2016. február 13., szombat

s12e01.Of.Wolf.and.Men - SUPERNATURAL

Az új Egyetemes Tagok a bázis felé vették az útjukat, mely mint kiderült Kansas államban, Lebanonban található. Lebanon arról híres, hogy ez a városka az államok minden pontjától ugyanolyan távolságban található.

Szeptember 13-án reggel 4 tag üzenetet kapott Sam Winchestertől, melyben egy újságcikkre hívta fel a társaság figyelmét, és kérte, nézzenek utána az esetnek.

Így esett, hogy Barbara Cromwell (Mihály) és Boyd “Scary Muthafucker” Johnson (Krisztián) egy csomag színes óvszernek hála, összetalálkoztak egy sulphuri dinerben a reptér mellett. Hozzájuk csatlakozott később Brandon Colt (Andris) és Finn Kilduff (Bence) is, akikkel együtt nekiláttak a különös farkastámadások felderítésének.

Doug.jpg
Brandon előzetesen megvizsgálta a gyilkosság helyszínét, ahol az ígéretes focista tehetséget, Stan Clearyt egy nagyra nőtt fekete farkas megtámadta. A nyomozás csupán az újságcikkben írtakat támasztotta alá, ám egy különös alak Broadway Avenue mellett húzódó erdő mélyéről már ekkor felfigyelt az új nyomozóra. Brandon is észrevette az őt szemmel tartó alakot, ám az rejtélyes módon eltűnt.

A dinerbe érkezve az erőviszonyok tisztázása és egy kis flört után a fiúk ismét kilátogattak a helyszínre, ahol több érdekes nyomra is felfigyeltek a közeli erdőben; prérikutya és farkas nyomokra, valamint arra is, hogy ezek a nyomok eltűnnek később, mintha valaki direkt eltüntetné őket.

Barbara eközben egy kisebb közjátéknak lehetett a szemtanúja; az egyik helyi nehézfiú, Doug, szerelmi bánatában már délelőtt alig állt a lábán a sok alkoholtól és esküdözött, hogy Mary a felesége csalja.

A sirámot az egyik felszolgáló, Amelia húga törte meg azzal a hírrel, hogy újra látták a gyilkos szörnyeteget az iskola mellett, mikor az elhunyt fiú barátnője, Leah Jay edzést készült tartani.

Barbara megtudta a zaklatott tinitől azt is, hogy a szörny ezúttal egészen emberinek tűnt, hiszen két lábon járt és az alakja is egy emberbőrbe bújt farkashoz volt hasonló.

A fiúk visszatérte után a ButterCornerbe vezetett a csapat útja, ahová Barbara lebeszélt egy találkozót a gyilkosságról szóló újságcikk írójával, a sulphuri szörnyeteg legendájának megszállott kutatójával, Lena Clearwaterrel.

Lena_CW.jpgLena elmesélte, hogy a szörny az 1980-as években tűnt fel először és azóta hol felbukkant, hol eltűnt a mostani támadásokig. A kutatások alapján a szemtanúk hatalmas farkasokat és prérikutyákat emlegettek már 100 évvel ezelőtt is. A leírás nem mindig volt ugyanolyan, ahogyan most se az.

Ezen kívül mesélt még az áldozatról is, hogy helyi legenda volt, ígéretes tehetség, csak éppen túlságosan fennhordta az orrát és hajlamos volt féltékenykedni. Leah-val a kapcsolatuk egészen komoly volt, régóta jártak már. Több információért a mátkapárról Leah legjobb barátnőjét, Mandy Gravest ajánlotta. Arról is beszámolt még, hogy egy fiút, Mark Corrigant, aki egy könyvklubba járt Leah-val, a támadás előtt pár nappal Stan nagyon helyben hagyott. A csapatot arra is biztatta, hogy nézzenek utána a helyi indián történeteknek, mert ahogy hőseink is gyanították, Lena is ráérzett, hogy a helyi indiánoknak lehet ehhez valami köze.

Dwayne.jpgA beszélgetést megzavarta a dinerben is jelenetet rendező Doug, aki azzal gyanúsította meg Lenát, hogy telebeszélte a menyasszonya fejét és most Mary azért fordul el tőle. Lena nem tagadta, hogy kollégája és barátnője a véleménye szerint jobbat érdemel Dougnál. Dwayne.jpgKijelentésére a pityókás pasas még jobban begőzölt, ám Boyd és Brandon nem engedték, hogy Lenához érjen, melyben az étterem tulajdonos Dwayne Ward is szerepet vállalt és felszólította Dougot a távozásra. Doug az orra alá dörgölte a tulajnak, hogy ugyanúgy nem érdekli őt a férfi véleménye, ahogy Dwaynet sem érdekli a volt alkalmazottja, Stan halála. Dwayne nem tagadta, hogy nem volt szíve csücske a részmunkaidőben nála dolgozó focicsillag-palánta.

A csapatban egy pillanatra felmerült a gyanú, hogy talán a megtermett tulajdonos az indián tetoválással a karján felelős lehet Stan haláláért, ám Barbara látomása és a férfi panasza a folyton késő Stanről elaltatta a gyanakvásukat.

A találkozó után a hullaházba vezetett a kvartett útja. (Boyd a hullaházba indulása előtt tett róla, hogy Doug ne akarjon senkivel se kakaskodni a nap folyamán már.)  A recepciós valamint a kórboncnok is igencsak meglepődött a különös kompánián, de igyekeztek segítőkészek lenni, hiszen mégiscsak egy FBI ügynökkel és a segítőivel volt dolguk.

A holttest Barbarát újabb látomáshoz segítette, melyben azt látta, ahogy a szörny egy park padján síró lányt figyel.

Leah.jpgA parkot közös erővel megtalálták és épp elcsípték, ahogy a látomásban látott lány egy motorkerékpárra pattan egy fiú mögé és elrobognak együtt. A párost követve a Whitmire autószerviznél találták magukat. A motoros fiú pedig Jim Whitmire volt, Stan legjobb barátja, aki igyekezett a letargikus állapotban lévő Leaht pátyolgatni.

Leah egy kis nyugtató után elmesélte, hogy nagyon komoly volt a kapcsolatuk Stannel és a fiú meg akarta kérni a kezét. Jim segített a lánykérés szervezésében, Leah tőle tudta ezt meg. Azt is elmesélte, hogy Stan nagyon féltékeny típus volt és szegény Mark Corrigant csúnyán elverte, mikor megtalálta Leahnak írt verseit a lánynál. Leah hiába bizonygatta, hogy ezek nem kifejezetten szerelmes versek, Stan begőzölt és a visszahúzódó, indián származású fiút jól helyben hagyta. Leah megmutatta a csapatnak a verset, melynek a címe “Farkasüvöltés” volt.

A csapat úgy határozott, hogy felkeresik Mark Corrigant, aki mint kiderült, a város szélén, a nemzeti rezervátumhoz közel élt. A fiút nem találták otthon, de egy újabb látomás megmutatta Barbarának, hogy az erdőben szalad és valóban farkasbőrben van.

Hőseink is bevetették így magukat az erdőbe és sikerült az üldözött vad elé kerülniük. Mark és az üldözői is kiszagolták az újonnan érkezőket így az űzött fiú az alkalmat kihasználva eliszkolt, a csapatot pedig a helyi vadőr, Joey Brown faggatta ki, hogy mit keresnek az erdőben.

joey_brown_ranger.jpg
Könnyen kiderült, hogy Joey a helyi alakváltó farkasok és prérikutyák vezetője, aki megvadult társát igyekszik befogni. Elmesélte azt is, hogy az ősei az emberek előtt járták ezt a vidéket, hatalmas farkasok és prérikutyák képében. Az indiánok érkeztével elkezdtek összedolgozni a vadászatkor és a csatkók istenségként tisztelték őket.

Mikor az első telepesek megérkeztek, az indiánok egy szertartást végeztek, amellyel az ősei emberi alakot tudtak ölteni, hogy megmeneküljenek a vadászoktól. Így tudtak beolvadni a társadalomba. Egyetlen szabályuk van; emberre nem támadhatnak. Mark emberi vért ízlelt, ettől vadult meg és most más és más formát ölt; hol farkas, hol farkasember, hol ember.

20 éve egy vadász, John Winchester megölte egy hasonlóképp megvadult társukat, ám Joey ezt nem szeretné. El akarja kábítani Markot és elvinni messze a vadonba, ahová mind elmennek. Visszatérnek az ősi formájukhoz és feladják az emberséget. Talán idővel Mark is lenyugszik így…

Markot a Broadway Avenuen talák meg, ahol farkas alakban megállásra késztetett egy kocsit, melyben a sokkos állapotban lévő Leah és Jim ültek. Joey falkája körbevette a fiút, aki egy pillanatra magához tért és elmesélte, hogy egy vörös hajú nő itatott meg vele egy főzetet, amiről később jött rá, hogy emberi vért tartalmaz. A fiú tiszta állapota nem tartott sokáig és egy telefoncsörgés visszazökkentette vadállati üzemmódba. Boydot megkarmolta, ám Brandon ellőtte a kezét és a lábát, Finn pedig lerohanta, majd Joey Brown a nyugtatólövedékkel elaltatta a fiút.

A vörös hajú nő kiléte nyugtalanította a csapatot, ám mindenkire ráfért már a pihenés, így ki motelszobában, ki kórházban, vagy egy nő ágyában pihente ki a nap fáradalmait. (Volt, akit az említett vörös hajú nő meg is nézett magának.)

Másnap ki-ki a saját idejében felkelt és elindult a bázis felé. Miután mind megérkeztek, Sam Winchester elmesélte nekik, hogy kikkel állnak szemben.

A vörös hajú nő, mint kiderült Abaddon lehetett, Lucifer lovagja, aki összeállt Metatronnal, Isten írnokával és velük van még Sam démonná lett bátyja, Dean is. Sam önös célja a világvége megakadályozásán kívül az, hogy visszaszerezze a testvérét, akit talán újra emberré lehet tenni.

A többiek legyőzésére több lehetőséget is ajánlott.
1. A Colt – Samuel Colt híres fegyvere, mely képes bármilyen lényt megölni – sajnos golyó már nincs a fegyverbe, rá kéne jönni, hogyan keverte Samuel a töltényt…
2. Még segítség toborzása (akár isteneket is)
3. Egy ősi szöveg azt írja, egy főnix hamvai szintén bármilyen lényt képesek megölni.
4. Egyéb démon/angyal ölő fegyverek felkutatása, megszerzése.

Az Egyetemesek Társaságát szintén erősíti egy angyal és egy démon, valamint egy számítógép zseni lány, Charlie is, aki mind a 4 szálon nyomoz egyszerre jelenleg és igyekszik követni Dean és a csapata tevékenységeit.

Nincsenek megjegyzések: