2017. július 22., szombat

Darkness Visible S01 EP01 - Orientation Day



Noémi - Hope Miller



Mihály - Ray Miller



2016. szeptember 22, csütörtök

Ray és Hope késő este megérkeztek a rendelkezésükre bocsátott házhoz, amely a College Park-i Hopkins Avenue-n állt. Rögtön találkoztak szomszédaikkal is: Mrs. Bianchival és a széthasadt fejű Rockyval, valamint a másik oldali szomszédjukkal, egy elég rossz állapotban lévő autó motorházfedelén üldögélő sráccal, Greg Fosterrel.

2016. szeptember 23, péntek

Reggel befut Hope üdvözlésére egy kisebb fogadóbizottság az egyetem Fogyatékkal Élőket Segítő Szolgálatától: Julianne Kline, középkorú adminisztrátor, Fran Harrington, végzős pszichológus és fizikoterapeuta hallgató és Ruth Foster, a szintén tolókocsiba kényszerült másodéves szomszédlány. A várható udvariasságok során több dolog is kiderül: Hope az ösztöndíját és ezzel a lakhatást is a Greenbriar Alapítványtól kapja, ami idegsérülésekkel és idegátültetéssel kapcsolatos kutatásokat végez, Ruth pedig paranormális potenciállal rendelkezik az aurája alapján. Mielőtt távoznának, Fran megadja az elérhetőségét Hope-nak, Ruth pedig felajánlja, hogy a délután szívesen elkalauzolja őt a campus területén.

Miután a nőegylet távozott, megérkeztek a férfiak, Ray főnökének a vezetésével egy üdvözlő hatospakk kíséretében: Vince Dallimore elég egyenesbeszédű és elmondja Raynek, hogy a Fairfield Property Maintenance tulajdonosa kérte ebbe a munkakörbe, amiben kiemelten a diákszövetségek épületeivel kell foglalkozni. Biztosította róla, hogy nem tetszik neki ez a kivételezés, de ha nem iszik és szív munka közben és nem lesz vele gond, akkor ő sem fog visszatérni erre a dologra. Az újdonsült kollégák, a görög Georg Vasilakos és az örmény származású Raheek Moss egykedvűen hallgatták végig a főnökük nagymonológját.



A két látogatás után Ray és Hope úgy döntött nagybevásárlást csapnak, előbbi riasztóberendezéseket, rácsokat és festéket vásárolt, míg utóbbi élelmiszert és háztartási dolgokat. Délután megérkezett Ruth és az átalakított, meglehetősen drágának tűnő elekromos autójával elvitte a lányt a fagylaltozni a The Dairy-be, majd az elektromos kerekesszékekkel folytatták az útjukat a Peace Gardenen keresztül a McKeldin Mall napórájáig, ahol belebotlottak Ned Mercerbe és kompániájába. Ned, a helyi csapat hátvédje elkezdte sértegetni Ruth-ot, majd amikor Hope visszaszólt neki, rájuk eresztette a kutyáját, Dózert. Ezalatt Ray éppen a diákszövetség elnökénél, Mercedes Del Bosque-nál és udvartartásánál mutatkozott be, ám amikor a kutya rátámadott Hope-ra, elvesztette az eszméletét, majd a lány mellett találta magát, Ned egyik haverjának, Donnie Yates-nek a testében. Sikerült a kutyát leszerelnie, Ned viszont a földre vitte és elkezdte ütlegelni, de amikor Hope elkezdte felvenni a jelenetet, Ned másik haverja, Jeremy Pederson gyorsan kereket oldott, Ned pedig átkozódva elrángatta a kutyáját. Hope gyorsan elküldte a felvételt Fran Harringtonnak, aki megígérte, hogy továbbítja az illetékeseknek.

A sokkos állapotban lévő Ruth végül magához térve inkább a Stamp, a Hallgatói Önkormányzat épületébe vitte Hope-ot a könyvtár helyett, ahol már a barátai várták őket. Legnagyobb meglepetésükre, Ned jobb keze, Donnie is velük tartott. A Freehold Freaks csapata már részben megebédelt, de örömmel üdvözölték az új tagjukat: meséltek a macskaimádó öreglányról, akinek a férje öngyilkos lett, és azóta bezárkózva él, de minden kóbor macskát befogad, amikből egyre több van a környéken, Rebecca egy kísértetsztorit mondott, aminek a szereplője ugyancsak Mrs. Bianchinak a házában jelent meg. Luke szerint Ned ezt is meg fogja úszni, mert Konrad edző úgyis ki fogja húzni a slamasztikából és az utóbbi években történt öngyilkosságokról egy helyi újságírónőnél lehet érdeklődni, akit Tara Hutchinsonnak hívnak. Chase és Chester meghívták Hope-ot az esti bulira, amit a Kappa Delta lányszövetségnél rendeznek az este, mert Yuriy haverjuk be tudja őket juttatni. Raynek ekkor jutott eszébe, hogy mi lehet a testével, ezért visszament a Kappa Delta házba, ahol ismerősként fogadták, Donnie barátnője, Amelia pedig aggódva kérdezgetni kezdte a felduzzadt arcáról. Ray valódi teste a kanapén feküdt ájultan, úgyhogy Emilio és Donnie visszacipelték a házába, de még előtte Donnie kapott öt vörös kapszulát Burntől.



Amikor Hope visszaért, Ray elmagyarázta neki a helyzetet, de többszöri próbálkozásra sem sikerült megoldani a testcserét. Hope úgy döntött, hogy elmegy az esti bulira, különösen amikor megtudta Chase-től, hogy ha valaki legyőzi Mercedest videojátékban, akkor kérhet tőle valamit. A bulin Yuriy fogadta őket, aki a bandájával, a Hotel Sputnikkal minikoncertet adott, ezalatt pedig Hope-nak az Injustice című videojátékban mindháromszor a véletlenszerűen kiválasztott Zatanna karakterével nekifutva sikerült legyőznie Mercedest, aki először dúlt-fúlt, de utána békejobbot nyújtott Hope-nak és szabad bejárást adott neki a Kappa Deltába. Mielőtt véget ért volna a buli, Hope látta, hogy Yuriyt megkarmolja a banda macskája, Raszputyin. Ezalatt Ray több stanglit is elszívott idegességében és az ötödik után visszakerült a testébe.

Amikor Hope visszaért a házukba, óriási macskasivalkodást hallottak a szomszéd öregasszonytól majd valami elkezdte ostromolni az ajtajukat. Végül az ajtó és a kerete megadta magát, és ott állt Ned Mercer, akibe macskák kapaszkodtak és karmolták össze, de amiket végül lerázott magáról és Rocky gerincét törte az ajtófélfán. Ray előrántotta a pisztolyát, de Ned kiverte a kezéből és elindult Hope felé. Ray, amikor látta, hogy a hátvéd auráját valami sötéten fénylő korona veszi körül és milyen emberfeletti erővel bír, azt kiáltotta a lánynak, hogy meneküljön, de amikor odafordult, a legnagyobb meglepetésére Hope a kerekesszéke felett lebegett. A lány felől lökéshullám indult el és elsodorta Nedet, aki ájultan hengeredett az előkertbe. Mire a rendőrség és a mentők kiértek, Ned kómában feküdt, Mrs. Bianchit pedig, akit a srác ütött le, súlyos agyrázkódással szállították kórházba.


A jegyzőkönyv felvétele után apa és lánya a hálószobában beszélgetett az esetről, amikor váratlanul egy sziklán találták magukat egy csillagtalan, éjszakai égbolt alatt, amin az aurora borealis táncolt. Hope egyenesen állt, dr. Bryce testének kezét fogva, az égen pedig egy hatalmas, rájaszerű lény közeledett, lassú szárnycsapásokkal, majd a lebernyegek alól tojásszerű dolgok hullottak az egyetemi campusra, amik aztán kibomlottak és sötét, négy lábon szaladó lényekként kezdtek el ügetni feléjük. Többen közülük az épületek között menekülő emberalakokra vetették magukat. Amikor Ray/dr. Bryce Hope-ra nézett, látta, hogy egy vakító fényoszlop közepén áll, ami szétnyitja felettük a sötétséget. A látomás olyan hirtelen tűnt el, amilyen hirtelen jött, Ray eldobható telefonja pedig szinte azonnal ezután felcsörgött és Őrangyal hangja csak annyit mondott neki: „Beszélnünk kell.” Amikor Hope magához tért, azt látta, hogy egy ceruzáját markolja és a transz alatt egy sötét alakot satírozott a vázlatfüzetébe.


Nincsenek megjegyzések: