2016. május 28., szombat

Spencer & Graham, Astral PI (DoR) - HäXaИ

Résztvevők:
Mavis Graham - (Ágnes)
Chloé Ruby Spencer - (Krisztián)

2015.10.12 - 13

A00.ügyszám: ISMERD MEG NYOMOZÓIRODÁD

Chloé Wendell barátjának hívására Los Angelesbe utazik, hogy megzuhant anyját kicsit összekaparja. Amikor kettesben marad anyjával a nyomozóirodában, kiderül hogy van ott még rajtuk kívül valaki: a fürdőszobában Mavis álldogál. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján mindjárt ki is találják, hogy ez csak egy újabb álom lehet, ám minél több bizonyítékot keresnek erre, annál kevesebbet találnak. Végül azonban a repülőjáratok elemzésével mégiscsak bebizonyosodik, hogy ez nem a valóság. Arra jutnak, hogy mivel az álom azon szereplői, akiket Mavis soha sem látott, pontosan úgy néznek ki mint ahogy a nyomozólány emlékszik rájuk az életben, így erősen valószínűsíthető hogy Chloé álmában járnak. Chloé el is kezdi bíztatni barátnőjét, hogy próbáljon meg megváltoztatni dolgokat az álomban, így Mavis a puszta akaratával megidézi Amandát, akiről azonban némi eszmecsere után hamar kiderül hogy csak egy szimulákrum. Chloé némileg ijesztő felfedezést tesz az italoktól kiütött, elméletileg a közös családi képet szorongató anyján: a fotó nem a családjukat ábrázolja, hanem Chloé rideg tekintetű támadóját a szaunából. A kezdeti ijedtséget követően az álomban belépnek az asztráltérbe és elkezdenek repkedni Kalifornia felett. Kiderül hogy azok a vidékek, amelyeket Chloé nem ismer, földrajzilag nem egészen pontosak. Miután senkivel sem találkoznak az asztráltérben, Mavis úgy dönt hogy felkelti mindkettőjüket.

A01.ügyszám: A PERVERZ BENZINKUTAS ESETE

Mavis Lester V. Hern, a bebörtönzött atlantiszi főpap ügyében folytatott korábbi nyomozása során már eljutott a meggyilkolt Perpignon család lakatlan birtokára, beszélt a környéken dolgozó mezőgazdasági munkásokkal, és felkutatta a benzinkutast, aki feltöltötte Hern kocsiját azon a végzetes éjszakán 20 évvel ezelőtt. Sajnos a lány találkozója a lepukkant trélerben lakó züllött egzisztenciával elég baljósan alakult, ráadásul a Betekintés varázslat sem kecsegtetett semmi jóval a férfi karakterét illetően. Különös álmukból ébredően Mavis felveti, hogy Chloéval kettesben térjenek vissza Peter Bartholomehoz és szorongassák meg. A közel három órás út alatt Elvira diszkrét pánikban hívja őket, hogy Ackercocke szerint az öreg nő egy rövid időre ismét  megjelent a birtokon. A lányok megígérik, hogy foglalkoznak a dologgal, amint visszaérnek. A Riverview trélerparkban Peter egy minősíthetetlen cimborájával, Dickel iszogat és régi ismerősként üdvözli Mavist. A lányok szép szóval és pénzzel is megpróbálják oldani Peter beszélőkéjét, ám a két szexéhes hulladékot végül csak Mavis erotikus - ám végig felöltözött - tánca bírja működésre. Kiderül hogy Bartholome eltitkolt egy fontos részletet az 1995-ös vallomásából: aznap délután, amikor Hern leállt a kútnál tankolni és a dinerben evett, két nagyon fiatal csaj is beállt az állomásra, majd az egyikük felajánlotta a tahó kutasnak, hogy természetben fizet. Az kapva kapott az alkalmon, s míg ő a diner mögött hetyegett, a másik nő egyedül maradt elöl - többek között Hern autójával, amiben nem sokkal később elszakadt a benzinvezeték.

A02.ügyszám: A GOROMBA BIRTOKHÁBORÍTÓ ESETE

Miután ilyetén módon kiderül, hogy ezen a ponton annakidején bizony félremehetett a nyomozás, a lányok ismét három órát kocsiznak vissza a Rosedownba. Ezalatt Mavist felhívja egy kolléganője a Lost Roadhouseból és kér tőle egy szívességet. Amikor Mavis és Chloé megérkeznek az iskolába, Elvirát némileg zaklatott állapotban találják: a birtokháborító ugyan eltűnt, viszont kiderül hogy Ackerocke szellemalakját felhasználva csal a kártyában. A két asztrális detektív azonnal kezébe veszi a birtokháborító ügyét, akiről kiderül hogy nem tűnt el, mindössze a Rosedown és a Witch bayou közötti erdőben bújkál. Chloé illedelmesen megszólítja, nehogy még egyszer elijessze, ám az öregasszony olyan mérhetetlen gorombasággal és arroganciával válaszol neki, hogy az még egy buddhista szerzetest is dühbe gurítana. A nő a nevét sem hajlandó elárulni, sőt követelni kezdi hogy őt és a társait hívják meg az első Gyülekezésre amit ide terveznek. Ad egy röhejesen rövid határidőt a válaszra, és kilátásba helyez egy kevéssé körvonalazott megtorlást arra az esetre ha a válasz nemleges lenne. Elvira, Chloé és Mavis beülnek Amanda álomcsapdája alá, felhívják az igazgatónőt és némi agyalás után négyesben megállapodnak hogy meghívják a csoroszlyát és a kompániáját az első Gyülekezésre. Kilépnek az Őrzőkörből és az éppen az Amanda szobájában asztrálisan szaglászó nőnek megadják a választ. Az még erődemonstráció gyanánt búcsúzóul megtöri az Örzőkört és bekukkant az odabent enyhén parázgató Elvirára.

A03.ügyszám: A HŰTLEN ÉLETTÁRS ESETE

Emeline Doldridge sztriptíztáncosnő, Mavis kollégája és barátnője, női megérzésre hivatkozva már egy ideje gyanakszik élettársa, Frank hűtlenségére. Megkéri hát Mavist hogy nézzen rá az úrra, míg ő dolgozik és ha valóban hűtlenség esete forog fent, fotót is készítsen, amit majd az orra alá dörgölhet. Természetesen Chloé és Elvira is vele tartanak. A kezdeti megfigyelés semmi gyanúsat nem mutat, ám egy ponton a sunyi tekintetű Frank autóbaszáll és arrébb kocsizik pár települést. A lányok ügyesen, észrevétlenül követik egy normálisabb ház annál lepukkantabb hátsó udvaráig, ahol is Frankhez csatlakozik egy haverja, Miles. A két férfi beveti magát a lakókocsiba, Mavis és Chloé pedig az asztráltérbe, míg Elvira őrködik. Kiderül hogy odabent a két hólyag egy fizetett prostituált, Monique R. Matson társaságát élvezi. Chloé még emlékszik a lányra Ashleyvel közös kalandjából, majd később a Lake Bash partiról. Úgy fest Monique megint megmentésre szorul, mert a két férfi egyre durvábban bántja. Chloé azt tervezi hogy kihívja a rendőrséget, ám a női bántalmazás hírére Elviránál leereszkedik a vörös függöny és támadásba lendül. Chloéval együttműködve végül a két férfit eszméletlenre küldik, míg Mavis a menekülőautóban marad, révén ismeri Franket és nem akarja hogy meglássa. Moniqueról kiderül hogy pechsorozatáért egy átok a felelős, amit egy Madison Boudreaux nevű vuduboszorkány akasztott rá. Chloé megtisztítja, Mavis fényképez, majd sikerül úgy távozniuk hogy sem a nő, sem a két férfi nem fogja tudni azonosítani őket a jövőben.

A04.ügyszám: AZ ÚJ TÁNCOSNŐ ESETE, AVAGY MINDEN JÓ HA VÉGE JÓ

A három grácia még aznap éjjel betér a rosszhírekkel a Lost Roadhouseba, ahol Mavist mint régi ismerőst üdvözlik. Természetesen nem ússzák meg, hogy a művészbejáróban ne botoljanak bele Bobby Bertramba, aki ismét szaftos ajánlatokkal bombázza őket. Míg Mavis és Emeline Frank ügyét értékeli, Chloé egy boszorkány jelenlétére lesz figyelmes a női vécében. Nem sokkal később, a kinti szűk folyosón tolongó Mavis és Elvira is észlelik a nőt, akit követnek is a VIP területnek számító Pink Roomba. Mint kiderül a boszorkány Cherry, az új sztriptíztáncosnő akit a tulaj próbaidőre vett fel a tanulmányai miatt kiesett Mavist helyettesítendő. Chloé még a lakókocsinál elszenvedett stressz miatt gyorsan leissza magát, majd hármasban elkísérik Emelinet Frank házához. A férfi közben hazaért és megzuhant egója miatt sztoikusan fogadja barátnője - egyelőre csak ideiglenesnek bejelentett, valójában végleges - távozását. Mavis, Chloé és Elvira visszatérnek a Rosedownba, mindhárman berúgnak és hajnalig sztorizgatva alszanak el Ashley ágyában illetve a szoba padlóján. Délelőtt még tesznek egy látogatást a Perpignon birtokon, ami egy alapos és beható asztrális vizsgálatot követően sem árul el semmi újdonságot vagy szokatlant az ott 20 éve meggyilkolt családról. Elvira felvetésére úgy döntenek, hogy a feltűnést kerülendő inkább nem keresik fel a Perpignon család még élő rokonait, akiket Mavis néhány nappal ezelőtt már meglátogatott, vajmi kevés eredménnyel.

Nincsenek megjegyzések: