2012. október 27., szombat

Return to Khemi part I. - Conan RPG

Lon Logan, Aiia, Demetrio és Zurriago egészen Asgalunig menekültek a stygiai kalandjaik után. A várostól északra, egy esti táborozás alkalmával szólalt meg az északi barbár lelkiismerete: nem volt helyes Sebak Meth karmai között hagyni a vendhyai társukat, Mitát, és vissza kell menni érte kiszabadítani, vagy meggyőződni arról, hogy saját akaratából maradt a stygiai pap mellett. Aiia és Zurriago gondolkodás nélkül belement a dologba, Demetriót, mint egy zsoldost, viszont újra meg kellet bízni. Nincstelen utazók lévén némi jövőbeni fizetséget, és zsákmányból nagyobb részt is felajánlottak neki.


Khemi mellett, a Bazár-szigeten, ismét a Lila Ponty tavernában szálltak meg. Hamar ráébredtek, hogy bővebb információ vagy helyi segítség nélkül nem fognak tudni észrevétlenül bejutni a város fekete falai mögé. Továbbá fogalmuk sem volt, hol lehet egyáltalán Sebak Meth háza. Így kerültek kapcsolatba egy öreg, csuklyás megnyomorított tolvajjal, Snefneser-rel (képen), aki kellő mennyiségű ezüstérméért hajlandó volt segíteni: 200 ezüst egy térkép, aminek segítségével be lehet jutni Khemibe, akár Sebak Meth házába is, a város alatti ősi kazamatákon keresztül. 350 ezüst "álrabszolgaként" bevitetni magukat egy lefizetett kereskedő segítségével. A csapat az első megoldást választotta. Fegyvereket adtak el, hogy meglegyen a 200 ezüst, utána ismét találkoztak a stygiai tolvajjal, aki átnyújtotta a térképet, némi magyarázattal a járatok és a csapdákat illetően. Állítása szerint a térképet még ő készítette fénykorában, amikor még többször is látogatta a sötét járatokat.


A bejutást egy hosszú, víz alatti barlangjárat nehezítette, amin gyakorlatilag a sodrással szemben kellett felúszni. Lon Logan és Demetrio majdnem megfulladtak, mire a csapat megtalálta a megfelelő módszert a bejutásra. A járat egy hatalmas barlangfolyóba nyílt, ahol egy hatalmas krokodil támadta meg őket; Aiiát majdnem kettéharapta, de végül megfutamították a szörnyet, majd behatoltak a Khemi alatti, ősi styigiai járatokba, ahol hemzsegő férgek követték mozgásukat a fáklyáik fénykörén kívül. Logant néhány sarok után elbájolta valami vámpírszerű, kígyótestű nő, Aiia és Demetrio is követték példáját, de a cimmériai összeszedte minden akaraterejét, és kitört a lény béklyóiból. A barbár első lándzsaszúrása után illúzióként tűnt el a bestia. Zurriago közben egyenest belesétált egy tűzcsapdába, aminek hatására a különös lángoktól hamuvá kezdett változni a bőre. Gyorsan visszarohant a folyóhoz és a veszéllyel nem törődve belevetette magát. A csapat maradéka is visszavonulót fújt, követték Zurriagót és rendezték soraikat a fölalatti romok bejáratánál.

Nincsenek megjegyzések: