit Fingers Art Klub székhelye van jelenleg.

Elsőként Eva érkezik, aki még az utcán magához inti Aaront, mivel látta, hogy egy diáktársa lökdöste, ő pedig egykedvűen tűrte. A fiú lógó orral követi a Torres lányt a kávézóba és elfogadja a kólát, amire meghívja. Közben virágnyelven és harapófogóval kihúzza belőle a problémáját – elképzelhető, hogy Amyék édesapja csalja az édesanyjukat.

Másodiknak Karen fut be majd Amy is – ekkorra Aaron már elsomfordál. Eva azonnal lerohanja Amyt az Aarontól hallottakról és együtt találgatják, vajon jól sejtik-e, hogy Mr. Song valóban félrelép. Ez nem segít Amy amúgy sem rózsás kedvének. Karen eközben felhajt pár felest és villámló tekintettel fürkészi a kávézó férfi vendégeit. Ezután mind a hárman felmennek az emeletre a főhadi szállásukra.

Karen a klubhelyiségben épp azt meséli, hogy csúnya férfiak paskolják a fenekét és talán meg van átkozva, mikor Tara is befut Ednával.

Edna derűsen hallgatja végig a Hill lány hipotézisét az átokról, majd felajánlja, hogy jósol neki. A jóslásból kiderül, hogy valóban valamiféle átok lehet a lányon, egy másik jóslatból pedig az derül ki, hogy munkásokhoz és sütihez van köze annak, aki az átkot rakta rá.

Karen elgondolkodik rajta, mikor kaphatta az átkot és rájön, fiú barátai kis idővel azután kezdték el őt leépíteni, mikor megkapta a liftkezelői állást a General Motorsnál. Erről pedig eszébe jut az a lány, akivel mindketten esélyesek voltak a posztra – Maisie Sinclair.

Eközben felborul egy vászon, ami majdnem Evát találja el, majd később az összes padlót fog. Gyanakodnak kicsit szellemekre, mert mindenki érzett valamilyen jelenlétet a helyiségben, de a lányok először mégis egymás boszorkány erőinek érzékelésének magyarázatával nyugtatják magukat.

Edna felajánlja, hogy megnézi, tiszta-e a terep. Belép az asztrál térbe és szembetalálja magát egy fiatal fiúval, aki elmeséli, hogy ő is klubtag volt, de meghalt, azóta pedig a lányokra vigyáz. Megkéri azonban Ednát, hogy ne szóljon a jelenlétéről a lányoknak. Edna beleegyezik a kérésébe, majd a testébe visszaérve elalszik a jetlagtől.

A lányok hagyják kicsit szenderegni az idősebb nőt, majd mikor Karl az előétellel feljön hozzájuk, Edna is felébred.

Vacsora közben továbbra is Karen baján rágódnak, illetve Tara is megosztja a híreket, hogy költöznie kell a boltjának. Megbeszélik, hogy mind segítenek neki új helyet találni a környéken és azt is, hogy Karen, Amy és Eva a hétvégén bejárják Detroit cukrászdáit. Edna belenget egy puccos vacsorát Tarának, ahol talán tudnak segíteni majd az új üzlet kiválasztásában is.

Karen megmutatja különleges ékszer koncepcióit, melyeket a tűzből kovácsolt. Tarának és Evának nagyon tetszenek a vagány és kicsit derengő fülbevalók, Amy fél, hogy ezzel lebukhatnak, hogy boszorkányok, Edna pedig figyelmezteti a lányokat, hogy veszélyes is lehet az ékszer, hiszen az alapja mégiscsak tűz…

Miközben ezt tárgyalják, Eva mellől a forró szószos tál kicsit távolabb csúszik, melyet a lány észre is vesz és már nem képes a bambira fogni, amit aznap este fogyasztott. A kérdések kereszttüzében Edna megtörik és bevallja, hogy van itt egy szellem. Meghívja Colint és így Eva és Amy kikérdezhetik a fiút, miért tűnt el és miért is csapódott most hozzájuk. Nem kapnak túl kielégítő válaszokat, de Tara rámutat, hogy egy szellem igen hasznos társa tud lenni egy boszorkánynak.

Felmerül ismét a coven alapítás gondolata is és Tara nagyon igyekszik meggyőzni Ednát, hogy legyen ő is tag, sőt, vezető. Nagynénje kitérő válaszokat ad és aztán bontja a vacsorát fáradtságra hivatkozva.

Október 27. Szombat

Tara és Edna napja

Edna arra kel, hogy Tara mellette alszik. Egy kellemes reggeli után a nyakukba veszik a várost és bevásárolnak néhány új ruhát. Benéznek Lucy Jackson üzletébe is, ahol a lány nem túl őszinte mosollyal üdvözli őket.

Az aznap esti puccos vacsorán találkoznak Norman Philipssel, a nyugdíjba vonult ingatlan közvetítővel és a fiával, Gilberttel, aki átvette apjától a stafétát. Edna szomorúan konstatálja, hogy Mrs Philips két éve elhunyt. Norman meg is jegyzi, hogy Edna azonban majd kicsattan, semmit nem változott az utolsó találkozásuk óta. Gilbert szívesen segít Tarának új üzletet találni, eszébe is jut, hogy az egyik kávézó új helyre költözik a Woodward Avenue-n, talán az ő üzletük megfelelő lehetne a lánynak. Így aztán már vasárnap délelőttre megbeszélnek egy találkozót a címen.

Amy, Eva és Karen napja

Reggel Amy szól az apjának, hogy kérdezzen rá a HR-nél Maisie lapjára. Ezután a három boszorkány a nyakába veszi a várost és a központtól távolabbi helyeket járja be cukrászüzletek után kutatva. Keresésük nem jár eredménnyel de Eva azzal nyugtatja Karent, hogy hétfőn meg fogja keresni Maisie Sinclair adatlapját a HR-nél.

Október 28. Vasárnap

Edna és Tara napja

Gilbert Philips ígéretéhez híven megmutatja a volt Hudson Café épületét, mely a folyóhoz közelebb, a város központibb területén található a Woodward Aven. Plusz előnye, hogy néhány campus is övezi, így aztán potenciális ügyfelek is bőven akadnak. Tara hétfőig kér gondolkodási időt, Gilbert annyit kér, délig jelezzen vissza.

Amy, Eva és Karen napja

A három lány ismét cukrászdákat kutat és közben nézelődnek Tara ügyében is. Elhaladnak a lezárt és rágcsálóirtás alatt álló Alhambra apartmanok mellett is, melyről Colin azt mondja nekik, hogy nagyon rossz érzése támad mindig a közelben, sok szellem kerüli a helyet.
Ezen kívül találnak egy helyes kis házat, ami némileg magányosan áll a 16th Streeten, egy- egy telek kihagyással kezdődik a többi ház és éreznek valamilyen jelenlétet a közelben. Azt is látják, hogy a ház áron alul eladó. Elgondolkodnak rajta, hogy ha ki lehetne űzni, akárki is lakja a házat, egész jó kis otthon lehetne. Karennek amúgy se ártana lassan lelépnie otthonról, Eva jól elvan de Amyt kezdi Karen duruzsolása meggyőzni, hogy talán érdemes lenne neki is költöznie. Főleg, hogy nem akar táncolni…

Október 29 Hétfő

Edna napja

Edna a napot többek között Irene Carter társaságában tölti és kicsit felzárkóztatja magát a helyi történésekből.

Tara napja

Tara úgy dönt, elfogadja Gilbert Philips ajánlatát, így felhívja és gyorsan nyélbe is ütik az üzletet.

Eva napja

Eva munkaidőben kikeresi Maisie Sinclair mappáját és Colint elküldi a rajta szereplő címre, amiről kiderül, hogy egy munkásszálló. A lány felhívja a szállót és érdeklődik Maisie után, mire megtudja, hogy volt egy ilyen nevű portásuk de már nem dolgozik náluk. Viszont kap egy új címet. A címen Colin szelleme egy családi házat talál, a házon belül pedig védőkört, így inkább eltekint a további szaglászástól.

Amy napja

Amy reggel megkéri az apját, hogy nézzen utána Maisie Sinclairnek és sikeresen meggyőzi róla, miért is szeretné ezt az információt megkapni.

Egyetem után Amy csatlakozik Karlnál a többiekhez és összedugják a fejüket. Felmerül az Alhambra apartmanok kérdése, Aaron furcsa fáradtsága, Amy apja és természetesen Karen átka is. Tara megígéri, hogy utánakérdez Sinclairnek egy ismerősénél.

Amy, hogy felvidítsa az anyját, Aaronról fest egy portrét a klubban, majd este oda is adja neki. Aaronnal is beszél és kihúzza belőle, hogy a fiú, aki a suliban piszkálja nem más, mint David Robinson, az apja titkárnőjének a fia. Valamint arra is fény derül, hogy Aaronnak van egy új barátja, aki egy utcagyerek lehet, de kedves fiú és Jeremy a neve. Amy kicsit aggódik az öccséért, ezért rak rá egy pajzsvarázst.

Október 30. Kedd

Tara és Karen napja

Tara reggel beszél a barátnőjével, Rita Hallal, akit megkér, hogy irányítsa át hozzá Rosa Parksot, hátha a fekete nő többet is tud neki mesélni Maisie Sinclair-ről. Szerencsére Rosa még aznap délutánra be is ígérkezik az üzletébe, így aztán Tara Karent is értesíti és odahívja magához délutánra.
Karen elkéredzkedik a munkahelyéről és kis késéssel de befut Tara üzletébe, ahol már ott ül Rosa Parks is. Kikérdezi az átkáról és be is azonosítja, mint Vénusz átka. A férfiak egyre merészebb közeledése hallatán kicsit aggódni kezd Karenért, ugyanis az átok ezek szerint folyamatosan erősödik.
Azt is elmeséli, hogy hallott egy Sinclair nevű nőről, bár ő nem ezen a néven ismeri. Az a Sinclair egy cukrászatot üzemeltet a 3rd Avenue-n Forgetful Cakes néven.
Információiért cserébe Tara előzékenyen felajánl neki egy ruhát ajándékba, majd mikor a nő távozott, behajtja Karenen az árát.

Edna napja

Edna a helyi könyvtárban bújja az újságcikkeket az Alhambra apartmanokról és talál is érdekességet – 1905-ben az egyik lakó, Rose Barren arzénos sütikkel kínált több családot, többen megbetegedtek, ketten pedig meghaltak. Egy Jeremy és egy George nevű fiú.
Az apartmanok már a két világháború között elkezdtek elnéptelenedni, végül pedig a második világháború után nem sokkal az utolsó lakók is leléptek. Most John Rockefeller vette meg ezt az ingatlant is és Mr. Jackson fogja felújítani. Jelenleg rágcsálóirtás folyik az apartmanokban, ami valami miatt elhúzódik kissé, ráadásul sok a baleset is a munkások között.

Eva napja

Eva egész nap Mrs. Robinsonon lóg és meghiúsítja, hogy a nő Amy apja körül legyeskedjen. Ennek egyik fél sem örül a párosból.

Nincsenek megjegyzések: