2014. július 2., szerda

Age of Worms 40. felvonás - Eberron kampányfinálé

A burok ilyen gyors megszűnése meglepetésként érte a fő zigguratot védőket, de Dragotha továbbra is a hanbalani altas felett végzett rituáléra koncentrált, hogy a fekete kristálymonolitba irányítsa az Alhasterben Kyuss-fattyak által megölt lelkek energiáját. Élőholt szövetségesei, három ellenvarázslásra felkészített arkán mágiahasználó, Okoral Yurev, Kyuss felszentelt papja, Eligos Yurev, nagyhatalmú boszorkánymester, Loris Raknian, Kyuss Bajnoka és végül, de nem utolsósorban a Karatos cor Marakkal összeolvadt elméjű Zor felkészültek, hogy feltartsák a támadókat, míg össze nem gyűlik annyi energia, ami biztosítaná Kyuss átlépését az Elsődleges Anyagi Síkra.

A gigászi összecsapásban Amon az istenek erejével porrá omlasztotta a három csuklyás mágiahasználót, Delta Erőfallal barikádozta el magukat, de Zor egy Decerebrate-el kikapcsolta az agyi funkcióit, míg Amon újra öntudatra nem élesztette. Kratos a fattyúkardjával keresztülszúrta Zodeárt, Loris Raknian pedig Amont kaszabolta le, de Gorin Khalok Sash hatalmával ott marasztalta a lelküket, majd egy-egy Revivify segítségével visszahozta őket az élők sorába. Abu Nanzo meglepte Okoralt és Eligost azzal, hogy lehetetlenné tette a mágiahasználatukat folyamatos támadásaival és sikerült megölnie a papot Zodeár mentális fénysugara segítségével, míg a Delta által varázslataiktól lecsupaszított Eligost és Kratos cor Marakot Gorin végezte ki. Zor kristálya kiszakadt Kratos holttestéből és félkörben beleolvadt Zodeár koponyájába, de szerencsére a kalashtar elméje megakasztotta az elméje ellen indított támadást, így Zor az ő irányítása alá került.

Gorin iszonyatos kardcsapásai félbeszakították Dragotha rituáléját, aki rettentően felbőszülve lendült ellentámadásba, pusztító lángtengerbe borítva támadóit, Delta pedig elszenesedett testtel omlott a földre. A dracolich döbbenten vette tudomásul, hogy sem félelmetes sárkányaurája, sem dermesztő tekintete, sem azonnali halált okozó varázslatai nincsenek hatásai ellenfeleire, így figyelmét Gorinra összpontosította, akinél ott volt bebalzsamozott szíve. Míg a kelashva’ar Zoshiel kardjával őrölte fel Dragotha mágiaellenállását, Zodeár felrobbantotta a kristálymonolitot, Abu pedig bevitte a végső csapást.

Dragotha szívét kettéhasítva a hősök végleg elpusztították az élőhalott sárkányt, az energiától lüktető hanbalani altast dezintegráló sugarakkal omlasztották porrá, ismét elodázva a világ sorsát fenyegető Kyuss eljövetelét.

***

Gorin visszatért a Démonpusztákra, ahol feleségül vette szerelmét, Sybet, az egyesített törzsek élén pedig komoly politikai tényezővé tette az új nemzetet, mely elkezdte megerősíteni kapcsolatait a többi királysággal, ahonnan számosan jelentkeztek, hogy a démonpecsétek őrzésének kötelezzék el magukat.

***

Delta Tastír befejezte repülő erődjének építését, ami az Öt Nemzet újabb mágikus egyetemévé vált és átvette apja helyét Aundair királyi főmágusaként. Az újjáalakult Arkán Tanácsban a tradicionális iskolák mellett ő lett a saját maga által kifejlesztett hibrid mágia képviselője, mely egyesítette a spontán és a tanulással elsajátított mágia előnyeit.

***

Abu Nanzo öt gyermeket nemzett feleségének, Drakának, melyből két fiú a Démonpuszták tradícióit követve a démonokat bebörtönző pecsétek őrzésének szentelte életét, a család többi tagja pedig visszaköltözött az Árnymocsarakba, Abu szülőhelyére. Utódjai mindegyike örökölte azt a furcsa képességet, ami miatt különösen nehéz mágiát alkalmazni a közvetlen közelükben.

***

Zodeár Oviont hazája felszabadítójaként ünnepelték, amikor visszatért Adarba és a Zor hatalmával létrehozott féldimenziók segítségével sikeres gerillahadjáratot indított Riedra ellen. A szabadságharc folytatását követőire bízta, mivel erejének nagy részét lekötötte a Zorral vívott folyamatos küzdelem és visszavonult egy jól elrejtett barlangba, hogy idejét elmélkedéssel és a fizikai világtól való elszakadással töltse. Állítólag évszázadokkal is később látták felbukkanni Adarban, a Démonpusztákon és Aundairban, ám ezt sokan csak mesének tartják.

***

Amon ir’Durshan visszanyerte elvesztett társadalmi státuszát, mi több, a Morgrave Egyetem rektorhelyettesének választották és vendégelőadóként rendszeresen részt vett az Öt Nemzet többi egyetemén megrendezett előadássorozatokon a Sárkánypróféciák és a Kyussal kapcsolatos történelmi események szakértőjeként. Családja életben maradt tagjai hátralévő életüket békében és boldogságban töltötték el.

***

Maloranna a Xendriken lezajlott események után eltűnt Khorvaireről, állítólag Astaroth démonherceg szolgálatában rálelt démon származású apjára és az ő oldalán küzd az Abyss alsó bugyraiban zajló, örökké tartó háborúk egyikében.

Nincsenek megjegyzések: