2021. január 9., szombat

Alien - The Destroyer of Worlds: Act I Part 2 - The Blood of Innocents

A szakaszparancsnok:

SILVA - Field Commander, Charlie Team (Mihály)

A Charlie Team:

DANTE – őrvezető, Assault Marine Breacher (NPC)
HAMMER – közlegény, Automatic Rifleman, Smartgun Operator (Dávid)
IONA – őrmester, Automatic Rifleman (Thirlen)
ZMIJEWSKI – őrvezető, Rifleman (NPC)

A Charlie Team támogatására kirendelt csapattagok:

CHAPLAIN – szanitéc altiszt, Combat Technician, Hospital Corpsman (Zsolt)
MASON – rajparancsnok, Chemical Biological Radiological and Nuclear (CBRN) Defense Specialist, Squad leader (NPC)

The Story So Far:

Mallory Eckford, a csillagerőd tiltott szintjén dolgozó Weyland-Yutani céges vezető, rádión kapcsolatba lép velük, míg az APC-ben utaznak, és alkut ajánl: amennyiben Meyers ezredes parancsával szemben élve elviszik neki a szökevényeket egy titkos WY laborba, nem csak, hogy valószínűleg meg tudja menteni a fertőzöttek életét (mert a Bűnevők a testükben hordozzák a biológiai fegyvert), hanem Silva osztagát is kijuttatja a holdról, mielőtt a UPP csapatok megérkeznének. A UA erői ugyanis vereséget szenvedtek az űrcsatában, és a támadók bármelyik pillanatban ideérhetnek, Meyers pedig nem kockáztathatja, hogy hozzájussanak bármilyen információhoz a Project Life Force-ot illetően, beleértve Silva és csapata fogságba esését is. Az egyetlen esélyük a túlélésre, ha elfogadják a segítségét. Silva egyelőre gondolkodási időt kér, és szétkapcsolja az adást.

Amikor Dante kitaccsol az APC-ben, Chaplain szemfüles módon összehasonlítja a hányást a szökevények APC-jében talált hányásmintával, és kísérteties hasonlóságokat talál a kettő között. A biológiai fegyverről kapott információk után úgy döntenek, hogy jobb, ha visszaviszik a fiút a csillagerőd gyengélkedőjére.

A következő úticéljuk a San Rocco kórház, ahol már csak egy sebesült felkelő (aki sikeresen elmenekül) és Litvin doktor tartózkodik, aki éppen egy autodokiban készül arra, hogy Carvalhóból kimetssze az az idegen organizmust, amit felfedezett benne. A legutóbbi találkozásból okulva felgyújtják a szerencsétlen bűnevőt és ripityomra lövik, ami maradt belőle, mielőtt az a valami kimászna belőle. A doktort hátrahagyják és elindulnak a régi olajfinomító felé, ahol a szökevények „átadták” volna a biofegyver dokumentációját a felkelőknek.

A régi gyártelepen öten tartózkodnak a recon szerint, Iona APC-stül ront a házba, és heves tűzharc után végeznek odabent mindenkivel. Két civilnek öltözött UPP katonát találnak és három kolonistát, és ugyan már nem tudják kifaggatni őket, Chaplain kiszedi a rendszerből, hová küldtek utoljára üzenetet: sejtésük szerint ez lehet a UPP szimpatizánsok főhadiszállása. Lekérik a katonai adatbázisból az épület alaprajzát, és elindulnak, hogy rajtaüssenek a rejtekhelyükön.

Mason eközben bejelentkezik az űrrepülőtérről, ahol épp zavargások készülődnek, hogy Wright rádión kapcsolatba lépett velük, és megfelelő feltételekkel feladná magát.


Nincsenek megjegyzések: