2011. november 26., szombat

Never Interrupt Your Enemy, When He Is Making a Mistake - Conan RPG

Dávidnak már régebben megígértem, hogy mesélek egy Conant tisztelgésből és meghálálandó a 30+ kalandot, amikkel az elmúlt közel húsz évben olyan kiválóan szórakoztatott. Olyan karaktert készített amilyet akart, a másik két résztvevőnek pedig köré kellett építenie a sajátját. A Zsolt karakterét én készítettem, Vili viszont a műhelyében maga ütötte össze a Frankenstein-szörnyét. A főrémséget persze Dávid szállította, a Warhammeres időkben NPC-ként futtatott Yazdates képében.

Mivel ő volt a történet főszereplője, hát álljon itt rövid leírása a játékos saját szavaival:

Yazdates hidegvérű, kegyetlen, megfontolt. Legfőbb jellemvonása a mérhetetlen bosszúszomja. Riktán szólal meg, és akkor is igen keveset beszél. Szavai fenyegetően vészjóslóak és sötét gyűlölettel telítettek. Ellenségei legnagyobb sajnálatára Yazdates inkább a tettek embere. Mivel anyja egy pirosruhás szajha volt, a nőket lenézi és erővel megszerezhető tárgyaknak tekinti őket. Különösen a gazdag szajhákat - azaz a nemes nőket - veti meg, akik gyakran a célpontjuk sorsára
jutnak fizetéskor, (a megerőszakolásuk után).

Alacsony, vékony, inas, kopasz, egy ragadozó bestia ruganyosságával rendelkező zamorai. Sötét bőrű, fekete szemű. Vészjósló tekintetét sokszorozza a homlokán szétterülő, hatalmas pók tetoválás, ami egy pókisten mester-orgyilkosait megkülönböztető jel (ezt egy fekete hóhércsukjával takarja, amitől vészjóslóbb, mint anélkül). Szinte minden öltözete, használati tárgya fekete, így minden probléma nélkül képes eggyé válni lelke mélyének színével: a sötétséggel...

A két további szereplőt azok a játékosok vitték, akik voltak oly türelmesek, toleránsak (és nem utolsó sorban bátrak), hogy napszemüveg viselése nélkül végigstatisztálták a korábbi Red Sonja fényfürdőmet:

Tamango - furcsán zajos, de hatékony zamorai tolvaj és orgyilkos (Vili) - alsó kép
Rogatus - derék corinthiai fejvadász (Zsolt) - legalsó kép

Történetünk hátterében egy Triak nevű zamorai herceg szexuális gerjedelme bugyborékolt. Triak még apja, Geshul oldalán többször látogatást tett annak barátjánál, Lord Hersonnál a corinthiai Kamar Rhun városában. Triak szemet vetett Herson fiatal lányára, Aniára aki ugyan még nem volt eladósorban, de apja már ekkor kiszemelte jövendőbelijét. Triak Geshulon keresztül megpróbálta rávenni Hersont, hogy inkább neki adja a léányt, de a lordot már kötötte adott szava, mely komoly szövetséget is jelentett számára.

Még abban az évben Geshul meghalt és Triak örökölte apja főhercegi címét, annak minden vagyonával és befolyásával. Bár rengeteg zamorai nemesnőt megkaphatott volna, nem tudott szabadulni Ania szépségétől. Legjobb kémét és orgyilkosát, Tamangót és corinthiai származású fejvadászát, Rogathust elküldte Kamar Rhunba, hogy tartsák szemmel a lányt. A magasan a Karpash-hegység ormai között húzódó, tornyos Khamar Run, kisebb-nagyobb szünetekkel de már régóta háborúban áll régi riválisával Ezar Bar Q'um városállammal és ezúttal újabb háború állt küszöbön. Zsoldosok és szerencsevadászok érkeztek a világ minden tájáról hogy kardjukat Kamar Rhun - és saját erszényük - szolgálatába állítsák. Triak a sok idegen jelenlétét felhasználva álruhában maga is a városba látogatott és megpróbált alkalmas embert találni a feladatra, hogy elraboltassa Aniát. Ekkor azonban híre ment, hogy vélhetően Ezar Bar Q'um-i orgyilkosok betörtek Lord Herson palotájába, ám a merénylet nem sikerült, az elkövetők elmenekültek. A lord megerősítette palotája védelmét és egy különösen veszélyes zsoldoskapitányra, a tűzhajú hyrkánra, Szonjára bízta a vár őrségének parancsnokságát.

Triakra azonban rámosolyogtak az istenek, midőn a szerencsevadászok között felfedezett egy zamorai férfit, akit kémei Azmuthe főpapnő szökött testőrének, Yazdatesnek gyanítottak. Yazdates hírneve alapján a legalkalmasabb ember lenne a feladatra, hogy elrabolja Aniát. Triaknak kapóra jött a hír, hogy Azmuthe főpapnő visszahívja önkéntes száműzetéséből kedvenc testőrét és orgyilkosát. Triak búsás jutalmat és egy, a főpapnőnek szánt üzenet kézbesítését ígérte Yazdatesnek ha az szakértelmét a szolgálatába állítja és elrabolja neki Aniát.

Az alku megköttetett, melynek értelmében Yazdates épségben leszállítja a lányt a Hold-szoros zamorai oldalára, ahol Triak emberei átveszik Aniát és az üzenetet, melyet majd a főherceg továbbít Azmuthe főpapnőnek. Triak két legjobb emberét, Tamangót és Rogatust adta Yazdates mellé (és egy erszény aranyat a költségekre). A megállapodás szerint Triak még annyit kért, hogy egy hetet várjanak a rablással, míg ő visszaér Yezudba. Yazdates, Rogatus és Tamango ezalatt az egy hét alatt alaposan felmérték Lord Herson kastélyának a védelmét és arra a következtetésre jutottak, hogy az élesszemű hyrkán parancsnok eszén csak egy nagyobb diverzióval lehetne időlegesen túljárni.

Rogatus ez alatt az egy hét alatt meggyőződött arról, hogy ennek a Yazdatesnek a fején bizony még mindig komoly vérdíj van odaát Zamorában. Azmuthe főpapnő önkéntes száműzetésbe vonult testőre, ugyanis jó néhány évvel ezelőtt megölte Bohdan főherceget. A szóbeszédek szerint erre nem volt felhatalmazása, így Bohdan fia, Buryan egy máig élő, 2000 aranyas fejpénzt tűzött ki a volt testőr fejére élve, 1000-et pedig holtan. Rogatus előreküldte két corinthia barátját, hogy a Hold-szoros zamorai oldalán, egy zemri amfiteátrum romjainál várják majd be őket és együttes erővel tegyék ártalmatlanná Yazdatest. Rogatus pontosan tudta, hogy talán még hárman is kevesek lesznek Azmuthe papnő testőre ellen, így pont kapóra jött neki Tamango érdeklődése, akinek szintén a fülébe jutott a vérdíj híre. Bár a zamorai csak 1000 aranyról tudott, így Rogatus, - hogy biztosra menjen - elárulta, hogy több pénz is ütheti a markukat (hogy pontosan mennyi azt nem kötötte az orrára). Tamango még nem mondott egyértelműen igent, mert Rogatus nem akarta ámítani: ő és két barátja nem biztos, hogy le tudnák győzni, tehát ha be akarják gyűjteni a fejpénzt, ahhoz Tamangóra is szükség lesz. Ha Tamango nincs benne a dologban, akkor inkább hagyják úszni a pénzt. Triakot nem fogják elárulni (nem lenne bölcs) és Aniát is leszállítják neki, csak Yazdates fog útközben "elhullani".

Az előlegbe kapott aranyból Yazdates, Tamango és Rogatus felbérelt hat gazfickót, akiket az egy hét lejárta után Lord Herson palotájának a falaira és a biztos halálba küldtek. Ők hárman kihasználták a gazfickók által keltett zűrzavart és sikerült elkábítaniuk és elrabolniuk Aniát. Menekülés közben azonban Szonja meglátta őket, de a ravaszul előkészített menekülési útvonaluknak és a szabotált kapunak hála olyan jelentős előnyre tettek szert, hogy a hyrkán már csak bottal üthette a kihűlt nyomukat. Mindenesetre cirkalmas átkok dörgedelmeit hajigálva utánuk biztosította őket arról, hogy a nyomukban lesz. A rablók rögvest maguk mögött hagyták Kamar Rhunt és a négy lehetséges irányból a legvalószínűtlenebb irányába indultak.

Réges-rég a Hold-szoros egy acheroni kereskedelmi útvonal lehetett, feltételezik, hogy a démonimádók annak idején mágiával vágták a szabályos szorost a Karpash-hegységbe. Ma, a corinthiai oldalról egy kapuerőd zárja el, Zamora felől azonban csak a babona tartja távol az utazókat. A kapuerőd kapitánya Brytag gróf, aki húsz fős helyőrsége élén őrzi az átjárót...hogy pontosan mitől azt csak kevesen tudják. Vám fejében átengedi az utazókat, de nagyon kevesen vetődnek erre a hely rossz híre miatt. Állítólag el-el tűnnek azok akik ezt az utat választják, egyesek szerint acheroni démonok lakoznak a szorosban, akik felfalják az erre tévedőket, mások szerint csak Brytag és katonái gyilkolják meg és rabolják ki őket, megbújva a szóbeszédek mögött.

Yazdates, Tamango és Rogathus egy fertályórányi járóföldre a kapuerőd előtt, lesben álltak az úton és elfogták, Lord Herson futárját, aki a lányrablás hírét vitte Brytag erődjébe. Az üzenet tartalmazta a hozzávetőleges személyleírásukat, valamint Ania pontos leírását, anyajegyeitől kezdve gyerekkori sebein át a füllyukasztásai számáig. A lord vaskos jutalmat ígér a kézrekerítőknek, valamint parancsba adja, hogy ha nyomkeresői erre vetődnének, akadályoztatás nélkül engedjék át őket a kapun.

Mivel csapatunk nem nagyon bízott Brytag hírnevében úgy döntöttek, hogy hátrahagyják a megkötözött Aniát és két perc(!) alatt kipucolják a 20 katonát. Bár Tamango tipegése és különös hangutánzó performansza idő előtt lebuktatta őket, a kétperces időhatárt tartották. Sajnos a csata hevében meglépett egy személy az erődből, egy olyan személy akinek a jelenlétére nem számítottak: Kulan Gath, a rettegett stygiai varázsló, Thoth-Amon fő riválisa - akiről a fene se tudta hogy mit keresett itt.

Szökésére úgy derült fény, hogy a megtisztított erőd rutinszerű átkutatása során Yazdates rábukkant a boszorkánybarlangra, ahol egy aktív varázsgömbben megpillantotta a fára kötözött Aniát. Nosza Rogatusszal azonnal elindultak vissza a lányhoz, míg a sérült Tamango a gömböt vizsgálva követte az eseményeket. Így ő pillantotta meg a stygiatt aki láthatólag csinált valamit a lánnyal, hogy pontosan mit azt a korabeli kamera gyenge felbontása nem árulta el, majd gyorsan kereket is oldott. Yazdatesék már csak hűlt helyét találták, de legalább Ania sértetlen volt (egy apró tűszúrásnyi sebtől eltekintve). Meggyőződtek róla hogy nem lett megmérgezve és elindultak vissza az erődbe.

Úgy döntöttek, hogy pihennek reggelig és majd csak utána indulnak a nyomasztó, bazaltfalú szorosba. Az első őrséget Rogatus vállalta, akire nem sokára természetellenes álmosság telepedett, annyit azonban még látott, hogy Ania transzban, köteleitől és Yazdates kábítómérgének hatásától megszabadulva lóra száll és elvágtat a szorosba. Az erőd életbenhagyott kakasainak kukorékolására ébredtek, majd rögvest a lány után indultak.

A nyílegyenes gigászi acheroni falak között sokfelé nem mehetett, és amúgy is Zamora felé indult, tehát annyira nem aggódtak. Félúton meg is találták a lovát egy, a szoros falába épített templom romjai előtt. Odabent az egykor gigászi templom már kicsit megroggyant, padlója több helyen instabil volt, illetve hatalmas méteres szakadékok barázdálták, amiknek a mélyén lávafolyam hömpölygött. Yazdates figyelmeztette társait, hogy látott valamit mozogni a lávában, valami emberszerűt.

A templom legnagyobb szakadékának a túloldalán, a templom végében egy förtelmes szobor alatti oltáron megpillantották a leláncolt Aniát és egy nekik háttal álló, díszes köntösű köpönyeges alakot, aki láthatólag épp áldozati báránnyá akarta minősíteni a leányt. Rogatus és Tamango elkezdett átmászni az oldalsó falon a láva fölött, amikor egy szárnyas, kecskekoponyafejű rémség röppent fel a magmából és vetette rá magát a sebezhető pozícióban csüngő szélhámosokra.

Némi harcoskodás után Rogatus átért az oltárhoz és rávetette magát a köpönyeges alakra, aki nem volt más mint Kulan Gath. Rogatus izmos karjai azonban csak a levegőt markolták, a varázsló teste a fejvadász érintésére szertefoszlott, de előtte még egy féltonnás átkot szórt a corinthiaira. A maradék szárnyas démont lecsapták, a varázsló nagyon is igazi áldozótőrét és idézőjogarát a lávába hajították.

A kiszabadított (és hisztériája után ismét elkábított) Aniával békében megérkeztek a Karpash hegység zamorai oldalára. Rogatus úgy döntött, hogy nem adja meg a jelet a lesben álló társainak a támadásra, mert Yazdates megmentette az életét Brytag erődjében és hát azért tolvajbecsület is van a világon. Esetleges corinthiai üldözőiknek elterelő nyomokat hagyva két napra félrehúzódtak, hogy bevárják Triak embereit, akik rendben meg is érkeztek. Yazdates erősen résen volt, nehogy most csalja tőrbe a herceg, de nem így történt. Kifizették és átvették az üzenetet, azzal hogy két nap múlva visszatérnek a válasszal. Rogatus és Tamango elvágtattak Aniával a herceghez és még az aznap este tartott lakomán gyalázatosan leitták magukat, hogy aztán szajhák ölében vezessék le a felgyülemlett feszültséget.

Yazdates a romoktól egy napi járóföldre elrejtőzött és az utolsó, félálomba gémberedett éjszakát kipihenendő elaludt. Mire reggel felébredt, négy fenyegető alak tornyosult fölé: Arthas a neméd, Odurn a hyperboreai, Conan a kimmériai és akinek az árnyéka rávetült, a zsoldoskapitány Vörös Szonja.

Nincsenek megjegyzések: