2018. április 21., szombat

Darkness Visible S01 EP06 – Ray of Hope



Noémi - az amnéziás, 30 éves dr. Emma Davies (a 18 éves Waverley Bryce testében, akit most Hope Millernek hívnak)



Mihály - Ray Miller (aka dr. Richard Bryce)



Zsolt - az igen dühös, 18 éves Waverley Bryce (a 30 éves dr. Emma Davies testében, a Túloldalról)



2016. szeptember 26, hétfő este

Az óvatosságból egy elhagyatott kertes családi házban, melyet az összeverődött kis társaság ideiglenes búvóhelyként használt, éppen egy rendkívül dühös, szkafanderes nő vetette rá magát Rayre. A valódi lánya, Wave volt az, aki egy párhuzamos valóságban töltött 6 évet egy 30 éves nő testében, egy romjaiba dőlő, posztapokaliptikus világban megpróbálva túlélni a szerterajzott, parazita pszichofágok térnyerését. Ray az első pofonok után meg sem próbált védekezni, hagyta, hogy a lány valósággal a földbe döngölje a katonai kiképzése során kapott technikákkal. Hope és Ruth megpróbált közbeavatkozni (melynek során Ruth véletlenül felgyújtotta a szoba jó negyedét), de végül amikor látták, hogy a támadó Ray elájulásakor erőt vett az indulatain, és helyette a földet püfölte teljes erővel, úgy vélték nincs szükség további beavatkozásra. Ekkor érkezett meg Jacky Rousseau az ígért felszereléssel (4 félautomata pisztoly, 2 géppisztoly, 30 adag altatólövedék 3 speciális pisztollyal, 2 kábítógránát és egy kamerával felszerelt drón), Hope pedig azonnal rábeszélte, hogy menjen el vele egy közeli Starbucksba, hogy rázúdíthassa összes elkeseredését.

Ezalatt Wave elbarikádozta magát a kertesház felső emeletén, a többiek pedig (Adam, Ruth, az öccse, Greg, valamint Eddie és Amber) a híreket nézve megpróbáltak kidolgozni valamiféle haditervet, míg Ray és Geoff Barker eszméletlenül feküdtek a kanapén és az ágyon. Közben befutott egy telefonhívás Hope-hoz Chase-től: egyetemisták és járókelők támadtak rájuk, fura képességeik manifesztálódtak, és végül sikerült elbújniuk a Stamp épületében. A lány irányításával Eddie egyenként elteleportálta őket hozzájuk. Mint kiderült, a társaság minden tagja manifesztált valamilyen paraképességet (Chase Williams - Telekinesis, Luke Makris - Bio-PK, Mercedes Del Bosque - Dominate, Rebecca Malinowski - Telemagery), kivéve Yuriy Zamanskiyt, aki egy pszichofágot hordozott magában, cserébe látta a többi fertőzöttet.



2016. szeptember 27, kedd délelőtt

Wave végül meggyógyította az apját és mellé gömbölyödött az ágyban, Ray pedig némi pihenés után már könnyedén elpusztította a Yuriyban rejtőző parazitát. Geoff Barker is magához tért némi pszichotronikus gyógyítás után, és mivel mindenre emlékezett, hálából beszámolt mindenről, amiről csak tudott a pszichofágokkal kapcsolatban. Biokémikus lévén a Red Pillnek elnevezett drogot ő gyártotta a laborjában, mely fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet, cserébe nagyon hamar függőséget, pszichózist és idegösszeomlást okoz, ami megkönnyíti a test megszállását. A paraziták rajta keresztül az egyetem vezetését és a campus kulcsembereit fertőzték meg, míg Peter Ferdinando a baltimore-i polgármesteri hivatal és a rendőrség tagjait vonta az irányítása alá. Találkoztak egy MKOMEGA ügynökkel is, akit ugyancsak elkaptak, majd visszaküldtek Washingtonba, hogy a kapcsolatain keresztül minél több befolyásos embert fertőzzön meg. Megerősítette, hogy minél több parazita létezik, annál több csomópontot, intelligensebb árnyat hoznak létre, aki közvetlenül képes irányítani őket, enélkül azonban pusztán ösztönlények, akiket elég könnyű kicselezni. Geoff és Yuriy, a két korábban megszállt ember ugyanúgy látja az aktívan használt pszichikai képességeket és a fekete fertőzést az égen tornyosuló füst-tornádóval egyetemben, mint Ray, de úgy tűnik, hogy csak az ex-professzor képes kiűzni a pszichofágokat a megszállt testekből.

Ami a szabad szemmel láthatatlan füstoszlopot illeti, az valójában a Köztesben élő pszichofág-entitás nyúlványa, ami a biokémia tanszék méretéig duzzadt Davies-gömbön keresztül türemkedik át ebbe a világba. Ferdinando terve az, hogy a rendőrök segítségével a focistadionba szállított hat C-4 csomagot felrobbantja az aznap, szeptember 27-én tartott Homecoming focimeccs alatt, hogy az így keltett tömeghisztéria segítségével az entitás egyszerre több tízezer embert fertőzhessen meg. A kaput ezen az oldalon addig rendőrkordonnal zárták el egy robbanás ürügyén, melyben Ray a gyanúsított.



Eddie felvázolta, hogy mivel a pszichofágok nem képesek létezni ebben a világban gazdatest nélkül, ha bezárják a kaput, a nyúlványnak vagy vissza kell húzódnia a Köztesbe vagy az itt rekedt része elpusztul. A probléma abban rejlik, hogy a biokémia tanszék épületét rendőrkordon őrzi és a kapu bezárásához szükséges szerkezet most már mélyen a kapuként szolgáló gömbön belül található. Ezen felül a kapukat mindkét oldalon egyszerre kell bezárni (kívülről vagy belülről), ami azt jelenti, hogy a Túloldali kaput bezárók végleg ott is rekednek. Egyetlen szkafander van, amely biztosítja a túlélést a Köztesben való fizikai utazáshoz, anélkül, hogy az utazó meg ne őrülne, a test pedig pár óra lefolyása alatt nekrózison menjen keresztül. A Túloldalon egyetlen kísérletet végeztek ezzel, a visszatért önkéntes testét csak úgy tudták megállítani, hogy elpusztították a már egyébként is halott test agyát. Eddie és Amber összegyűjtöttek még egy szkafander elkészítéséhez elegendő alkatrészt ezen az oldalon, de ennek összeállításához nagyjából 12 óra kellene.

Mivel felmerült, hogy az amnéziás dr. Emma Davies biztosan többet tud a témáról, úgy döntöttek, hogy Ray megpróbálja hipnózissal visszahozni a Hope valódi emlékeit (a hamisakkal eddig hiába is próbálkozott volna). Hajszálon múlt, hogy ennek nem lett katasztrofális következménye, de végül elindított egy lassú (?) emlékezési folyamatot, Hope pedig előrukkolt egy elméleti tézissel arról, hogy ha minimum hat, de ideálisan kilenc pszionikusan aktív személy a megfelelő szögekből mentálisan nyomást gyakorol a Davies-gömbre, akkor vissza lehet zsugorítani az eredeti méretére. Mivel a frissen csatlakozott egyetemistákkal megvolt a létszám, és sikerült lokalizálni Ferdinandót a Stamp épületében (ahonnan még időben kimentették Chase kis csapatát), úgy döntöttek támadásba lendülnek. Ha Eddie elteleportálja a katonai kiképzést kapott Wave-et az épületbe, a lány a kábítólövedékkel ártalmatlanná teheti a fertőzött tudóst, akit aztán visszahozva Ray megszabadíthat a parazitától. Az elfogás tökéletesen sikerült, Ray azonban alulmaradt a mentális harcban, így Eddie egy pisztolygolyóval vetett véget a pszichofág hordozójának. A kaput őrző fertőzött rendőrök nagy része azonban így megszabadult Ferdinando irányításától, ezért elkóboroltak onnan. Az út nyitva állt, hogy megtisztítsák a kaput, így a társaság furgonba ült, hogy bezárják a dimenziók közötti kaput.



Nincsenek megjegyzések: