2012. december 8., szombat

Return to Khemi part II. - Conan RPG

Lon Logan, Aiia, Demetrio és Zurriago alkotta csapat tábort vert a földalatti romok bejáratánál és ellátták egymás sérüléseit. Demetrio és Zurriago voltak a legrosszabb állapotban. Pihenést fontolgattak, de hamar rájöttek, hogy nem lenne elég fáklyájuk. A fénykörön kívül hemzsegő férgek miatt inkább nem kockáztatták, hogy tűz nélkül pihenjenek. Nem volt más választásuk (pontosabban volt, de nem azt választották), ismét behatoltak a romokba, de most már jóval megfontoltabban.

Kötelek segítségével túljutottak egy veremcsapdán, amit mágikus sötétség rejtett, olyan, ahol még Zurriago sem látott, akiről már korábban kiderült, hogy vaksötétben is könnyűszerrel képes tájékozódni. Eközben Logan elkóborolt egy nagyobb terem bejáratáig, de barbár ösztönei azt súgták, ne lépjen tovább a lefelé vezető óriási lépcsőkön. A veremcsapda után meglepésükre a romos falak eltűntek és egy természetes barlangba jutottak. Ekkor szembesültek vele, hogy a vásárolt térkép pontatlan volt. A sort záró Demetrio ekkor észrevette, hogy a visszautat egy tükörsima fal torlaszolta el. Rövid vizsgálódás után nem volt mit tenni, folytatták az utat.

A barlang egy hatalmas terembe torkollott. Középen egy hatalmas kígyószobor volt, túlsó végén egy széles hasadék mélyéről sötétvörös fény áradt. A hasadék felett, egy oltár előtt pedig meglátták vendéglátóikat: egy stygiai papot, két íjásszal, Mitát és Thotra-ak-Mekrit (láthatóan csak ő ismerte fel a behatolókat). Rövid szóváltás, kölcsönös fenyegetések után a pap ajkát ősi igék hagyták el, aminek hatására teste áttetszővé vált és a hatalmas kígyószobor életre kelt. Logan, Demetrio és Zurriago rávetették magukat a kígyóra, Aiia pedig az íjászokat vette célba. Thotra előkapott egy stygiai íjat és célba vette a zingarait. Mita testőrként állt a pap, vélhetően Sebak Meth (képen) mellett. Demetriót hamar leterítette a kígyó, majd a feketére égett Zurriago is hasonló sorsa jutott. Aiia eközben észrevételül eljutott a falon mászva az oltárhoz és amikor Logan lefejezte a hatalmas kígyót, Sebak Meth eszméletlenül elterült. Aiia több vesszőt is beleeresztett, majd Mitáva is harcba keveredett. Aiia közeledtére Thotra eltűnt az egyik sötét járatban. Mikor a brythun nő végre megölte Sebak Meth-et, Mita mintha valami álomból ébredt volna fel, legutolsó emléke az volt, hogy nomádok rabolták el.

Ezt követően, amennyire gyorsan csak lehetett, kifosztották Sebak Meth házát, majd papi ruhában még hajnal előtt maguk mögött hagyták Khemi falait... 

... és a történetnek még koránt sincs vége, a csapat még ezek után sem akarta elhagyni Stygiát (!) és az ősi Anekhu fordított piramisa felé vették az irányt. (sőt Lon Logan még Luxurba is vissza akart menni, hogy bosszút álljon Nakhanam Hatep-en, de a többiek lebeszélték erről az őrültségről. Stygia fővárosa azért útba esik a baljóslatú piramis felé...)


1 megjegyzés:

Thugra Khotan írta...

XP / FP
Aiia: 3150 / 2
Lon Logan: 2400 / 3
Demetrio: 2400 / 2
Zurriago: 2400 / 2
Mita: 0 / 0 :))